Μετά τον θάνατο της Frida Kahlo το 1954, ο σύζυγός της Diego Rivera κλείδωσε τα υπάρχοντά της σε ένα μπάνιο στο σπίτι τους στην πόλη του Μεξικού - στο γνωστό και ως Blue House - και στη συνέχεια απαίτησε να μην ανοιχτεί αν δεν περάσουν 15 χρόνια από τον θάνατό του. Στην πραγματικότητα, το δωμάτιο δεν άνοιξε μέχρι το 2004.

Ο Ishiuchi Miyako κλήθηκε  να φωτογραφίσει το περιεχόμενό του μπάνιου, πριν μεταφέρουν τα αντικείμενα στο μουσείο Frida Kahlo στην Πόλη του Μεξικού. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα αγαπημένα υπάρχοντά της ζωγράφου, από γυαλιά ηλίου μέχρι κορσέδες ζωγραφισμένους στο χέρι.

Κορσές.
Φούστα από πράσινο μετάξι και δαντέλα ενσωματωμένη σε κορσέ.
Kλασσικά γυαλιά ηλίου
Το δεξί πόδι της Kahlo ήταν λεπτότερο από το άλλο εξαιτίας της πολιομυελίτιδας που είχε σε παιδική ηλικία. Αργότερα το πόδι της έσπασε σε 11 σημεία, όταν είχε ένα φρικιαστικό ατύχημα με λεωφορείο στη δεκαετία του '20. Ως αποτέλεσμα, φορούσε μακριές, παραδοσιακές φορεσιές Tehuana που έκρυβαν το κάτω μέρος του σώματος της.
Οι μπότες με κρόσια της Kahlo όπου η μία είχε ψηλότερο τακούνι ώστε να τη βοηθάει με το πρόβλημα στο πόδι της.
"Orchids to You" και ένα άλλο βερνίκι νυχιών
Μαγιό σε πράσινο χρώμα.
Μετά το ατύχημα με το λεωφορείο, η Kahlo ήταν καλυμένη με γύψο για τρεις μήνες, και πονούσε για το υπόλοιπο της ζωής της. Ζωγράφιζε το γύψο και τους κορσέδες της, μετατρέποντάς τα από ιατρικό εξοπλισμό σε έργα τέχνης.
Οι φίλοι της Kahlo παρατηρούσαν ότι όσο περισσότερο πονούσε και όσο πιο δυσκίνητη γινόταν τόσο πιο περίτεχνα ήταν τα ρούχα που φορούσε.
Το πόδι της Kahlo ακρωτηριάστηκε το 1953. Σχεδίασε αυτό το προσθετικό πόδι με ενσωματωμένες κόκκινες δαντελωτές μπότες και ένα κουδούνι.
TAGS