Το συνάντησα σε ένα από τα πρώτα μου ταξίδια σε πωλητήριο αεροδρομίου και το ερωτεύτηκα με την πρώτη ματιά. Τις επόμενες εβδομάδες, δεν κατάφερα να το βγάλω από το μυαλό μου: η εικόνα του έμεινε έντονα αποτυπωμένη στη μνήμη μου, πιο έντονα και από πολλές εικόνες από το ίδιο το ταξίδι. Και παρόλο που δεν συνήθιζα να κάνω σπατάλες, σε εκείνη την πολυτέλεια ενέδωσα, διαθέτοντας κάτι παραπάνω από το μισό μου μηνιάτικο. Μόλις είχα αποκτήσει το πρώτο μου επώνυμο αξεσουάρ, ένα μεταξωτό μαντίλι.

Ήταν μια «σπατάλη» για την οποία όχι μόνο δεν μετάνιωσα: θα την έκανα ξανά και ξανά. Παρόλο που έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε, το μεταξωτό μαντίλι μου συνεχίζω να το φοράω με κάθε πιθανό κι απίθανο τρόπο και να το αγαπάω εξίσου με την πρώτη μέρα που το κράτησα στα χέρια μου. Άλλωστε ο χρόνος περνάει και δεν το αγγίζει: η υφή του παραμένει ανυπέρβλητα απαλή, τα χρώματά του διατηρούνται εξίσου ζωντανά.

Τώρα ξέρω ότι ένα επώνυμο μεταξωτό μαντίλι είναι μια αληθινά έξυπνη επένδυση. Είναι σαν να κάνεις δώρο στον εαυτό σου ένα έργο τέχνης. Το οποίο, επιπλέον, μπορεί να φορεθεί με άπειρους τρόπους: Όπως στο λαιμό, σαν κορδέλα στα μαλλιά, σαν κόσμημα γύρω από το χερούλι της τσάντας σου, ακόμα και στο πόδι ή σαν μπρασελέ.

Επιπλέον, παρά τον κλασικό χαρακτήρα του αξεσουάρ, στην αγορά θα βρεις τυπώματα για κάθε στυλ: από κλασικά logos μέχρι ρομαντικά φλόραλ ακόμα και γοτθικά prints σαν αυτά τα υπέροχα του Alexander McQueen. Και ένα στιλιστικό tip: Αν το μεταξωτό μαντίλι σου έχει μία, ενιαία παράσταση, φόρεσέ το ανοιχτό, έτσι ώστε να είναι ορατό τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος της. Αν έχει πολλά, επαναλαμβανόμενα μοτίβα μη διστάσεις να το δέσεις.

Δες πέντε μεταξωτά μαντίλια που μπορείς να αγοράσεις:

Δες το εδώ

Μεταξωτό μαντίλι Loewe, www.net-a-porter.com, €350

Δες το εδώ

Μεταξωτό μαντίλι Matty Bovan, www.matchesfashion.com, €134

Δες το εδώ

Μεταξωτό μαντίλι Alexander McQueen, www.harveynichols.com, €‌245.00

Δες το εδώ

Μεταξωτό μαντίλι Gucci, www.yoox.com, 235,00

Δες το εδώ

Μαντίλι από μετάξι και κασμίρι Loro Piana, www.net-a-porter.com, €1,069.34

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό: