ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

6 βήματα που οδηγούν με σιγουριά στο λουκ της Τζέιν Μπίρκιν: Το πιο ψαγμένο στυλ όλων των εποχών

Η διάσημη τραγουδίστρια και ηθοποιός υπήρξε μία αυθεντική, πηγαία ροκ σταρ, δίχως να είναι στα χαρτιά.

6 βήματα που οδηγούν με σιγουριά στο λουκ της Τζέιν Μπίρκιν: Το πιο ψαγμένο στυλ όλων των εποχών

Την ημέρα που η Τζέιν γνώρισε τον Σερζ ένας μεγάλος έρωτας γεννήθηκε. Μαζί με αυτόν και ένα τεράστιο είδωλο, καθώς ο σημαντικός μουσικός έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρωση της καριέρας της διάσημης τραγουδίστριας και ηθοποιού και εκείνη κυριολοκτικά άνθισε στο πλευρό αυτού του μυστηριώδη, ασταθή και βαθιά γοητευτικού άντρα με τον οποίο έζησε 13 ολόκληρα χρόνια. Πριν από τη γνωριμία της με τον Γκενσμπούργκ η Τζέιν Μπίρκιν υπήρξε παντρεμένη για περίπου 3 χρόνια με τον διάσημο Βρετανό συνθέτη Τζον Μπάρι, γνωστό μέσα από τη μουσική που χάρισε σε πολλές από τις ταινίες της κινηματογραφικής σειράς ταινιών Τζέιμς Μποντ. Μαζί απέκτησαν μία κόρη, την φωτογράφο Κέιτ Μπάρι, που αυτοκτόνησε σε ηλικία 46 ετών, αλλά η ίδια πάντα δήλωνε πως ο αληθινός και ανυπέρβλητος μέντορας της υπήρξε πάντα ο Σερζ, ο οποίος ήταν και εκείνος που της χάρισε την πρώτη μεγάλη επιτυχία της καριέρας της, το σκανδαλώδες για την εποχή του «Je t'aime... moi non plus», ένα κομμάτι που αρχικά είχε γραφτεί για τη Μπριζίτ Μπαρντό.

Χαζεύονται αμέτρητες κοινές τους φωτογραφίες, αντιλαμβάνεσαι το βαθύ δέσιμο μεταξύ τους και το τεράστιο πάθος ανάμεσα τους. Και σίγουρα καταλαβαίνεις γιατί αυτός ο τόσο χαρισματικός άντρας υπήρξε τόσο σαγηνευμένος από τη γοητεία της Τζέιν. Δεν υπήρξε πιο στιλάτη, πιο ψαγμένη, πιο κουλ, πιο ερωτική χωρίς προσπάθεια σε ολόκληρο τον κόσμο. Ανάμεσα σε σταρ του Χόλιγουντ με άψογες αναλογίες, λαμπερές τραγουδίστριες με ακριβές τουαλέτες, εντυπωσιακά μοντέλα και πλούσεις γαλαζοαίματες, σαν τη Μπίρκιν δεν ήταν καμιά.

Αυτά ήταν τα 6 χαρακτηριστικά που συνέθεταν το μοναδικό στυλ της.

1. Οι τσάντες-καλάθια

Ίσως το πιο χαρακτηριστικό αξεσουάρ που κράτησε ποτέ η Τζέιν Μπίρκιν, η τσάντα-καλάθι είναι το item που θα συνδέσει αυτόματα την εμφάνιση σου με το στυλ της πανέμορφης ηθοποιού και τραγουδίστριας από την πρώτη κι όλας στιγμή που θα κρατήσεις στα χέρια σου. Το καλό είναι ότι οι τσάντες-καλάθια μοιάζουν να μην φεύγουν ποτέ από τα πράγματα και δείχνουν απίθανα όμορφες και στιλάτες, διατηρώντας παράλληλα έναν ανεπιτήδευτο χαρακτήρα στο λουκ σου. Ό,τι ακριβώς ήταν, δηλαδή, και η ίδια η Μπίρκιν.

2. Οι λευκές μπλούζες και τα λευκά πουκάμισα

Η Τζέιν Μπίρκιν λάτρευε τα λευκά τοπ και πουκάμισα και πάντα φρόντιζε να επιλέγει κομμάτια με νεραϊδιστική διάθεση. Αυτό κάνει ακόμα και σήμερα, συνεχίζοντας να συνδυάζει τέλεια τις λευκές, δαντελένιες μπλούζες με τα χαρακτηριστικά μανίκια με υφασμάτινα παντελόνια ή με τζιν. Ειδικά φέτος το συγκεκριμένο κομμάτι είναι πιο επίκαιρο από ποτέ (μία βόλτα στα μαγαζιά θα σε πείσει) και είναι η ευκαιρία να αποκτήσεις το δικό σου, ερχόμενη ένα βήμα πιο κοντά στο αιθελές στυλ της Τζέιν.

3. Οι μπλούζες με τους πεσμένους ώμους

Από τους δρόμους του φωταγωγημένου Παρισιού μέχρι τις Κάννες η Μπίρκιν συνέδεσε τα καλοκαίρια της με αυτά τα χαριτωμένα και σέξι τοπ, που έπεφταν γλυκά γύρω από τους ώμους της. Τα μακριά μαλλιά της χάιδευαν την πλάτη της, μαγνητίζοντας τα βλέμματα. Εκείνη στο μεταξύ έγερνε στο πλευρό του Σέρζε έχοντας καταβάλει μηδενική προσπάθεια να είναι η πιο όμορφη της παρέας.

4. Τα μίνι φορέματα

Όταν ακούς το όνομα της ένα από τα πρώτα πράγματα που σκέφτεσαι είναι η ψιλόλιγνη σιλουέτα της, τα εντυπωσιακά γυμνασμένα πόδια της. Η ίδια είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξη της ότι δοκίμαζε διαφορετικούς τρόπους γυμναστικής τόσο για το πρόσωπο της, όσο και για το σώμα της. Τα μίνι, συνήθως μαύρα φορέματα που φορούσε στα 70's αποδείκνυαν στους πάντες ότι είχε ένα από τα πιο ομορφότερα σώματα της σόουμπιζ.

4. Τα T-Shirt

Είτε ήταν λευκά, είτε με μεγάλες, έντονες στάμπες η Μπίρκιν σύνδεσε το στυλ της με αυτά τα ευκολοφόρετα ρούχα, τα οποία συνέβαλαν σημαντικά στο κουλ προφίλ της και στο ατημέλητο λουκ της. Με τζιν καμπάνα και με oversized, δερμάτινες ζώνες η Τζέιν υπήρξε μεγάλη ροκ σταρ δίχως να είναι στα χαρτιά.

5. Τα παπούτσια Mary Jane, τα ankle boots και οι μπαλαρίνες

Τα έχει φορέσει και τα τρία εξίσου πολύ και έχει δείξει άψογη μέσα σε κάθενα από αυτά ξεχωριστά. Μπλαρίνες και Mary Jane την άνοιξη και το καλοκαίρι, χαμηλά μποτάκια με φαρδύ παλτό τον χειμώνα, η Μπίρκιν φόρεσε τα λατρεμένα ankle boots πολύ πριν αυτά αποκτήσουν το όνομα ankle boots και γίνουν τα νούμερο ένα παπούτσια κάθε χειμερινής σεζόν. Το μυστικό της επιτυχίας της και σε αυτή την περίπτωση είναι το γεγονός πως ότι κι αν έκανε έμοιαζε σα να μην έχει προσπαθήσει καθόλου για να το πετύχει.

6. H φυσική ομορφιά της

Ανάμεσα στα πολλά πράγματα που φορούσε με μανία η Τζέιν Μπίρκιν υπάρχει και ένα που αποφεύγει φανατικά μέχρι και σήμερα. Το έντονο μέικαπ. Διατηρώντας πάντως φυσικό το πρόσωπο της, χρησιμοποιώντας μόνο ελάχιστο, ουδέτερο κραγιόν στα χείλη και πολλή, πάρα πολλή μάσκαρα, η Μπίρκιν ήξερε πάντα πως να τονίσει το βλέμμα της και να δείχνει απόλυτα απλή και ανεπιτήδευτη. Η διάσημη τραγουδίστρια και ηθοποιός έχει δηλώσει ότι εκτός από τα μάτια της, φροντίζει ώστε τα μάγουλα της να είναι πάντα ροδουλά, χρησιμοποιώντας πάντα ένα κραγιόν MAC αντί για το παραδοσιακό ρουζ.

Δείτε στο βίντεο μερικές προτάσεις για να υιοθετήσετε το στυλ της Τζέιν Μπίρκιν:

Κεντρική φωτογραφία:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

24 Απρ 2024

Ελένη Μενεγάκη: Πώς φόρεσε το οικονομικό λεοπάρ φόρεμα από τα Zara

Η Ελένη Μενεγάκη λέει "ναι" στο διαχρονικό λεοπάρ φόρεμα, και μας θυμίζει γιατί το αγαπάμε τόσο πολύ

24 Απρ 2024

Πώς θα συνδυάσεις τα πιο stylish looks με τα πιο κομψά παπούτσια της άνοιξης σύμφωνα με την Κέισι Μίζιου

Τα looks και τα παπούτσια με τα οποία θα δημιουργήσεις επίκαιρες και κομψές εμφανίσεις.

Περισσότερα από

Μόδα

24 Απρ 2024

Το lookbook της άνοιξης: Η Αναστασία Παντούση δίνει την έμπνευση για να δημιουργήσεις τις πιο κομψές εμφανίσεις

Η Αναστασία Παντούση με τα ρούχα και αξεσουάρ που αξίζει να προσθέσεις στην ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

24 Απρ 2024

Το Chic Travel Style της Χρυσιάννας Ανδριοπούλου: Οι βαλίτσες και οι τσάντες ταξιδιού που επιλέγει

Τα είδη ταξιδιού που διαμορφώνουν τις τάσεις στη μόδα του chic traveling.

23 Απρ 2024

4 στιλιστικές συμβουλές για να δημιουργήσεις τα πιο κομψά και άνετα ανοιξιάτικα looks σύμφωνα με την Ελίνα Παπίλα

Η Ελίνα Παπίλα προτείνει τα must have κομμάτια της ανοιξιάτικης γκαρνταρόμπας.

22 Απρ 2024

Λουλούδια, χρώματα και λάμψη: Η Αντιγόνη Νεοφύτου προτείνει τα πιο stylish looks για την άνοιξη

Η ηθοποιός δοκιμάζει επίκαιρα και διαχρονικά κομμάτια δημιουργώντας κομψά outfits για την άνοιξη.

21 Απρ 2024

Μαρινιέρα + denim: Η Σοφία Καρβέλα φόρεσε τη μαρινιέρα με τον πιο ανοιξιάτικο τρόπο

Το ανοιξιάτικο outfit της Σοφίας Καρβέλα που θέλουμε να υιοθετήσουμε

20 Απρ 2024

Πήραμε μία γεύση από τα σανδάλια που θα φοράμε όλο το καλοκαίρι

Ξαφνικά μύρισε καλοκαίρι και εμείς ήδη οργανώνουμε τη γκαρνταρόμπα της θερινής εποχής.

18 Απρ 2024

Η ανοιξιάτικη εμφάνιση της Όλγας Κεφαλογιάννη με λευκό κοστούμι και εσπαντρίγιες

Το διαχρονικό κομμάτι της ανοιξιάτικης γκαρνταρόμπας που επέλεξε η Όλγα Κεφαλογιάννη

17 Απρ 2024

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

17 Απρ 2024

Τα μυστικά για sexy εμφανίσεις μετά τα 50

Δεν υπάρχει όριο ηλικίας για το sexy dressing.