Πώς μπορεί ο ρομαντισμός των 30s να συνδυαστεί με το σύγχρονο ζητούμενο της βιωσιμότητας; Την καλύτερη απάντηση δίνει η νέα φθινοπωρινή συλλογή των H&M: Εμπνέεται από τη vintage αισθητική, ταυτόχρονα όμως αποτυπώνει την ομορφιά και την καινοτομία των ανακυκλωμένων υφασμάτων φέρνοντας το brand πιο κοντά στο στόχο έως το 2030 να χρησιμοποιεί αποκλειστικά ανακυκλωμένα και αειφόρα υλικά.

Οι γυναίκες λοιπόν που λατρεύουν το ρετρό και στηρίζουν έμπρακτα το περιβάλλον θα βρουν σε αυτή την κολεξιόν οκτώ ονειρεμένα κομμάτια σε ιβουάρ και μαύρο, με vintage λεπτομέρειες. 

Εμείς θα τα προσαρμόσουμε στο σήμερα μέσα από mix & match εμφανίσεις. Θα σετάρουμε, για παράδειγμα, το υπερμεγέθες tailored παλτό πάνω από ένα δαντελωτό φόρεμα μαζί με chunky μπότες, την απόλυτη φθινοπωρινή τάση. Ωστόσο αυτή η συλλογή ισορροπεί ούτως ή άλλως με επιτυχία ανάμεσα στο χτες και το σήμερα, αναμειγνύοντας τις vintage σιλουέτες των φορεμάτων με πιο μοντέρνα μήκη και επανερμηνεύοντας τα ζιβάγκο, τη δαντέλα και τα φαρδιά μανίκια που στενεύουν τους καρπούς για τη γυναίκα της σύγχρονης εποχής.

Όλη η συλλογή έχει παραχθεί από υλικά που προέρχονται από πιο αειφόρες πηγές – ο ανακυκλωμένος πολυεστέρας, το ανακυκλωμένο νάιλον και το ανακυκλωμένο μαλλί παράχθηκαν από πλαστικά απόβλητα και παλιά υφάσματα – δίνοντας νέα ζωή στα χρησιμοποιημένα μπουκάλια PET και στα παλιά ρούχα και υφάσματα. Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με στοιχεία του ομίλου το 57% των υλικών που χρησιμοποιεί σήμερα για την παραγωγή των ρούχων του είναι οργανικά και ανακυκλωμένα υλικά ή προέρχονται από αειφόρες πηγές. Ενδεικτικά, το 2019 χρησιμοποίησε ανακυκλωμένο πολυεστέρα που αντιστοιχεί σε σχεδόν 537 εκατομμύρια μπουκάλια PET. 

Η νέα, αειφόρος και ταυτόχρονα ρομαντική συλλογή θα διατίθενται online και στα καταστήματα H&M από 10 Σεπτεμβρίου.

Δες τρία κομμάτια που μπορείς να αγοράσεις από τις 10 Σεπτεμβρίου:

Δαντελωτό φόρεμα από τη νέα συλλογή των H&M Φ/Χ 2020-21, 49,99 EUR
Δαντελωτό φόρεμα από τη νέα συλλογή των H&M Φ/Χ 2020-21, 49,99 EUR
Μάξι πανωφόρι από τη νέα συλλογή των H&M Φ/Χ 2020-21, 79,99 EUR

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


 

TAGS