Δεν υπάρχει άντρας που να μην υποκλίνεται στη θέα ενός γυναικείου ποδιού, το οποίο μακραίνει όμορφα πάνω σε ψηλοτάκουνα. Ακόμα και ο ήχος από το τακούνι κάνει τους πάντες να στρέψουν το βλέμμα τους και να θαυμάσουν το θέαμα.

Καθεμία από εμάς που θέλει να αναδείξει τη θηλυκή της πλευρά έχει τουλάχιστον ένα ζευγάρι στη γκαρνταρόμπα της. Και ένα είναι σίγουρο: όσο μεγαλώνει το ύψος του, τόσο αυξάνεται και η αυτοπεποίθηση της.

Ωστόσο, τακούνια υπάρχουν πάρα πολλά και ανάλογα με τις ανάγκες μπορείς να βρεις διαφορετικά ύψη, στυλ και σχέδια. Από τα kitten heels που δεν υπερβαίνουν τα πέντε εκατοστά και με αναφορές στα 50s, μέχρι και τα πολύ ψηλά, που αγγίζουν τα 15 εκατοστά, οι επιλογές είναι άπειρες. Η αλήθεια βέβαια είναι πως τα χαμηλά ύψη ταιριάζουν περισσότερο στις ψηλόλιγνες παρουσίες, ενώ τα 12ποντα ενισχύουν το σεξαπίλ της γυναίκας.

Αυτό όμως που έχει σημασία είναι, όταν τα βάζεις, να νιώθεις άνετα, να ακτινοβολείς αυτοπεποίθηση και να μπορείς να τα περπατήσεις. Διαφορετικά, ποιος ο λόγος να φοράς τα πιο όμορφα και στυλάτα παπούτσια, αν δε μπορείς να κουνηθείς και φοβάσαι ότι σε κάθε βήμα μπορεί να σπάσεις το πόδι σου; Κανένα παπούτσι, όσο κομψό κι αν είναι, δε δείχνει ωραία στο πόδι σου, εάν κινδυνεύεις να χάσεις την ισορροπία σου και να πέσεις κάτω.

Επομένως, το πιο κολακευτικό ύψος τακουνιού είναι αυτό που μπορεί να σου χαρίσει ένα κομψό και άνετο περπάτημα. Και στην περίπτωση που δεν πολυσυμπαθείς τα ψηλά τακούνια, υπάρχει λύση, καθώς και αυτή τη σεζόν, τα kitten heels είναι της μόδας, οπότε φόρεσέ τα χωρίς ενδοιασμούς.

Δείτε ένα βίντεο σχετικό με την εξέλιξη των ψηλοτάκουνων:

 

TAGS