ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

9χρονο μοντέλο με διπλό ακρωτηριασμό: Το πρώτο που θα παρελάσει στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού

Η Daisy-May Demetre συνεργάζεται με το πολυτελές παιδικό label Lulu et Gigi.

9χρονο μοντέλο με διπλό ακρωτηριασμό: Το πρώτο που θα παρελάσει στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού

Η 9χρονη Daisy-May Demetre είναι το πρώτο διπλά ακρωτηριασμένο μοντέλο που θα παρελάσει στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, στον Πύργο του Άιφελ, για λογαριασμό του παιδικού label Lulu et Gigi.

Η Daisy-May, που υποβλήθηκε στην επέμβαση ακρωτηριασμού και των δύο ποδιών της σε ηλικία 18 μηνών λόγω γενετικής δυσμορφίας, άρχισε να συνεργάζεται ως μοντέλο με διάφορα βρετανικά brands πριν από έναν χρόνο και ήδη μετρά δύο σημαντικές εμφανίσεις, στην Εβδομάδα Παιδικής Μόδας του Λονδίνου και στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης.

«Είμαστε εδώ για να γράψουμε ιστορία» σχολίασε στον λογαριασμό της στο Instagram, συνοδεύοντας μια φωτογραφία όπου ποζάρει μαζί με τον πατέρα της, Alex, μπροστά στον Πύργο του Άιφελ.

Το κορίτσι χρησιμοποιεί για τεχνητά άκρα λεπίδες από ανοξείδωτο χάλυβα τόσο στο τρέξιμο όσο και στην πασαρέλα, αν και για το σχολείο έχει διαφορετικά προσθετικά άκρα. Όπως είπε στο πρακτορείο Reuters, λατρεύει να φοράει όμορφα ρούχα και να ποζάρει στην κάμερα. «Φτιάχνω τα μαλλιά μου, μετά βάφομαι και μετά φοράω το φόρεμά μου και τα πόδια μου και ανεβαίνω στην πασαρέλα. Κάποιες φορές ούτε καν νιώθω διαφορετική από τους υπόλοιπους» σχολίασε.

9χρονο μοντέλο με διπλό ακρωτηριασμό: Το πρώτο που θα παρελάσει στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού
«Φτιάχνω τα μαλλιά μου, μετά βάφομαι και μετά φοράω το φόρεμά μου και τα πόδια μου και ανεβαίνω στην πασαρέλα. Κάποιες φορές ούτε καν νιώθω διαφορετική από τους υπόλοιπους» σχολίασε η Daisy-May. REUTERS/Gonzalo Fuentes

Ο πατέρας της, Alex Demetre, ομολόγησε στους δημοσιογράφους ότι όταν γεννήθηκε η Daisy εκείνος είχε καταφύγει στο ποτό και τον τζόγο, πως είχε ακόμα και αυτοκτονικές σκέψεις από το άγχος του πώς θα επηρέαζε η αναπηρία της τη ζωή της.

Όταν ο Alex παρακολούθησε μια τηλεοπτική εκπομπή για τη μόδα, της πρότεινε να ασχοληθεί με το μόντελινγκ και έτσι ξεκίνησε η διαδρομή της στις πασαρέλες. Ανάμεσα στις επώνυμες συνεργασίες που έχει κάνει μέχρι σήμερα είναι και η Nike.

Η Daisy-Maι ήδη μετρά δύο σημαντικές εμφανίσεις, στην Εβδομάδα Παιδικής Μόδας του Λονδίνου και στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης. REUTERS/Gonzalo Fuentes

«Όταν γεννήθηκε, νιώθαμε σαν να είχε έρθει το τέλος του κόσμου. Πώς θα την κοιτούσε ο κόσμος και θα την αντιμετώπιζε, τα αγόρια... Τώρα βλέπω ότι έχει ένα χάρισμα. Η αναπηρία της είναι χάρισμα που φορά σαν παράσημο με περηφάνεια. Δεν την κρατά πίσω στη ζωή της με κανέναν τρόπο» πρόσθεσε ο πατέρας της.

Η δημιουργός του brand Lulu et Gigi, Eni Hegedus-Buiron, είπε ότι αποφάσισε χωρίς δισταγμό να προτείνει σε ένα ακρωτηριασμένο μοντέλο να φορέσει τα πολυτελή ρούχα της. «Είναι ένα από τα κορίτσια μας. Έχουμε μια έφηβη με καμπύλες. Έχουμε μοντέλα με σύνδρομο Down. Αγκαλιάζουμε όλα τα διαφορετικά παιδιά» δήλωσε η σχεδιάστρια.

«Είναι ένα από τα κορίτσια μας. Έχουμε μια έφηβη με καμπύλες. Έχουμε μοντέλα με σύνδρομο Down. Αγκαλιάζουμε όλα τα διαφορετικά παιδιά» δήλωσε η δημιουργός του brand Lulu et Gigi. REUTERS/Gonzalo Fuentes

Δείτε ένα ρεπορτάζ για την Daisy-May:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

*Με στοιχεία από Reuters

Read Next

05 Σεπ 2025

Η Αμαλία Κωστοπούλου προτείνει τα ιδανικά sneakers για το φθινόπωρο | Τα φορούν όλα τα it-girls

Τα sneakers που έχει επιλέξει η Αμαλία Κωστοπούλου είναι ιδανικά για αυτή την περίοδο.

04 Σεπ 2025

Αυτό το denim blazer shirt από τη Zara είναι το μεταβατικό piece που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι

Το denim ρούχο που μπορεί να φορεθεί είτε ως σακάκι είτε ως πουκάμισο έρχεται για να ορίσει τα σύνολά σου αυτό το φθινόπωρο.

Περισσότερα από

Μόδα

04 Σεπ 2025

Αντιγόνη Κουλουκάκου | Με τις αγαπημένες της crystal mesh μπαλαρίνες σε νέα εμφάνιση στο Ηρώδειο

Η ηθοποιός σε μια ακόμη κομψή εμφάνιση σε βραδινή της έξοδο.

04 Σεπ 2025

Πώς θα φορέσεις το λευκό παντελόνι τη μεταβατική περίοδο σύμφωνα με τη Βίκυ Καγιά

Η Βίκυ Καγιά υιοθέτησε μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν.

04 Σεπ 2025

Η Melia Kreiling στο Ηρώδειο με καφέ Zara φόρεμα

Μία άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε η Melia Kreiling στο Ηρώδειο.

04 Σεπ 2025

Η Paul & Shark αποκλειστικά στον Όμιλο LH Group – Παπαϊωάννου για Ελλάδα και Κύπρο.

Ο όμιλος LH Group - Παπαϊωάννου είναι πλέον ο αποκλειστικός εκπρόσωπος της Paul & Shark σε Ελλάδα και Κύπρο.

04 Σεπ 2025

Ήβη Αδάμου | Το gingham φόρεμά της είναι η τέλεια επιλογή για τον Σεπτέμβριο

Η Ήβη Αδάμου με την καλοκαιρινή τάση που θα δούμε και το φθινόπωρο.

03 Σεπ 2025

Το viral φόρεμα που θα φορέσεις στο επόμενο cocktail party

Το φόρεμα από τη Mango που είναι viral στο TikTok και όχι άδικα.

03 Σεπ 2025

Βασίλισσα Maxima της Ολλανδίας | Με πολυτελές βραχιόλι-μάτι σε design της Μαριάννας Γουλανδρή

Το εντυπωσιακό κόσμημα που διάλεξε η Maxima της Ολλανδίας αποτελεί signature design της συλλογής κοσμημάτων της Μαριάννας Γουλανδρή

03 Σεπ 2025

Φεστιβάλ Βενετίας | Η Τόνια Σωτηροπούλου με μαύρο κοστούμι και δαντελένιο bra top

Η κομψή και θηλυκή εμφάνιση της Τόνιας Σωτηροπούλου.

03 Σεπ 2025

Η Τζένη Μελιτά με τη double denim τάση που όλοι αγαπάμε

Η Τζένη Μελιτά φόρεσε τα δύο denim κομμάτια που είναι must have για το φθινόπωρο