Μετά από συζήτηση και διαφωνία με τις φίλες μου για το τι είναι κλασικό και τι τρεντ καταλήξαμε στο ότι αυτός ο διαχωρισμός μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την ηλικία. Για παράδειγμα, οι τσάντες που κρατούσα στα 20 δεν με ενδιαφέρουν καθόλου σήμερα, που είμαι στα 30 και θέλω να «αλλάξω πίστα» στο ντύσιμο, να περάσω σε μια πιο σοφιστικέ φάση και να «πουλάω» την εικόνα μου σύμφωνα με αυτά που έχω σαν αξίες και σαν απόψεις. 

Με άλλα λόγια, αυτό που επιθυμώ πλέον είναι να κάνω εμφανίσεις που να σηματοδοτούν την παρουσία μου, να ακολουθώ την εποχή αλλά και την ηλικία μου, σε μια απόπειρα να βρω το στυλ που θα με χαρακτηρίσει, τελικά.  

Αναζητώντας την ποιότητα και την φινέτσα σε σχέση μ ετην πρακτικότητα και την ομοιομορφία, του παρελθόντος, ανακάλυψα της crossbody bag, την σκληρή τσάντα ώμου με τις πολλές θήκες, που μπορεί να φορεθεί και χιαστί στο σώμα. 

Αφήνει τα χέρια ελεύθερα και ενώ μοιάζει με την τσάντα της μαμάς παραμένει μία σταθερή αξία στο χώρο του ψαγμένου στάιλινγκ. Δηλαδή προσδίδει κύρος και class χωρίς να προσθέτει χρόνια. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που όλες οι φίλες μου την κρατούν. Όσο πιο ενημερωμένη κάποια γύρω από τη μόδα τόσο πιο κοντά της έχει την τσάντα ώμου. 

Από την άλλη, αυτή η μικρή σχετικά τσάντα έχει μεγάλη χωρητικότητα, επειδή έχει πολλά χωρίσματα. Έτσι, δε χάνεις ποτέ τα πράγματά σου και δε χάνεις χρόνο, κατά συνέπεια. 

Φέτος, δύο μεγάλοι οίκοι μόδας ανέδειξαν αυτό το ύφος τσάντας σε μεγάλη τάση: Η Chloé's C και η Burberry TB κάνουν χαμό. 

Δείτε την εδώ

CHLOÉ The C crocodile-effect leather shoulder bag €1,590

Δείτε την εδώ

BURBERRY TB monogram leather cross-body bag €1,683

+ ΔΥΟ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ ΤΗΣ CROSSBODY BAG

Δείτε την εδώ

ΤΣΑΝΤΑ ΧΙΑΣΤΙ ΣΟΥΕΤ ΜΕ ΘΗΛΙΕΣ 45,95 EUR

Δείτε την εδώ

Τσάντα κούμπωμα κρίκος 29,99 €

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS