ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

5 κομμάτια που αγοράζει οπωσδήποτε μία καλοντυμένη γυναίκα άνω των 40 στις χειμωνιάτικες εκπτώσεις

Στα σαράντα το στυλ σου έχει κατασταλάξει και οι πειραματισμοί είναι πάντα πετυχημένοι. Οπότε ξέρεις. Οπότε αγοράζεις σωστά. Οπότε μπράβο σου.

5 κομμάτια που αγοράζει οπωσδήποτε μία καλοντυμένη γυναίκα άνω των 40 στις χειμωνιάτικες εκπτώσεις

Σίγουρα, όλες μας έχουμε κάνει λάθος αγορές, έχουμε παρασυρθεί από την εσφαλμένη έμπνευση της στιγμής, έχουμε υπολογίσει βιαστικά και έχουμε μεταφέρει στο σπίτι ένα ρούχο, από την κρεμάστρα του καταστήματος στην κρεμάστρα της ντουλάπας μας, χωρίς πραγματικό λόγο. Χωρίς να το έχουμε ανάγκη ή έστω να το αξιοποιήσουμε μία στο τόσο. Το τόσο γίνεται ποτέ και τα χρήματα που επενδύσαμε σε αυτό το ρούχο τα πετάξαμε στον υπόνομο. Κρίμα.

Με τα χρόνια, όμως, το «βρίσκουμε» περισσότερο, το στυλ μας καθιερώνεται και έτσι οι λάθος αγορές σπανίζουν έως εξαφανίζονται. Επίσης, επειδή η ντουλάπα μιας 40άρας έχει πολλά ρούχα και μάλιστα αγαπημένα, τα οποία φοράει και ξαναφοράει, οι αγορές της γίνονται πλέον επιλεκτικά και στοχευμένα. Οι εκπτώσεις είναι πάντα μία καλή αφορμή για εξόρμηση στα μαγαζιά.

Δες τι αγοράζει πάντα μια καλοντυμένη 40άρα όταν η τιμές έχουν πέσει χαμηλά και δεν το μετανιώνει ποτέ:

1. Όλα τα T-Shirt της: Ένα τόσο βασικό ρούχο όσο το βαμβακερό τοπ, το οποίο φοριέται καθημερινά και σε όλες τις περιπτώσεις, δε χρειάζεται να έχει στοιχίσει μία περιουσία. Επίσης, είναι τόσο αναλώσιμο που είναι κρίμα να επενδύσεις πάνω του πολλά. Τα μακό που αγοράστηκαν ένα 5ευρω έχουν μεγαλύτερη συναισθηματική αξία από τα πανάκριβα. Και με έναν περίεργο τρόπο είναι και πιο ευέλικτα κομμάτια σε συνδυασμούς, ίσως επειδή δε σκέφτηκες πολύ για να τα αγοράσεις, αλλά τα «χτύπησες» στο λεπτό.

2. Γούνινο πανωφόρι: Ακόμα κι αν έχεις ένα στη ντουλάπα σου σίγουρα χρειάζεσαι κάποιο ακόμα. Εκείνο το παρδαλό, το λεοπάρ ή το πάτσγουορκ ή το νέον φλούο γουνάκι, που υπό κανονικές συνθήκες αγοράς και τιμών δεν ήθελες να αποκτήσεις -γιατί να κάνεις τη σπατάλη; Τώρα, που το λαχταριστό 60% κάτω σου κλείνει το μάτι αντιλαμβάνεσαι ότι είναι θέλημα θεού να μπεις μέσα στο γουνάκι αυτό και να ενισχύσεις τα καθημερινά σου outfit με φρέσκες στιλιστικές περιπέτειες.

3. Ένα ακόμα τζιν: Ναι, εντάξει. Έχεις τζιν. Όλες μας έχουμε τζιν. Μερικές δε, από εμάς έχουμε καμιά δεκαριά τζιν στοιβαγμένα στη ντουλάπα σαν σε προθήκη καταστήματος έτοιμα για πώληση. Ναι, εντάξει. Δεν έχουμε όμως ένα μαύρο τζιν ή ένα άσπρο τζιν -που τόσο λατρεύεται φέτος από τις καλαίσθητες παρουσίες- ή ένα cropped με μικρή καμπάνα σαν ζιπ κιλότ. Οπότε η περίοδος των εκπτώσεων έρχεται επικουρικά της τζινομανίας χαρίζοντας ένα ακόμα πρακτικό διαμαντάκι στην γκαρνταρόμπα μας, το οποίο θα τα βγάλει τα -πενιχρά- λεφτά του και με το παραπάνω.

4. Ένα φαντεζί πουλόβερ: Ένα πουλόβερ που φτιάχτηκε για να φοριέται σε εξαιρετικές περιπτώσεις, το αντίθετο του πλύνε-βάλε και φυσικά ένα πουλόβερ-δήλωση, που θα κάνει τους πάντες να το θυμούνται. Ένα τέτοιο κομμάτι δύσκολα αγοράζεται στην αρχική του τιμή. Δε βρισκόμαστε στην εποχή των παχιών αγελάδων που τα «δύσκολα» ρούχα τα αγόραζες εύκολα. Λες μέσα σου «μωρέ, πόσες φορές θα το βάλω;» και αποθαρρύνεσαι. Στις εκπτώσεις, η απάντηση στην προηγούμενη ερώτηση έρχεται αυτόματα: «ε, και δέκα φορές να το φορέσω θα κάνει απόσβεση».

5. Ένα ακόμα ζευγάρι ankle boots: Σαρανταποδαρούσα μπορεί να μην είσαι αλλά τα μποτάκια σου τα έχεις. Και μάλιστα τα ευχαριστιέσαι και τα «λιώνεις». Έλα όμως που η μόδα πάντα «φτύνει» νέα στυλ και νέες φόρμες. Έλα όμως που φέτος τα ankle boots έχουν γίνει ξανά σούπερ μυτερά (όπως τότε που λέγαμε ότι σκοτώνουν κατσαρίδα στη γωνία) και εσύ στερείσαι μιας τέτοιας μποτένιας μύτης. Έλα όμως που δε μπορείς να αντισταθείς στο τελευταίο ζευγάρι που υπάρχει στο νούμερό σου και στοιχίζει όσο ένα μεσημεριανό γεύμα σε ταβέρνα του Ψυρρή; Ε, τότε, ενδίδεις. Και καλά κάνεις.

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

Read Next

22 Απρ 2024

Λουλούδια, χρώματα και λάμψη: Η Αντιγόνη Νεοφύτου προτείνει τα πιο stylish looks για την άνοιξη

Η ηθοποιός δοκιμάζει επίκαιρα και διαχρονικά κομμάτια δημιουργώντας κομψά outfits για την άνοιξη.

21 Απρ 2024

Μαρινιέρα + denim: Η Σοφία Καρβέλα φόρεσε τη μαρινιέρα με τον πιο ανοιξιάτικο τρόπο

Το ανοιξιάτικο outfit της Σοφίας Καρβέλα που θέλουμε να υιοθετήσουμε

Περισσότερα από

Μόδα

20 Απρ 2024

Πήραμε μία γεύση από τα σανδάλια που θα φοράμε όλο το καλοκαίρι

Ξαφνικά μύρισε καλοκαίρι και εμείς ήδη οργανώνουμε τη γκαρνταρόμπα της θερινής εποχής.

18 Απρ 2024

Η ανοιξιάτικη εμφάνιση της Όλγας Κεφαλογιάννη με λευκό κοστούμι και εσπαντρίγιες

Το διαχρονικό κομμάτι της ανοιξιάτικης γκαρνταρόμπας που επέλεξε η Όλγα Κεφαλογιάννη

17 Απρ 2024

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

17 Απρ 2024

Τα μυστικά για sexy εμφανίσεις μετά τα 50

Δεν υπάρχει όριο ηλικίας για το sexy dressing.

17 Απρ 2024

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου με το αλάνθαστο ανοιξιάτικο combo που χαρίζει σε κάθε γυναίκα φινέτσα

Ο chic συνδυασμός που επέλεξε η Νάνσυ Ζαμπέτογλου είναι ιδανικός για κάθε γυναίκα

16 Απρ 2024

Ο Malan Breton στην Athens Fashion Week: Το success story του πολυτάλαντου σχεδιαστή

Ο Malan Breton είναι ένας αυθεντικός celebrity της μόδας.

16 Απρ 2024

Ελεονώρα Μελέτη: Πώς φόρεσε το total white κοστούμι

Η σικάτη εμφάνιση και οι δηλώσεις για την υποψηφιότητά της στις ευρωεκλογές.

15 Απρ 2024

Τα πιο κομψά looks που μπορείς να κάνεις με τα hero-pieces της ανοιξιάτικης γκαρνταρόμπας

Τα πιο stylish ανοιξιάτικα looks από τη νέα συλλογή της Calvin Klein

13 Απρ 2024

Γιάννα Αγγελοπούλου: Η σοφιστικέ εμφάνιση με γόβες και τσάντα Chanel

Η εμφάνιση της στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών μάς έδωσε έμπνευση.

13 Απρ 2024