«Η σημερινή κατάσταση δείχνει ότι μία προσεκτική και στρατηγική επιστροφή σε χαμηλότερους ρυθμούς είναι ο μόνος τρόπος διαφυγής -ένας τρόπος να αποκτήσει ξανά αξία η δουλειά μας και να την επανεκτιμήσουν οι καταναλωτές. Η πτώση για τη βιομηχανία της μόδας ξεκίνησε όταν οι οίκοι άρχισαν να υιοθετούν τις πρακτικές της fast fashion». Αυτό το σύντομο απόσπασμα από τα πολλά και σημαντικά που είπε ο Τζιόρτζιο Αρμάνι στην επιστολή του σχετικά με το μέλλον της μόδας την μετά-κορονοϊού εποχή μπορεί να περιγράψει τέλεια την μεγάλη περιβαλλοντολογική και κοινωνική ανάγκη για ένα διαφορετικό είδος μόδας. Αυτό που θα σέβεται, πρώτα απ' όλα, περισσότερο τα ρούχα που παρέχει στον καταναλωτή, δίνοντας τους μία πιο σημαντική, πιο ουσιαστική και πολύ πιο μεγάλη διάρκεια. Φέρνοντας με αυτόν τον τρόπο μεγαλύτερη πληρότητα στις ζωές μας όσο αναφορά στα υλικά αγαθά που τελικά επιλέγουμε.

Την παραπάνω ανάγκη φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται πολύ καλά ακόμα και μεγάλες αλυσίδες του λεγόμενου fast fashion, οι οποίες έχουν «αγκαλιάσει» τη βίντατζ φιλοσοφία και έχουν επενδύσει εκεί ένα κομμάτι από το μέλλον στους.

Ανάμεσα τους και το διάσημο, αμερικανικό brand ASOS το οποίο έχει δημιουργήσει το micro-site με την ονομασία asos marketplace, όπου μπορεί κανείς να βρει καταπληκτικά βίντατζ κομμάτια, σε εξαιρετική κατάσταση, σε άμεση συνεννόηση με τον προμηθευτή. 

Αυτό που ουσιαστικά κάνει η πλατφόρμα του asos marketplace είναι να κρατήσει τα θετικά του fast fashion, τα οποία είναι η αμεσότητα και η ταχύτητα, και να τα παντρέψει ιδανικά με την ουσία και τη ποιότητα του βίντατζ ρουχισμού. Με λίγα λόγια, εδώ δεν χρειάζεται να έχεις ξεχωριστό ταλέντο στο ψάξιμο ή να ξοδέψεις άπειρη ώρα σε βιντατζάδικα για να βρεις αυτό που σου αρέσει - αν και αυτό είναι από μόνο του μία πολύ γοητευτική διαδικασία. Μπορείς να μία γρήγορη ματιά να βρεις πάρα πολλά κομμάτια με τις περιγραφές τους, να τα παραγγείλεις και να τα δεις να φτάνουν άμεσα στην πόρτα σου.

Οι fashion editors του εξωτερικού πίνουν κι όλας νερό στο όνομα του, χαρακτηρίζοντας το «καλύτερο και πιο αναπάντεχο μέρος απ' όπου μπορείς να αγοράσεις βίντατζ ρούχα».

Δες το εδώ

ASOS Marketplace Edwardian White Shirt Collared Vintage French Blouse (£41)

Δες το εδώ

ASOS Marketplace Vintage Deadstock High Waisted Levi's 501 Denim Jeans (£57)

Δες το εδώ

ASOS Marketplace Vintage 90's Talbots Green Trench Coat (£26)

Δες το εδώ

ASOS Marketplace Vintage '70s Floral Country Milkmaid Ethnic Blouse Top Shirt (£32)

Δες το εδώ

ASOS Marketplace Rare Vintage Fendi Large Black Handbag (£245)

Δες το εδώ

ASOS Marketplace Vintage Rare Vtg Polo Ralph Lauren Oldschool T-Shirt 14354 (£29)

Δες το εδώ

ASOS Marketplace '80s Vintage Pink Minimalist Blouse for Work (£16)

Δες το εδώ

ASOS Marketplace Vintage White Sneakers 1990s (£70)

Δες το εδώ

ASOS Marketplace 1970's Neoprene Jacket (£120)

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS