Παπούτσια. Το πιο αγαπημένο αξεσουάρ στη ζωή των περισσότερων γυναικών στον κόσμο. Περισσότερο από τις τσάντες, περισσότερο ακόμα και από τα κοσμήματα, τα εντυπωσιακά, κομψά, εκλεπτυσμένα, επώνυμα παπούτσια είναι ο ευγενής πόθος τόσων και τόσων γυναικών που επενδύουν κάθε χρόνο σημαντικά ποσά στην ξεχωριστή γοητεία τους. Και η αλήθεια είναι πώς όταν μιλάμε για παπούτσια η συζήτηση μπορεί να διαρκέσει πάρα πολύ και να καταλήξει στο εξής ένα συμπέρασμα: το ζήτημα είναι θέμα προσωπικού γούστου. 

Τότε γιατί μερικά ζευγάρια παπούτσια θεωρούνται ομορφότερα από άλλα; Είναι ο παράγοντας διαχρονικότητα και κομψότητα που καθόρίζει εκείνα τα κομμάτια που δεν θα φύγουν ποτέ από τη μόδα και εκείνα που τελικά ορίζουν το στυλ μίας πραγματικά καλοντυμένης γυναίκας.

Από την άλλη υπάρχει η αντίπερα όχθη. Εκείνα τα ζευγάρι που μία στιλάτη γυναίκα δεν θα φορούσε ποτέ, εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις αν το elegance είναι και το δικό σου ζητούμενο. 

Παρακάτω θα δεις ποια είναι τα 5 ζευγάρια παπούτσια που μία γυναίκα με αληθινό στυλ δεν θα έμπαινε ποτέ στον κόπο ούτε καν να δοκιμάσει.

1. Μία στιλάτη γυναίκα δεν φοράει ποτέ παπούτσια με τόσο ψηλό τακούνι που δεν μπορεί να το περπατήσει άνετα.

Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια σίγουρα κολακεύουν τη σιλουέτα, σε κάνουν να φαίνεσαι πιο κομψή, πιο ψηλή και πιο αδύνατη. Τίποτα απ' όλα αυτά, όμως, δεν ισχύει αν δεν μπορείς να περπατήσεις με αυτά. Μία αληθινά στιλάτη γυναίκα ξέρει καλά ποιο είναι το τακούνι που την βολεύει ώστε να μπορεί να βαδίσει σωστά πάνω του και περιορίζεται σε αυτό.

2. Μία στιλάτη γυναίκα δεν φοράει πότε μπότες UGG.

Τουλάχιστον όχι εκτός σπιτιού. Το συγκεκρινό ζευγάρι μπορεί να είναι πολύ άνετο και ζεστό, ωστόσο δεν κολακεύει καθόλου τα πόδια και μας κάνει να φαινόμαστε πιο άχαρες και πρόχειρα ντυμένες.

3. Μία στιλάτη γυναίκα δεν φοράει ποτέ παπούτσια με χοντρή φιάπα στο μπροστινό τμήμα.

Γιατί πολύ απλά είναι αδύνατο να περπατήσεις με χαριτωμενιά και χάρη πάνω τους. Κάνουν το βημα να μοιάζει πιο βαρύ και ασταθές και δεν είναι καθόλου μα καθόλου κομψά.

4. .Μία στιλάτη γυναίκα δεν θα φοράει ποτέ παπούτσια με πολύ έντονα διακοσμητικά στοιχεία πάνω τους.

Φτερά, πούπουλα, κορδόνια, φιόγκοι, στρασάκια και άλλα έξτρα στοιχεία που δημιουργούν θόρυβο γύρω από τα πόδια είναι ένα απόλυτο «όχι» για κάθε κομψή γυναίκα.

5. Μία στιλάτη γυναίκα δεν φοράει ποτέ στρατιωτικά αρβυλάκια.

Ένα ζευγάρι μαύρα ankle boots είναι ένα από τα πιο χρήσιμα items στην ντουλάπα μας. Όχι όμως τα μαύρα στρατιωτικά αρβυλάκια, ειδικά αν έχουν πάνω τους έντονα τρουκς και άλλες διακοσμητικές λεπτομέρειες. Κάνουν αυτόματα ένα λουκ να μοιάζει πιο χοντροκομμένο και λιγότερο πολυτελές.

Δείτε το βίντεο.

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS