Ανάμεσα στα αξεσουάρ που καθόρισαν την ιστορία της μόδας εξασφαλίζοντας μια θέση στη σφαίρα του διαχρονικού είναι, φυσικά, το μαργαριταρένιο κολιέ-έμβλημα της Κοκό Σανέλ, που η κορυφαία σχεδιάστρια δεν αποχωριζόταν ποτέ.

Τα μαργαριτάρια, οι πέρλες, στην αληθινή ή faux εκδοχή τους, δανείζονται σήμερα κάτι από τη λάμψη και την πολυτέλεια εκείνου του κοσμήματος. Η εικόνα του πορτρέτου της Σανέλ, σε συνδυασμό με το λευκό χρώμα και το αρμονικό στρογγυλό σχήμα τους, αναδεικνύουν τις πέρλες σε τοπ διακοσμητική λεπτομέρεια ακόμα και στα ρούχα και τα παπούτσια, μια λεπτομέρεια που ταιριάζει ιδιαίτερα στα λουκ των γιορτών αλλά και στις καθημερινές εμφανίσεις μας.

Αυτό το απλικαρισμένο στοιχείο ακόμα και στην ψεύτικη παραλλαγή του δείχνει ασύγκριτα πιο κομψό και αναβαθμισμένο από τις παγιέτες, που φλερτάρουν επικίνδυνα με την ευτέλεια. Αφού λοιπόν είδαμε τις πέρλες σε σόου από πολυτελή brands όπως τα Simone Rocha και Loewe, τώρα έχουν αρχίσει να τις φορούν, σε πανωφόρια, τοπ, φορέματα, παπούτσια και τσάντες, οι πιο ενημερωμένες γυναίκες της μόδας όπως η στιλίστρια Jeanette Madsen, που φωτογραφήθηκε με ένα τοπ καλυμμένο από πέρλες, «το πιο βαρύ και το πιο όμορφο που έχω φορέσει ποτέ» όπως σχολιάζει στη λεζάντα της φωτογραφίας της στο Instagram.

Δες το εντυπωσιακό τοπ με τις πέρλες:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Δες τρία κομμάτια που μπορείς να αγοράσεις:

Δες το εδώ

Κασμιρένιο πουλόβερ με λεπτομέρειες σε faux πέρλες Loewe, www.net-a-porter.com, €1,500.00

Δες το εδώ

Πλεκτό φόρεμα με πέρλες, www.zara.com, 39,95 EUR

Δες το εδώ

Τσάντα Antonia με faux πέρλες Shrimps, www.matchesfashion.com, €540

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

TAGS