ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

6 λάθη που δεν ξέρουμε αν προσθέτουν στυλ, ξέρουμε όμως ότι προσθέτουν χρόνια

Εκτός από τα γυαλιά πρεσβυωπίας, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βγάλουμε τα ματάκια μας και να προσθέσουμε χρόνια στην καμπούρα (της μύτης) σας.

6 λάθη που δεν ξέρουμε αν προσθέτουν στυλ, ξέρουμε όμως ότι προσθέτουν χρόνια

Υπάρχουν εκείνες που κάνουν botox για να δείχνουν νεότερες (δες εδώ) υπάρχουν κι εκείνες που δεν έχουν ανάγκη το botox, αλλά κάνουν άθελά τους ό,τι μπορούν για να δείχνουν μεγαλύτερες. Τέλος, υπάρχουν κι εκείνες που κάνουν botox, αλλά οι στυλιστικές τους επιλογές «ακυρώνουν» τον σκοπό της επίσκεψης στον πλαστικό χειρουργό. Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκετε, δείτε πώς μπορείτε να αποφύγετε τα ακούσια στυλιστικά γεράματα.

1. Γυαλιά πρεσβυωπίας

Ναι, η πρεσβυωπία εμφανίζεται πολύ νωρίς, αν σκεφτούμε ότι η σύγχρονη γυναίκα στα 20 είναι όμορφη, αλλά στα 40 είναι γοητευτική (δηλαδή όμορφη όσο δύο 20άρες). Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει ένα ζευγάρι μικροσκοπικοί φακοί να κρέμονται συνέχεια στην άκρη της μύτης σας. Αν μάλιστα είστε από εκείνες τις... πρακτικές που κρεμάνε και κορδόνι στους βραχίονες των γυαλιών για να μην τα χάνουν, τότε να ξέρετε: βάζετε τα χεράκια σας και βγάζετε τα ματάκια σας. Φυσικά και δεν προτείνουμε να πετάξετε τα γυαλιά σας και να μην ξαναδιαβάσετε ποτέ στη ζωή σας. Σας ζητάμε απλώς να πετάξτε: α. το θλιβερό κορδόνι που φωνάζει από μακριά «συνταξιούχος» και β. Τους θλιβερούς σκελετούς που μυρίζουν γεράματα. Τολμήστε έντονα χρώματα, funky σχέδια και αφαιρέστε χρόνια.

2. Τουίντ

Υπάρχουν υφάσματα που είναι συνδεδεμένα στο ασυνείδητό μας με την ελαφρότητα της νιότης (όπως τα τζην) και άλλα με τη σοβαρότητα της ώριμης ηλικίας. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν και τα τουίντ. Δεν έχει σημασία αν είναι πιε-ντε-κοκ (το πόδι του κόκορα), πιε-ντε-πουλ (το πόδι της κότας), πρενς ντε γκαλ ή σκοτσέζικο ταρτάν. Όλα τα τουίντ παραπέμπουν είτε σε αυστηρά αντρικά κοστούμια είτε σε εικόνες από ηλικιωμένες κυρίες που παίρνουν το τσάι τους το απόγευμα είτε στην βασίλισσα Ελισάβετ. Αν σας αρέσει το ανδρόγυνο look, αντικαταστήστε τα βαριά μάλλινα τουίντ με τις πιο διακριτικές ρίγες (pinstripe) σε ανάλαφρα υφάσματα.

6 λάθη που δεν ξέρουμε αν προσθέτουν στυλ, ξέρουμε όμως ότι προσθέτουν χρόνια

3. Γκρίζα μαλλιά

Τα γκρίζα μαλλιά σάς γερνάνε περισσότερο ίσως και από τις ρυτίδες. Σαφώς και τα γκρίζα μαλλιά, με τη σωστή κουπ και τη σωστή περιποίηση, έχουν αναδείξει μερικές από τις πιο σοφιστικέ και stylish γυναίκες. Καμία όμως από αυτές δεν μπορεί να πάρει εύσημα για το νεανικό της look. Αν λοιπόν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που προσπαθούν να ξεγελάσουν το χρόνο (και τους γύρω τους), τα γκρίζα μαλλιά είναι ο καλύτερος τρόπος για να πετύχετε το ακριβώς αντίθετο. Αν πάλι είστε άτυχη και ασπρίσατε από τα 25 σας (συμβαίνει πολύ συχνά), τότε η βαφή επιβάλλεται.

4. Άνετα άκομψα παπούτσια

Πολλές γυναίκες, μετά τα 50 ειδικά, εξοντωμένες από την χρόνια ορθοστασία πάνω στα 12ποντα, περνάνε από το «μπρος στα κάλλη, τι είναι ο πόνος» στο «άνετα να 'ναι κι ό,τι να 'ναι». Υπάρχει όμως και το ενδιάμεσο, που λέγεται «άνεση και στυλ». Άνετα είναι τα χοντροκομμένα ξώφτερνα τύπου Crocs, άνετα είναι και τα sneakers τύπου Stan Smith. Μόνο που σε ό,τι αφορά το στυλ, ανάμεσα σε αυτά τα δύο, μεσολαβεί το χάος.

5. Υπερβολικό μακιγιάζ ή ελάχιστο

Το έντονο μακιγιάζ και το βαρύ foundation, όσο περίεργο κι αν φαίνεται, κάθεται καλά μόνο στις πιτσιρίκες. Αλήθεια, δεν έχετε παρατηρήσει ποτέ πως το έντονο μολύβι κάτω από τα μάτια, αντί να δώσει βάθος στο βλέμμα σας, δίνει βάθος στους μαύρους κύκλους σας; Ή πως οι απανωτές στρώσεις μέικ-απ και το βαρύ σύννεφο πούδρας, αντί να καμουφλάρουν τις ρυτίδες, τις τονίζουν ακόμη περισσότερο; Στον αντίποδα, πολλές γυναίκες σχεδόν καταργούν το μακιγιάζ, ευελπιστώντας σε ένα φυσικό look, που θα τους κλέψει χρόνια. Είναι καλή αυταπάτη, αλλά σκεφτείτε πως ακόμη και το πιο δροσερό νεανικό πρόσωπο δείχνει δέκα φορές πιο όμορφο με τη βοήθεια του κατάλληλου μακιγιάζ.

6. Η all time classic τσάντα χειρός

Μπορεί πριν από 15 χρόνια να ήταν αυτό που λέμε «it bag», μπορεί να κοστίζει μια περιουσία, αλλά σήμερα, αντί να σας προσθέτει κύρος, σας προσθέτει χρόνια – ειδικά αν τη συνδυάζετε με τουίντ (τα είπαμε παραπάνω). Αν επιμένετε στα logos, δοκιμάστε και την πιο ανάλαφρη εκδοχή τους, όπως τις τσάντες ταχυδρόμου. Είναι πρακτικές για την καθημερινότητα στην πόλη, αφού σας λύνουν τα χέρια, και σας κόβουν χρόνια.

Read Next

30 Απρ 2024

Αυτά είναι τα athleisure κομμάτια που θα επιλέξουμε για τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές εμφανίσεις μας

Τα κομμάτια που θα προτιμήσουμε στις προπονήσεις μας και στις casual εξόδους μας

30 Απρ 2024

Το σούπερ εντυπωσιακό κατακόκκινο φόρεμα της Αν Χάθαγουεϊ έκλεψε την παράσταση

Η Αν Χάθαγουεϊ με κόκκινο φόρεμα Versace ήταν ο ορισμός του sexy chic.

Περισσότερα από

Μόδα

30 Απρ 2024

Τα κομμάτια που χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις μια ενημερωμένη και θηλυκή spring - summer γκαρνταρόμπα

Τα κομμάτια που θα αναδείξουν την πιο λαμπερή και θηλυκή πλευρά σου αυτή τη σεζόν.

29 Απρ 2024

H Νάνσυ Ζαμπέτογλου με το απόλυτο ανοιξιάτικο look

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου με κόκκινο παντελόνι και '70s πουκάμισο.

29 Απρ 2024

Κλέλια Ανδριολάτου: Τα stylish looks που επιλέγει για τις ανοιξιάτικες ημέρες στην πόλη

Τα κομψά ανοιξιάτικα looks που επιλέγει η Κλέλια Ανδριολάτου για όλες τις ώρες της ημέρας

26 Απρ 2024

Πώς θα δημιουργήσεις τα πιο εντυπωσιακά bohemian chic looks για την άνοιξη σύμφωνα με την Τζωρτζίνα Λιώση

Οι πιο κομψοί συνδυασμοί που μπορείς να δημιουργήσεις φέτος την άνοιξη και το καλοκαίρι.

25 Απρ 2024

Στην γκαρνταρόμπα μίας fashion expert: Η Κατερίνα Ευαγγελινού προτείνει πως να είμαστε κομψές 24/7

Οι στιλιστικές επιλογές της Κατερίνας Ευαγγελινού από το answear.gr πρόκειται να σε εμπνεύσουν να ανανεώσεις το στιλ σου.

25 Απρ 2024

Το dress code είναι "κομψή σε κάθε ανοιξιάτικη περίσταση" και η Μαρία Παπαγεωργίου προτείνει τα πιο χρήσιμα styling tips για να το πετύχεις

Η κομψότητα είναι μία επιλογή που μπορείς να κάνεις σε κάθε ανοιξιάτικη περίσταση και η Μαρία Παπαγεωργίου το αποδεικνύει.

24 Απρ 2024

Ελένη Μενεγάκη: Πώς φόρεσε το οικονομικό λεοπάρ φόρεμα από τα Zara

Η Ελένη Μενεγάκη λέει "ναι" στο διαχρονικό λεοπάρ φόρεμα, και μας θυμίζει γιατί το αγαπάμε τόσο πολύ

24 Απρ 2024

Πώς θα συνδυάσεις τα πιο stylish looks με τα πιο κομψά παπούτσια της άνοιξης σύμφωνα με την Κέισι Μίζιου

Τα looks και τα παπούτσια με τα οποία θα δημιουργήσεις επίκαιρες και κομψές εμφανίσεις.

24 Απρ 2024

Το lookbook της άνοιξης: Η Αναστασία Παντούση δίνει την έμπνευση για να δημιουργήσεις τις πιο κομψές εμφανίσεις

Η Αναστασία Παντούση με τα ρούχα και αξεσουάρ που αξίζει να προσθέσεις στην ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

24 Απρ 2024

Το Chic Travel Style της Χρυσιάννας Ανδριοπούλου: Οι βαλίτσες και οι τσάντες ταξιδιού που επιλέγει

Τα είδη ταξιδιού που διαμορφώνουν τις τάσεις στη μόδα του chic traveling.