Τρία πρωινά φορέματα από την μεγάλη γκαρνταρόμπα της πριγκίπισσας Νταϊάνα μόλις πουλήθηκαν σε δημοπρασία που έκανε ο λονδρέζικος οίκος δημοπρασιών Kerry Taylor. Tα τρία κομψά ρούχα, σήμα κατατεθέν του στυλ της δεκαετίας του '80, ξεπέρασαν κατά πολύ τις αρχικές εκτιμήσεις των ειδικών καταλήγοντας τελικά να πουληθούν έναντι 300.000 δολαρίων. 

Τα συγκεκριμένα outfits χαρακτηρίσθηκαν από τους υπεύθυνους του οίκου, αλλά και από τον διεθνή Τύπο ως ιδιαίτερα «σπάνια» καθώς αυτή είναι μία από τις λίγες φορές που καθημερινά ρούχα της αδικοχαμένης πριγκίπισσας βγαίνουν σε δημοπρασία, σε αντίθεση με τις βραδινές, επίσημες τουαλέτες της που έχουν υπάρξει τόσο εκθέματα σε αφιερωματικά events, όσο και αντικείμενα προς πώλησε σε φιλανθρωπικά gala και άλλες δημοπρασίες. 

«Τα πρωινά ρούχα της Νταϊάνα είναι πολύ πιο δυσεύρετα και σπάνια από τα βραδινά της outfits, τα οποία έχουν βγει πολλές φορές σε δημοπρασία ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του '90,» δήλωσε η ίδια η Kerry Taylor, διεύθυντρια του γνωστού οίκου με έδρα το Λονδίνο. «Ο λόγος είναι πως τα καθημερινά ρούχα που είχε φορέσει σε κάποιες πιο επίσημες περιστάσεις τα χάρισε η ίδια, όσο ζούσε, σε καλούς της φίλους ή σε φιλανθρωπικά καταστάστημα, με αποτέλεσμα να μη μείνουν διαθέσιμα πολλά από αυτά. Τα τρία ρούχα που βλέπουμε στη συγκεκριμένη δημοπρασία δεν είναι μόνο εξαιρετικά διάσημα αλλά ανήκουν σε εκείνα που σχεδιάστηκαν τη δεκαετία του '80 αποκλειστικά για εκείνη».

Για την ιστορία, να προσθέσουμε πως και τα τρία φορέματα πουλήθηκαν στον ίδιο αγοραστή, έναν συλλέκτη που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του. Στην ίδια δημοπρασία πουλήθηκαν επίσης δύο ρούχα της Sarah Ferguson, μητέρας της πριγκίπισσας Ευγενίας και πριγκίπισσας Βεατρίκης και ένα μεταξωτό φόρεμα που είχαν φορέσει και η πριγκίπισσα Μαργαρίτα και η βασίλισσα Ελισάβετ το 1935.

Δείτε τα τρία φορέματα της Νταϊάνα.

Τιμή πώλησης 116,765 δολάρια.

 

Τιμή πώλησης 133,073 δολάρια.

 

Τιμή πώλησης 78,474 δολάρια

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram

TAGS