ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Αυτή η συλλογή είναι αφιερωμένη στις Μούσες. Μερικές είναι πια πολύ μακριά»

Η νέα συλλογή του γαλλικού οίκου Chanel για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2021 είναι εμπνεύσμενη από τις μεγάλες σταρ του σινεμά.

«Αυτή η συλλογή είναι αφιερωμένη στις Μούσες. Μερικές είναι πια πολύ μακριά»

«Σκεφτόμουν τις ηθοποιούς στα γυρίσματα, στο κόκκινο χαλί, τη στιγμή που τις φωνάζουν οι φωτογράφοι. Τα πρόσωπα τους λιγάκι αφηρημένα, η στάση του σώματος τους λιγάκι σφιγμένη μέσα στα ρούχα που φοράνε. Και έπειτα οι θαυμαστές τους, να τις περιμένουν πίσω από τα κιγκλιδώματα, αυτή είναι η πιο ζωντανή πλευρά του σινεμά που συμβαίνει πέρα από το σινεμά, αυτό είναι που μου αρέσει», εξηγεί η καλλιτεχνική διευθύντρια του μεγάλου γαλλικού οίκου Chanel, Virginie Viard, η γυναίκα που διαδέχθηκε τον εμβληματικό Karl Lagerfiled στο τιμόνι της αυτοκρατορίας μόδας.

«Αυτή η συλλογή είναι, λοιπόν, αφιερωμένη στις Μούσες, Κάποιες από αυτές είναι πια πολύ μακριά. Έχει περάσει τόσος καιρός από τότε που τις είδαμε τελευταία φορά. Η Gabrielle Chanel και ο Karl Lagerfield έντυσαν τόσες ηθοποιούς σε ταινίες, αλλά και στην πραγματική ζωή. Σκεφτόμουν εκείνες που μας έχουν μάθει να ονειρευόμαστε. Αλλά δεν ήθελα να φτιάξω μία κακή απομίμηση. Ήθελα να είναι κάτι πολύ χαρούμενο, πολύχρωμο και ζωντανό».

«Αυτή η συλλογή είναι αφιερωμένη στις Μούσες. Μερικές είναι πια πολύ μακριά»

Η νέα ready to wear συλλογή του οίκου Chanel για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2021, που μόλις παρουσιάστηκε στο Παρίσι με δεκάδες μοντέλα να περπατούν κάτω από ένα τεράστιο, λευκό λογότυπο του οίκου, ήταν απλώς μία ωδή στις κομψότερες και πιο επιδραστικές γυναίκες που πέρασαν από την παγκόσμια σόουμπιζ του 20ου αιώνα.

Μένοντας πάντα πιστή στο ύφος του οίκου, ένα ύφος που έχει κάνει το brand Chanel ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα στον κόσμο, η Viard πλημμύρισε την πασαρέλα με νότες χαρές και αισιοδοξίας. Το πολυτελές μπεζ, το απαλό ροζ, το εκτυφλωτικό λευκό, το αδιαπραγμάτευτο μαύρο, αλλά και έντονες αποχρώσεις όπως το φούξια , το κίτρινο και το πορτοκαλί, ξεχώρισαν πάνω στα όμορφα μοντέλο και έφεραν και πάλι στη ζωή μας κάτι από το γκλάμουρ μία εποχής που έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Κομψά slingback παπούτσια, υπέροχα κοσμήματα με το διπλό C να κρέμεται από χρυσές αλυσίδες, ζώνες-statements, ζακέτες, παντελόνια και σακάκια μας θυμίζουν από την αρχή πώς η μόδα είναι στα αλήθεια τέχνη και όπως κάθε μορφή τέχνης πηγάζει κι αυτή μέσα από την εποχή και την κοινωνία η οποία την γέννησε. Κι όταν γίνεται τόσο αφοπλιστικά ακαταμάχητη ένα πράγμα μονάχα μπορεί να σημαίνει. Ότι ο κόσμος βαθιά μέσα του έχει ανάγκη να πάρει πίσω το φως, την ομορφιά που έχει στερηθεί.

Δειτε το βίντεο:

Κεντρική φωτογραφία: Reuters

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

05 Σεπ 2025

Η Αμαλία Κωστοπούλου προτείνει τα ιδανικά sneakers για το φθινόπωρο | Τα φορούν όλα τα it-girls

Τα sneakers που έχει επιλέξει η Αμαλία Κωστοπούλου είναι ιδανικά για αυτή την περίοδο.

04 Σεπ 2025

Αυτό το denim blazer shirt από τη Zara είναι το μεταβατικό piece που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι

Το denim ρούχο που μπορεί να φορεθεί είτε ως σακάκι είτε ως πουκάμισο έρχεται για να ορίσει τα σύνολά σου αυτό το φθινόπωρο.

Περισσότερα από

Μόδα

04 Σεπ 2025

Αντιγόνη Κουλουκάκου | Με τις αγαπημένες της crystal mesh μπαλαρίνες σε νέα εμφάνιση στο Ηρώδειο

Η ηθοποιός σε μια ακόμη κομψή εμφάνιση σε βραδινή της έξοδο.

04 Σεπ 2025

Πώς θα φορέσεις το λευκό παντελόνι τη μεταβατική περίοδο σύμφωνα με τη Βίκυ Καγιά

Η Βίκυ Καγιά υιοθέτησε μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν.

04 Σεπ 2025

Η Melia Kreiling στο Ηρώδειο με καφέ Zara φόρεμα

Μία άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε η Melia Kreiling στο Ηρώδειο.

04 Σεπ 2025

Η Paul & Shark αποκλειστικά στον Όμιλο LH Group – Παπαϊωάννου για Ελλάδα και Κύπρο.

Ο όμιλος LH Group - Παπαϊωάννου είναι πλέον ο αποκλειστικός εκπρόσωπος της Paul & Shark σε Ελλάδα και Κύπρο.

04 Σεπ 2025

Ήβη Αδάμου | Το gingham φόρεμά της είναι η τέλεια επιλογή για τον Σεπτέμβριο

Η Ήβη Αδάμου με την καλοκαιρινή τάση που θα δούμε και το φθινόπωρο.

03 Σεπ 2025

Το viral φόρεμα που θα φορέσεις στο επόμενο cocktail party

Το φόρεμα από τη Mango που είναι viral στο TikTok και όχι άδικα.

03 Σεπ 2025

Βασίλισσα Maxima της Ολλανδίας | Με πολυτελές βραχιόλι-μάτι σε design της Μαριάννας Γουλανδρή

Το εντυπωσιακό κόσμημα που διάλεξε η Maxima της Ολλανδίας αποτελεί signature design της συλλογής κοσμημάτων της Μαριάννας Γουλανδρή

03 Σεπ 2025

Φεστιβάλ Βενετίας | Η Τόνια Σωτηροπούλου με μαύρο κοστούμι και δαντελένιο bra top

Η κομψή και θηλυκή εμφάνιση της Τόνιας Σωτηροπούλου.

03 Σεπ 2025

Η Τζένη Μελιτά με τη double denim τάση που όλοι αγαπάμε

Η Τζένη Μελιτά φόρεσε τα δύο denim κομμάτια που είναι must have για το φθινόπωρο