Πως έφτασε το μιλένιουμ να θεωρείται μακρινό, ούτε που το καταλάβαμε. Ο χρόνος τρέχει σαν τα καλά νέα και αλλάζει τα πάντα στο πέρασμά του: μαλλιά και μυαλά, απόψεις και ύψος των μπατζακίων, πατρόν και διάθεση. Όλα περνούν, στη μόδα όμως, όλα επιστρέφουν. Για αυτό την αγαπάμε τόσο, γιατί κάνει κύκλους και μας γεμίζει συναισθήματα. Το νέο μας φέρνει προσμονή να το αποκτήσουμε και το παλιό, που έχουμε ενδεχομένως ξαναφορέσει, μας συγκινεί να το επανεντάξουμε στην εικόνα μας. Όλοι περνούν καλά, τελικά, όταν «την ψάχνουν» με τη μόδα. 

Τα περιοδικά του 2000, που ήταν στην απόλυτη ακμή τους και όριζαν τα σημεία των καιρών, έχουν καταγράψει τα πάντα. Τις τάσεις, τις περιστάσεις, τις ανατάσεις και τις κάθε λογής καταστάσης. Τι «έπαιζε», τι «δεν έπαιζε», με τι τρελαινόμασταν, με τι αηδιάζαμε, άλλωστε, τότε ήταν πολύ ακραίες οι στιλιστικές απόψεις, όχι όπως σήμερα που όλα μπερδεύονται γλυκά. 

Μια βουτιά στα περιοδικά μόδας του 2000 έφερε αναμνήσεις και νοσταλγία. Θύμισε, επίσης, κάτι πολύ σημαντικό: τα τρεντ περνούν, μαμά, το στυλ ποτέ. Τα τρεντ μας κάνουν να μοιάζουμε λιγουλάκι σαχλές, έστω ευχάριστα σαχλές ενίοτε, ενώ το στυλ μάς καθιερώνει στο χώρο και στον χρόνο. 

Ας χαζέψουμε μερικά από τα σημεία του συρμού της εποχής. Σίγουρα ένα χαμόγελο θα ξεπροβάλλει στα χείλη όσων από εμάς έχουμε ζήσει την εποχή μέχρι το μεδούλι. 

#Νο1: Τα pet ως το απόλυτο αξεσουάρ

Ναι, το ζήσαμε και αυτό. Μικρά, τοσοδούλια πλάσματα, γεμάτα αγάπη και ενέργεια, έγιναν viral, πριν ανακαλυφθεί ο όρος, μαζί με κάθε «must» εμφάνιση. Σαχλαμάρες το ανάγνωσμα. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

#Νο2: Τα σαμπό σου με «κουφαίνουν»

Πολύ τσόκαρο. Βέβαια, στο σημείο αυτό, να καταθέσουμε μία προσωπική άποψη. Εμάς μας αρέσουν. Και φέτος που επιστρέφουν χαιρόμαστε. Τα σαμπό είναι το παπούτσι-παντόφλα, με ωραίο ύψος τακουνιού, με κλασική φόρμα, με 70s αέρα και διαχρονική κομψότητα-μη κομψότητα. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

#Νο3: Τα κορίτσια της διπλανής πόρτας

Ο όρος μόλις είχε ανακαλυφθεί, για όλες τις σταρ του λατρεμένου και προδιαγεγραμμένου 15λεπτου της διασημότητας, για όλες τις μικρές ηρωίδες της καθημερινότητας, για όλες, τελεία. Τα περιοδικά έδιναν λόγο και φωνή σε καθημερινές γυναίκες, αρκεί να είχαν κάτι να πουν. Μια σχολή δημοσιογραφίας που κρατάει μέχρι σήμερα. Ευτυχώς. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

#Νο4: Η μανία με τα gadgets. Όλοι γίναμε γκατζετάκηδες 

Η τεχνολογική επανάσταση είχε πάρει κεφάλι και χωρίς να το καταλάβουμε όλοι βρεθήκαμε να πατάμε κουμπιά και να στέλνουμε μηνύματα αντί για απευθείας επικοινωνία. Τα πρώτα gadgets ήταν κάπως αστεία, σαν ενήλικα παιγχνίδια. Μετά ήρθε η Apple και τα σάρωσε όλα. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

#Νο5: Το attitude «είμαι ατίθαση και θυμωμένη»

Κάθε badass baby ήταν καλοδεχούμενο. Η «κυριλέ» εικόνα έμοιαζε παλιά και η αισθητική του δρόμου κέρδιζε στα σημεία. Οι «γυναικουλίστικες» συμπεριφορές, τα νιαουρίσματα και τα υποκοριστικά διώκονταν, ενώ ένας νέος σκληρός ήλιος χειραφέτισης φώτιζε το λαϊφστάιλ των καιρών.   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS