ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αντικείμενα πόθου: Οι νέες συλλεκτικές τσάντες Dior σχεδιάστηκαν από μεγάλες γυναίκες καλλιτέχνιδες

Καθεμία είναι ένα φορέσιμο αριστούργημα.

Αντικείμενα πόθου: Οι νέες συλλεκτικές τσάντες Dior σχεδιάστηκαν από μεγάλες γυναίκες καλλιτέχνιδες

Πρόσφατα ο Dior λανσάρισε τοπ με το σλόγκαν «Γιατί δεν υπάρχουν σπουδαίες γυναίκες καλλιτέχνιδες;». Η απάντηση είναι φυσικά ότι υπάρχουν, αλλά η συγκεκριμένη, προβοκατόρικη φράση τον έπιασε τον στόχο της, μετρώντας υψηλές πωλήσεις και επιδόσεις στα social media.

Κάποιες από τις καλύτερες γυναίκες καλλιτέχνιδες της σημερινής γενιάς, μάλιστα, δέχτηκαν πρόσφατα την πρόταση της καλλιτεχνικής διευθύντριας του οίκου, Μαρία Γκράτσια Κιουρί, να σχεδιάσουν από μία τσάντα, για μια συλλεκτική σειρά. Προς το παρόν αυτά τα αξεσουάρ-έργα τέχνης διατίθενται αποκλειστικά στην μπουτίκ του οίκου στο Μαϊάμι, ενώ η διεθνής διανομή τους θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2019. Το κόστος τους ξεκινά από τα 5.000 ευρώ ανά κομμάτι, ωστόσο αυτό δεν μας εμποδίζει να θαυμάσουμε το πώς αντικατοπτρίζει, το καθένα μοναδικά, την τεχνοτροπία και αισθητική κάθε εικαστικού.

Αντικείμενα πόθου: Οι νέες συλλεκτικές τσάντες Dior σχεδιάστηκαν από μεγάλες γυναίκες καλλιτέχνιδες
Σε σχέδιο της Mickalene Thomas: Η Αφροαμερικανίδα χρησιμοποιεί μικτές τεχνικές για να σχολιάζει ζητήματα φυλής, φύλου και σεξουαλικότητας.
Σε σχέδιο της Li Shurui: Μια από τις λίγες γυναίκες εικαστικούς στην Κίνα που οργανώνει ατομικές εκθέσεις, αγαπά να διερευνά την επίδραση του φωτός και του χώρου στο συναίσθημα.
Σε σχέδιο της Haruka Kojin: Η Γιαπωνέζα είναι διάσημη κυρίως για μια σειρά εγκαταστάσεων με τεράστιους φακούς επαφής, που αντανακλούν τα πάντα, από άνθη μέχρι χρυσά φτερά.
Σε σχέδιο της Polly Apfelbaum: Η τέχνη της Αμερικανίδας είναι διάσπαρτη με ψυχεδελικές εκρήξεις χρωμάτων και σχημάτων.
Σε σχέδιο της Pae White: Η τέχνη, η χειροτεχνία και η αρχιτεκτονική συνομιλούν στα έργα της Αμερικανίδας White.
Σε σχέδιο της Lee Bul: Μέσα από μεγάλα γλυπτά και εγκαταστάσεις που καταλαμβάνουν ολόκληρα δωμάτια, η Κορεάτισσα σχολιάζει ζητήματα όπως ο φεμινισμός και η δικαιοσύνη.
Σε σχέδιο της Isabel Cornaro: Η Γαλλίδα γλύπτρια και κινηματογραφίστρια, που απολαμβάνει να διερευνά τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται ο καθένας μας ένα έργο τέχνης, έχει εκθέσει ακόμα και στο Λούβρο.
Σε σχέδιο της Olga de Amaral: Στα 86 της χρόνια η Κολομβιανή δημιουργός παραμένει μάχιμη και αγαπημένες της πρώτες ύλες είναι το μέταλλο και η κλωστή.
Σε σχέδιο της Burçak Bingöl: Η πολιτιστική κληρονομιά, η ταυτότητα αλλά και η αποτυχία είναι μερικά από τα αγαπημένα θέματα της Τουρκάλας καλλιτέχνιδος που εκφράζεται μέσα από τη γλυπτική, τη φωτογραφία, τη ζωγραφική και άλλα μέσα.
Σε σχέδιο της Janaina Tschäpe: Η δημιουργός αυτή που γεννήθηκε στη Γερμανία και μεγάλωσε στη Βραζιλία εμπνέεται από τις άπειρες δυνατότητες του νερού και τα ρευστά όρια μεταξύ της φαντασίας και των συμβολισμών.
Σε σχέδιο της Morgane Tschiember: Η Γαλλίδα γλύπτρια αναζητά την ισορροπία μεταξύ του χώρου, του χρόνου και της ομορφιάς.






Read Next

05 Σεπ 2025

Η Αμαλία Κωστοπούλου προτείνει τα ιδανικά sneakers για το φθινόπωρο | Τα φορούν όλα τα it-girls

Τα sneakers που έχει επιλέξει η Αμαλία Κωστοπούλου είναι ιδανικά για αυτή την περίοδο.

04 Σεπ 2025

Αυτό το denim blazer shirt από τη Zara είναι το μεταβατικό piece που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι

Το denim ρούχο που μπορεί να φορεθεί είτε ως σακάκι είτε ως πουκάμισο έρχεται για να ορίσει τα σύνολά σου αυτό το φθινόπωρο.

Περισσότερα από

Μόδα

04 Σεπ 2025

Αντιγόνη Κουλουκάκου | Με τις αγαπημένες της crystal mesh μπαλαρίνες σε νέα εμφάνιση στο Ηρώδειο

Η ηθοποιός σε μια ακόμη κομψή εμφάνιση σε βραδινή της έξοδο.

04 Σεπ 2025

Πώς θα φορέσεις το λευκό παντελόνι τη μεταβατική περίοδο σύμφωνα με τη Βίκυ Καγιά

Η Βίκυ Καγιά υιοθέτησε μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν.

04 Σεπ 2025

Η Melia Kreiling στο Ηρώδειο με καφέ Zara φόρεμα

Μία άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε η Melia Kreiling στο Ηρώδειο.

04 Σεπ 2025

Η Paul & Shark αποκλειστικά στον Όμιλο LH Group – Παπαϊωάννου για Ελλάδα και Κύπρο.

Ο όμιλος LH Group - Παπαϊωάννου είναι πλέον ο αποκλειστικός εκπρόσωπος της Paul & Shark σε Ελλάδα και Κύπρο.

04 Σεπ 2025

Ήβη Αδάμου | Το gingham φόρεμά της είναι η τέλεια επιλογή για τον Σεπτέμβριο

Η Ήβη Αδάμου με την καλοκαιρινή τάση που θα δούμε και το φθινόπωρο.

03 Σεπ 2025

Το viral φόρεμα που θα φορέσεις στο επόμενο cocktail party

Το φόρεμα από τη Mango που είναι viral στο TikTok και όχι άδικα.

03 Σεπ 2025

Βασίλισσα Maxima της Ολλανδίας | Με πολυτελές βραχιόλι-μάτι σε design της Μαριάννας Γουλανδρή

Το εντυπωσιακό κόσμημα που διάλεξε η Maxima της Ολλανδίας αποτελεί signature design της συλλογής κοσμημάτων της Μαριάννας Γουλανδρή

03 Σεπ 2025

Φεστιβάλ Βενετίας | Η Τόνια Σωτηροπούλου με μαύρο κοστούμι και δαντελένιο bra top

Η κομψή και θηλυκή εμφάνιση της Τόνιας Σωτηροπούλου.

03 Σεπ 2025

Η Τζένη Μελιτά με τη double denim τάση που όλοι αγαπάμε

Η Τζένη Μελιτά φόρεσε τα δύο denim κομμάτια που είναι must have για το φθινόπωρο