Τάσεις έρχονται και φεύγουν, ανακυκλώνονται, επανέρχονται στην επικαιρότητα ανανεωμένες και εκσυγχρονισμένες. Σχεδιαστές μόδας και fashion houses κάνουν ιστορικές αναδρομές σε trends που είχαν καθιερωθεί δεκαετίες πριν και δημιουργούν συλλογές ως φόρο τιμής ή ακόμα style icons που έχουν γράψει ιστορία με την αισθητική και το στιλ τους λειτουργούν ως πηγή έμπνευσης για σύγχρονες γυναίκες, παρόλο που οι πρώτες έζησαν σε άλλη εποχή και είχαν διαφορετικό lifestyle.

Κάποιες φορές αυτό το ταξίδι στην ιστορία του ενδύματος είναι σημαντικό αφού μας βοηθά να κατανοήσουμε πόσο έχει αλλάξει ο κόσμος της μόδας, οι ανάγκες και οι απαιτήσεις που έχουμε από τα ρούχα που επιλέγουμε. Πόσο έχει αλλάξει η εικόνα της γυναίκας και πόσα έχει καταφέρει να πετύχει. Υπάρχουν και κάποιες άλλες φορές όμως που αυτή η αναδρομή αξίζει να γίνει μόνο για να μας υπενθυμίσει ποια trends δεν πρέπει να επιστρέψουν ποτέ στην επικαιρότητα παρά μόνο για να λειτουργήσουν ως παράδειγμα προς αποφυγή.

Κάνοντας λοιπόν ένα ταξίδι στην ιστορία του ενδύματος, συγκεντρώσαμε δέκα αμφιλεγόμενα trends που έχουν γράψει ιστορία στη μόδα. 

Διαβάστε περισσότερα στο www.harpersbazaar.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό: Jakob Owens / Unsplash 

TAGS