Ίσως δεν υπάρχει κανένα άλλο αξεσουάρ που να συμβολίζει καλύτερα τη φράση je ne sais quoi, την υπέροχα αυθάδικη γαλλική αδιαφορία για την τελειότητα του στυλ (που, τελικά, είναι το στοιχείο που το απογειώνει) από την τσάντα-καλάθι της Τζέιν Μπίρκιν.

Συνδεδεμένη με τη γαλλική εξοχή και τη μακροχρόνια παράδοση της πλεκτής ψάθας, μια τέχνη που έχει γνωρίσει άνθηση και στην Ελλάδα, έζησε μεγάλες δόξες στα χέρια της ηθοποιού, τραγουδίστριας και μούσας, η οποία την έπαιρνε παντού μαζί της, από την αγορά μέχρι τα πάρτι.

Τα τελευταία καλοκαίρια έχει επιστρέψει, πιο δημιουργική και όμορφη από ποτέ. Φέτος τη βρίσκουμε στις συλλογές κάθε επιπέδου τιμών, από τους πολυτελείς οίκους μέχρι τις αλυσίδες των οικονομικών καταστημάτων. Με κάποιον τρόπο, ταιριάζει απόλυτα στο καλοκαίρι που διανύουμε, όπου ενώ δεν θέλουμε να απαρνηθούμε την ομορφιά και την κομψότητα στην καθημερινή ζωή μας, ταυτόχρονα αναζητάμε τρόπους να την κάνουμε πιο απλή, αφού οι εξωτερικές συνθήκες τη δυσκολεύουν ούτως ή άλλως. Το ιδανικό της απλότητας, σε συνδυασμό με τη ρετρό αθωότητα, ενσαρκώνει η basket bag. Τη φανταζόμαστε ήδη φορεμένη με φλόραλ φορέματα αλλά και σε μια απόλυτα casual εμφάνιση με T-shirt και τζιν παντελόνι.

Δες τρεις τσάντες που μπορείς να αγοράσεις:

Δες την εδώ

Πλεκτή τσάντα Claudia, Muun, www.matchesfashion.com, £125

Δες την εδώ

Μικρή τσάντα καλάθι με φιόγκους, www.zara.com, 15,95 EUR

Δες την εδώ

Τσάντα καλάθι ξύλο, shop.mango.com, 19,99 €

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό:
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

TAGS