Είναι πολλές οι περιπτώσεις που ένα αξεσουάρ μόδας, και μάλιστα ένα statement iκομμάτι που έχει ξετρελάνει τις fashionistas, μπορεί να βλάψει το σύνολο της εμφάνισής σου, αν φορεθεί ή συνδυαστεί με λάθος τρόπο (καμία φορά, βέβαια, το λάθος στη μόδα μπορεί να είναι σωστό, αλλά ας μην μπούμε εδώ σε αυτά τα μονοπάτια). Αλλά να βλάψει την υγεία σου; Εδώ το πράγμα σοβαρεύει. 

Μαθαίνοντας ποιο είναι αυτό το αξεσουάρ που είναι τόσο μοδάτο, αλλά και επικίνδυνο, θα απορήσεις που δεν το σκέφτηκες νωρίτερα. Θα προβληματιστείς πώς και δεν σου πέρασε από το μυαλό, ότι τα μικροσκοπικά γυαλιά ηλίου αφήνουν εκτεθειμένα τα μάτια σου στην ακτινοβολία. 

 

 

Ο λόγος είναι ο προφανής: ο μικρότερος φακός καλύπτει μικρότερο τμήμα του ματιού και συχνά δεν το προστατεύει από τον ήλιο. Ταυτόχρονα, όταν αυτά τα γυαλιά φοριούνται εν είδει styling χαμηλά στη μύτη, όπως κάνουν πολλά supermodels, τότε τα μάτια μένουν ακόμη περισσότερο εκτεθειμένα, σαν να μη φοράς γυαλιά.

 

 

Ενδεικτικά, μερικά από τα προβλήματα όρασης που προκαλούνται από την υπεριώδη ακτινοβολία (UV-B) κυμαίνονται από απλό κοκκίνισμα, υγρά μάτια και κνησμό μέχρι καταρράκτη και μερική απώλεια όρασης.

Έτσι, αν δεν έχεις σκοπό να φοράς τα μικροσκοπικά γυαλιά σε κλειστό χώρο (μεταξύ μας, μόνο το αεροδρόμιο και ίσως το εσωτερικό ενός καφέ μπορούν να κάνουν την κατάσταση να μην φαντάζει κωμική), τότε προτίμησε ένα ζευγάρι μεγάλα, cat-eye γυαλιά ηλίου και θα έχεις διπλό όφελος: και διαχρονικά in και ασφαλής. 

TAGS