Από την Όντρεϊ Χέπμπορν μέχρι τη Γκρέι Κέλι και τη Τζάκι Κένεντι, ένα είναι το ζευγάρι παπούτσια που κάθε γυναίκα, η οποία όρισε την παγκόσμια μόδα στο πέρασμα της, πόθησε και συνεχίζει να ποθεί με όλη της την καρδιά.

Τι κι αν αν τα θρυλικά γοβάκια του γαλλικού οίκου Chanel με την χαρακτηριστική διχρωμία στο μπροστινό τους μέρος, κυκλοφόρησε πριν από 60 ολόκληρα χρόνια; Κάθε σεζόν ανανεώνονται και μία διαφορετική εκδοχή τους φτάνει στα ράφια των καταστημάτων, κάνοντας το πιο διαχρονικό και παράλληλα κλασικό ζευγάρι παπουτσιών στην ιστορία της μόδας σύγχρονο, επίκαιρο και δυναμικό. 

Το 1957 η ίδια η Coco Chanel σχεδίασε για πρώτη φορά τη διάσημη slingback γόβα του οίκου στους τόνους του μπεζ και του μαύρου (δύο αποχρώσεις που λάτρεψε καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής της), με σκοπό να «μιμηθεί» με κάποιον τρόπο την αισθητική των ανδρικών υποδημάτων, πηγαίνοντας ουσιαστικά τη γυναικεία μόδα σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Η απίστευτα κολακευτική τους γραμμή που λεπταίνει και μακραίνει τα πόδια τα έκανε ιδιαίτερα αγαπητά στους κύκλους των πιο καλοντυμένων της εποχής, οι οποίες ήθελαν να βλέπουν το όνομα τους συνδεδεμένο με την αδιαπραγμάτευτη γοητεία του οίκου Chanel. 

Φυσικά, με το πέρασμα των χρόνων τα «δίχρωμα» παπούτσια του γαλλικού brand εξελίχθηκαν σημαντικά, προσαρμόζοντας τον πολυτελή εαυτό τους στις ανάγκες της εκάστοτε εποχής. Παρόλα αυτά η κεντρική ιδέα παραμένει ίδια, αναλλοίωτη στον χρόνο, ακριβώς όπως το πνεύμα της Coco που έχει σημαδέψει για πάντα τις ψυχές των απανταχού καλοντυμένων στον κόσμο.

Η λεπτεπίλεπτη φινέτσα στο σχέδιο είναι πάντα η ίδια, κολακεύοντας τα πόδια κάθε γυναίκας, η διχρωμία ποικίλει σε αποχρώσεις, αλλά παραμένει ζωντανή, το λογότυπο του οίκου είναι μόνιμα κολλημένο στο πλάι. Μερικά πράγματα δε θα αλλάξουν ποτέ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Δες το εδώ

Chanel Sling-Back, Goatskin & Grosgrain Beige & Black (£710)

Δες το εδώ

Chanel Sling-Back (£710)

Δες το εδώ

Chanel Leather Heels (£740)

Δες το εδώ

Chanel Sling-Back (£650)

 Δες το εδώ

Chanel Pumps (£740)

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτογραφία:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

TAGS