Η πρώτη διάσημη διδάξασα ήταν η Alicia Silverstone που στην ταινία Clueless, βασισμένη σεναριακά στο μυθιστόρημα Έμμα της Τζέιν Ωστε, άλλαξε περίπου 200 συνολάκια και εμφανιζόταν στις αίθουσες του υποτιθέμενου σχολείου της με μίνι καρό φούστες και ψηλές, statement κάλτσες μέσα από γοβάκια.

Την δεκαετία του '90 αυτή υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες τάσεις στη μόδα και οι συνδυασμοί ήταν αμέτρητοι. Από μονόχρωμες που φορούσαμε με φαντακτερά παπούτσια μέχρι πολύχρωμες που φορούσαμε με μονόχρωμες γόβες, οι statement κάλτσες ήταν ένα από τα κουλ αξεσουάρ που αναβάθμιζαν κάθε ντύσιμο, από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Βέβαια δεν υπήρξαν όλοι ένθερμοι υποστηρικτές του συγκεκριμένου trend το οποίο φέτος κάνει (παρέα με δεκάδες ακόμα πράγματα που επιστρέφουν σε εμάς από την δεκαετία του 90) δυνατό comeback με τις ευλογίες των μεγαλύτερων οίκων μόδας.

Μάλιστα οι μεγαλύτερες αλυσίδες έχουν επενδύσεις στο εν λόγω trend κυκλοφορώντας ξεχωριστές σειρές από τις δικές τους ντιζαϊνάτες κάλτσες που ξεχωρίζουν από απόσταση.

Μία γεύση από το λουκ της Alicia.

Aπό την Alicia στο σήμερα.

Δες το εδώ

Y's Grey Inside-Out Rame Socks, $70

 Δες το εδώ

Hansel From Basel Toto Crew, $27

Δες το εδώ

COS Sheer Striped Sock, $9

Δες το εδώ

Henrik Vibskov Whoop Socks, $22

Δες το εδώ

Ganni Paltrow Glitter Ankle Socks, $15

Δες το εδώ

Bonne Maison Sunburst Socks, $16

Δες το εδώ

Plaid Embroidered Socks, $51
TAGS