Το πρακτορείο μοντέλων Zebedee Management φέρνει μια μικρή επανάσταση στον κόσμο της μόδας και της ομορφιάς, καθώς συνεργάζεται αποκλειστικά με ανθρώπους με αναπηρίες και άλλες εμφανείς ιδιαιτερότητες. Τα δύο νέα μοντέλα του είναι η 10χρονη Νόρα Τζόουνς και ο 16χρονος αδερφός της, Σεμ, που έχουν αλμπινισμό. Το τρίτο παιδί της οικογένειας, ο 13χρονος Έζρα, μαρτυρά με το χρώμα της επιδερμίδας και των μαλλιών του την αφροαμερικανική καταγωγή τους, αλλά η πάθηση της Νόρα Τζόουνς και του Σεμ έχει ως αποτέλεσμα την απουσία χρωστικών τόσο από το δέρμα όσο και από το τριχωτό της κεφαλής.

Ιδιαίτερα η Νόρα, έχει υποστεί bullying για τη διαφορετική εμφάνισή της, αν και αν δεν ζούσε στο Μάντσεστερ αλλά σε κάποια αφρικανική χώρα όπως το Μαλάουι η τύχη της θα ήταν απείρως χειρότερη: Εκεί, η απαγωγή και θανάτωση αλμπίνων αποτελεί αληθινή μάστιγα, καθώς τα μέλη του σώματός τους θεωρείται, σύμφωνα με τοπικές δοξασίες, ότι κρύβουν θεραπευτικές ιδιότητες.

Στη Βρετανία, ωστόσο, τα δύο αδέρφια κατάφεραν να μετατρέψουν τη διαφορετικότητά τους σε ατού, ακολουθώντας τον δρόμο του μόντελινγκ και ποζάροντας για brands όπως τα Nike και Primark. Η Νόρα έφτασε μέχρι τις σελίδες της ιταλικής Vogue.

Τα δύο αδέρφια κατάφεραν να μετατρέψουν τη διαφορετικότητά τους σε ατού, ακολουθώντας τον δρόμο του μόντελινγκ και ποζάροντας για brands όπως τα Nike και Primark.

Αίτημά τους, όπως και αίτημα του πρακτορείου που τα εκπροσωπεί, είναι η απαλλαγή από το στίγμα που συνοδεύει τον αλμπινισμό και η επιβεβαίωση ότι η ομορφιά μπορεί να αγκαλιάσει όλες τις αποχρώσεις της επιδερμίδας, όλα τα μεγέθη, ακόμη και εξωτερικά χαρακτηριστικά που θεωρούντο, μέχρι σήμερα, δυσμορφίες.

Πώς βρέθηκαν όμως τα δύο αδέρφια στο πρακτορείο μόντελινγκ; Με πρωτοβουλία της μητέρας τους, μιας επαγγελματία υγείας που αναζητούσε τρόπο να καταπολεμήσει τον ρατσισμό που εισέπραττε η οικογένειά της: «Κάποιοι απλά δεν πίστευαν ότι οι Νόρα και Σεμ είναι παιδιά μου ή ότι ο Έζρα είναι αδερφός τους. Όπου κι αν πηγαίναμε, ο κόσμος μας κάρφωνε με το βλέμμα του. Στο παρελθόν η Νόρα γύριζε σπίτι κλαίγοντας, από τα πειράγματα των άλλων παιδιών. Τώρα τους κοιτούν γιατί παρελαύνουν στις πασαρέλες».

Η μητέρα των παιδιών, Μαρία, που έχει επίσης έναν αδερφό με αλμπινισμό, δεν έμεινε εκεί, αλλά στην προσπάθειά της να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο ίδρυσε και μια φιλανθρωπική οργάνωση, με τίτλο Voice of Albinism. Είχε, άλλωστε, το πιο δυνατό κίνητρο: «Ήθελα τα παιδιά μου να γνωρίζουν ότι ακόμα και όταν διαφέρεις μπορείς να κάνεις ό,τι επιθυμείς».

Δείτε φωτογραφίες των παιδιών:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS