Η πώληση μιας Hermes Birkin τσάντας σε υψηλό (ή μάλλον, πολύ υψηλό) ποσό δεν είναι είδηση. Η πώληση μιας Hermes Birkin τσάντας σε ποσό τόσο δυσθεώρητο (162.500 λίρες) ώστε να θέσει νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ, σε δημοπρασία, είναι είδηση που μας εξάπτει την περιέργεια.

Τι το τόσο ιδιαίτερο είχε αυτή η τσάντα, που κατάφερε να ξεπεράσει κατά τόσο πολύ τις υπόλοιπες όσον αφορά την τιμή πώλησής της, αν σκεφτεί κανείς ότι το ίδιο ακριβώς σχέδιο πωλείται μέχρι σήμερα;

Το συγκεκριμένο μοντέλο, φέρει το ιδιαίτερο όνομα Himalaya Niloticus και κυκλοφόρησε το 2008. Είναι κατασκευασμένο από δέρμα κροκόδειλου σε μπεζ απόχρωση και στο μπροστινό μέρος κοσμείται από μια ασημένια κλειδαριά διακοσμημένη με διαμάντια.

 

 

Η εν λόγω τσάντα ξεπέρασε το ρεκόρ που είχε θέσει η προκάτοχός της- μια έτερη Birkin bag σε σκούρο μπλε χρώμα. Επιπλέον, άλλο ένα κροκό πορτοφόλι Hermes του 2008 πωλήθηκε σε εξίσου υψηλό ποσό σε δημοπρασία στο Honk Kong.

Οι υπεύθυνοι του οίκου Christie’s δήλωσαν ότι μόνο τρεις τέτοιες τσάντες έχουν διατεθεί σε δημοπρασία όλα αυτά τα χρόνια, ενώ τη χαρακτήρισαν ως την πιο πολύτιμη τσάντα στον κόσμο αυτή τη στιγμή.

TAGS