ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

20 πράγματα που δε γνώριζες για τον Christian Louboutin, τον μάγο της κόκκινης σόλας

Ό,τι φτιάχνει, γίνεται χρυσάφι. Πουλάει πάνω από 700.000 ζευγάρια παπούτσια ετησίως, είναι το ίδιο αναγνωρίσιμος όσο ένας σταρ του Χόλιγουντ. Μάθε τα μυστικά του.

20 πράγματα που δε γνώριζες για τον Christian Louboutin, τον μάγο της κόκκινης σόλας

Από τη Δέσποινα Κριθαρά

1. Γεννημένος στο Παρίσι το 1963, ο designer των κόκκινων στιλέτο εγκατέλειψε το σχολείο και το έσκασε από το σπίτι του σε ηλικία μόλις 12 χρονών. Σε συνέντευξή του, ο ίδιος έχει δηλώσει ότι αυτό που τον ώθησε να πάρει αυτήν την απόφαση, ήταν μια δήλωση της Sophia Loren, αναφορικά με την αδερφή της, που έκανε το ίδιο στην τρυφερή ηλικία των δώδεκα.

Η πρώτη του δουλειά ήταν στο ιστορικό παριζιάνικο καμπαρέ το Folies Bergere, τη δεκαετία του 1980.

2. Φημολογείται ότι το 1976, κατά την επίσκεψή του, στο Μουσείο Τέχνης της Αφρικής και της Ωκεανίας, ο Christian Louboutin εστίασε το βλέμμα του, σε μία πινακίδα που απαγόρευε την είσοδο σε γυναίκες που φορούσαν ψηλοτάκουνα, προκειμένου να μην καταστρέψουν το ξύλινο πάτωμα. Αυτό λοιπόν, του έδωσε το ερέθισμα για να ασχοληθεί ουσιαστικά με τα γυναικεία παπούτσια και συγκεκριμένα με τα ψηλοτάκουνα.
3. Η πρώτη του δουλειά ήταν στο ιστορικό παριζιάνικο καμπαρέ το Folies Bergere, τη δεκαετία του 1980. Η λάμψη, τα φαντεζί κοστούμια και οι εντυπωσιακές χορεύτριες, εικόνες βαθιά χαραγμένες στη μνήμη του, συνεχίζουν να αποτελούν μέχρι και σήμερα πηγή έμπνευσης στις κολεξιόν του.
4. Ξεκίνησε ως μαθητευόμενος στον οίκο του καταξιωμένου Γάλλου σχεδιαστή Charles Jourdan, από όπου και μυήθηκε στο λαμπερό κόσμο των υποδημάτων.
5. Προτού καταλήξει στο κόκκινο χρώμα, είχε σκεφτεί το πράσινο για να κάνει τις σόλες του ξεχωριστές. Παρατήρησε όμως, ότι οι γυναίκες που δε συμπαθούν τα χρώματα στα ρούχα, φορούν συνήθως red lipstick και έχουν κόκκινα νύχια και έτσι κατέληξε στις πορφυρές σόλες – σήμα κατατεθέν του.
6. Εγκαινίασε την πρώτη του μπουτίκ στη γαλλική πρωτεύουσα το 1991 με μόνιμη πελάτισσά του την Καρολίνα του Μονακό. Ένα από τα ατού του ήταν ότι κερνούσε τους πελάτες τον καλύτερο espresso.

20 πράγματα που δε γνώριζες για τον Christian Louboutin, τον μάγο της κόκκινης σόλας
Έχει σιχαθεί να λέει ξανά και ξανά την ίδια ιστορία για το πρώτο ζευγάρι που δημιούργησε το 1992, όταν είδε το πρόσωπο της Νταϊάνα τόσο θλιμμένο, σε μια ομιλία του πρίγκιπα Καρόλου.

7. Για ποιο λόγο όμως οι γόβες του έγιναν τόσο αναγνωρίσιμες; Εξαιτίας της τιμής και των εκατοστών τους (ύψους τους). Βεβαίως σε αυτό το σημείο, δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε και ένα τρίτο στοιχείο, αυτό της θρυλικής κόκκινης σόλας! Ο μετρ του γυναικείου υποδήματος έχει αναφέρει μεταξύ άλλων: «Όλα έχουν ακριβύνει, ακόμα και το ψωμί». «Με τις γυναίκες υπάρχει το στοιχείο της αποπλάνησης σε σχέση με τα παπούτσια που επιλέγουν. Κάτι που δεν ισχύει με τους άνδρες. Μια γυναίκα μπορεί να είναι σέξι, γοητευτική, εκκεντρική ή ντροπαλή. Οι γυναίκες με αυτά τα πελώρια τακούνια, γίνονται όλο και πιο ψηλές».
8. Πώς περιγράφουν οι άνδρες τα παπούτσια του; Μα μόνο με μία λέξη, «σέξι».
9. Κάνει ταξίδια συνεχώς, επιβλέπει το στάδιο παραγωγής, απομονώνεται και σχεδιάζει νέα κομμάτια στα σπίτια του στην Αίγυπτο, την Πορτογαλία, τη Γαλλία και τη Συρία.
10. Του έχει γίνει πρόταση να αναλάβει το σχεδιασμό σε οίκο μόδας. Όμως είναι κάτι που τον αφήνει παγερά αδιάφορο. Δεν τον ενδιαφέρουν καθόλου τα ρούχα. Όπως έχει πει και ο ίδιος «Υπάρχουν εκατομμύρια άλλα πράγματα που θα προτιμούσα να κάνω από το να σχεδιάζω ρούχα».
11. Έχει σιχαθεί να λέει ξανά και ξανά την ίδια ιστορία για το πρώτο ζευγάρι που δημιούργησε το 1992, όταν είδε το πρόσωπο της Νταϊάνα τόσο θλιμμένο, σε μια ομιλία του πρίγκιπα Καρόλου. Σχεδίασε λοιπόν κάτι που θα μπορούσε να της αλλάξει τη διάθεση και θα την έκανε να χαμογελάσει… Ένα ζευγάρι όπου το ένα παπούτσι δίπλα στο άλλο σχημάτιζε τη λέξη Love και πούλησε 200 κομμάτια, χωρίς καν να χρειαστεί να το προωθήσει η ίδια η πριγκίπισσα.

«Οι γυναίκες ενθουσιάζονται πολύ περισσότερο με τα παπούτσια μου παρά με τους άντρες»

12. Προτού γνωρίσει τη Sarah Jessica Parker, δεν παρακολουθούσε το Sex and the City, καθώς δεν είχε τηλεόραση στο σπίτι του.
13. Το 2012 η Disney του πρότεινε να σχεδιάσει μια συλλεκτική σειρά με τα περίφημα γοβάκια της Σταχτοπούτας, γιορτάζοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την επανέκδοση της κλασικής ταινίας κινουμένων σχεδίων σε Blu-ray.
14. Όσο περίεργο και αν ακούγεται, ο βασιλιάς των ψηλοτάκουνων συνεχίζει να κρατάει πολύ χαμηλό προφίλ. Απολαμβάνει τη φύση, παρατηρεί τα τοπία, του αρέσει να κάνει τραμπολίνο στο ατελιέ του και να χορεύει κλακέτες.
15. Τον ενδιαφέρει πολύ η αρχαιολογία και πολλές φορές τα σχέδιά του έχουν αρχαιοελληνικές αναφορές.
16. Είχε ασχοληθεί αρχικά με το σχεδιασμό κήπων και παραδέχεται ότι η κηπουρική είναι η δεύτερη μεγάλη του αγάπη.
17. Δεν θα ενοχληθεί αν του ζητήσει με ευγενικό τρόπο κάποια πελάτισσα να υπογράψει στη σόλα μιας δημιουργίας του.
18. Ο διασημότερος υποδηματοποιός επισημαίνει ότι δε θα κρίνει μια γυναίκα με βάση τα παπούτσια που φοράει: «Αυτό που κοιτάζω πρώτα είναι το πρόσωπο. Και στη συνέχεια προσπαθώ να αποκωδικοποιήσω την προσωπικότητα και από εκεί να καταλάβω τι παπούτσια έχει αυτή η γυναίκα στη γκαρνταρόμπα της».
19. Γιατί πολλοί άντρες τον ζηλεύουν; Επειδή όπως έχει τονίσει «Οι γυναίκες ενθουσιάζονται πολύ περισσότερο με τα παπούτσια μου παρά με τους άντρες».
20. Μία πολύ χρήσιμη συμβουλή του προς το γυναικείο φύλο: «Αν θες να νιώσεις γυναίκα, φόρεσε τακούνια. Αν θες να αισθανθείς θεά, φόρα ψηλοτάκουνα!»

Γνωρίζοντας ακόμα καλύτερα τον Mr Louboutin ένα είναι σίγουρο: ότι έχει το άγγιγμα του Μίδα. Ό,τι φτιάχνει, γίνεται χρυσάφι. Πουλάει πάνω από 700.000 ζευγάρια παπούτσια ετησίως, είναι το ίδιο αναγνωρίσιμος όσο ένας σταρ του Χόλιγουντ, βλέπει τα σχέδιά του σε όλα τα περιοδικά μόδας και τις ακριβότερες βιτρίνες παγκοσμίως και έχει καταφέρει να κάνει τα γυναικεία πόδια να μοιάζουν ακόμα πιο μακριά και τις γυναίκες να περπατούν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση λες και είναι σταρ του σινεμά.

Δείτε ένα βιντεάκι κατασκευής των παπουτσιών Louboutin:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

17 Απρ 2024

Τα μυστικά για sexy εμφανίσεις μετά τα 50

Δεν υπάρχει όριο ηλικίας για το sexy dressing.

17 Απρ 2024

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου με το αλάνθαστο ανοιξιάτικο combo που χαρίζει σε κάθε γυναίκα φινέτσα

Ο chic συνδυασμός που επέλεξε η Νάνσυ Ζαμπέτογλου είναι ιδανικός για κάθε γυναίκα

Περισσότερα από

Μόδα

16 Απρ 2024

Ο Malan Breton στην Athens Fashion Week: Το success story του πολυτάλαντου σχεδιαστή

Ο Malan Breton είναι ένας αυθεντικός celebrity της μόδας.

16 Απρ 2024

Ελεονώρα Μελέτη: Πώς φόρεσε το total white κοστούμι

Η σικάτη εμφάνιση και οι δηλώσεις για την υποψηφιότητά της στις ευρωεκλογές.

15 Απρ 2024

Τα πιο κομψά looks που μπορείς να κάνεις με τα hero-pieces της ανοιξιάτικης γκαρνταρόμπας

Τα πιο stylish ανοιξιάτικα looks από τη νέα συλλογή της Calvin Klein

13 Απρ 2024

Γιάννα Αγγελοπούλου: Η σοφιστικέ εμφάνιση με γόβες και τσάντα Chanel

Η εμφάνιση της στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών μάς έδωσε έμπνευση.

13 Απρ 2024
12 Απρ 2024

Η Ελένη Πετρουλάκη με total white look: Η παντελόνα που έκανε τη διαφορά

Η εμφάνιση της fitness expert σε εγκαίνια έκθεσης στο φουαγιέ του Παλλάς

12 Απρ 2024

Νάνσυ Ζαμπέτογλου: Φόρεσε τα πιο μοντέρνα παπούτσια της άνοιξης

Με 70’s αισθητική και άνεση σε κάθε βήμα. Αυτά είναι τα παπούτσια που θα φοράς την φετινή άνοιξη.

11 Απρ 2024

Prada Galleria: Η εμβληματική τσάντα του οίκου επιστρέφει ανανεωμένη με έμπνευση από τη φύση

Η νέα εκδοχή της Prada Galleria είναι μία φρέσκια προσθήκη στη δημιουργική γκάμα του ιταλικού οίκου.

11 Απρ 2024

Η Μαρέβα Μητσοτάκη με λευκό σακάκι και sneakers στην εκδήλωση για τα "150 χρόνια Μεγάλη Βρετανία"

Η Μαρέβα Μητσοτάκη έδωσε το παρών στην προβολή του ντοκιμαντέρ για τα "150 χρόνια Μεγάλη Βρετανία".

10 Απρ 2024

Η 77χρονη Άννα Μαρία κομψή με μπλε coat dress σε βραδινή έξοδο

Το κομψό φόρεμα έφερε την υπογραφή της ελληνίδας σχεδιάστριας μόδας, Celia Kritharioti.