ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

12 στιλιστικά tips για νεανική εμφάνιση

Κοτσίδες, αθλητικά παπούτσια και μικρά τσαντάκια. Αυτά πρέπει να επιστρατεύσουμε, ενώ κάποια άλλα να τα διαγράψουμε εντελώς από την γκαρνταρόμπα μας.

12 στιλιστικά tips για νεανική εμφάνιση

Το έχουμε ξαναπεί, θα το ξαναπούμε -με κίνδυνο να γίνουμε κουραστικοί. Η ηλικία δεν έχει καμία σημασία στο στυλ και στην διάθεση. Ιδού μερικά αντι-sos για μια πιο νεανική εμφάνιση.

1. Φοράμε αθλητικά παπούτσια. Η μόδα είναι με το μέρος μας γιατί έχει εντάξει τα sneakers στο pret-a-porter. Δεν χρειάζεται να επιδιδόμαστε σε κάποιο άθλημα για να συνδυάζουμε την αερόσολα με την δερμάτινη φούστα μας, αντιθέτως οι εταιρείες αθλητικών έχουν όλες κυκλοφορήσει city shoes, ιδανικά για τις στιλάτες -απαλλαγμένες από ηλικιακούς φραγμούς- εμφανίσεις μας.

2. Κάνουμε κοτσίδες τα μαλλιά μας. Και σε αυτή την περίπτωση η τάση της εποχής είναι με το μέρος μας μιας και οι κοτσίδες δίνουν και παίρνουν, προσδίδοντας κάτι πολύ ρομαντικό στην εμφάνισή μας αλλά ταυτόχρονα και σύγχρονο.

Η Μισέλ Ομπάμα που επιλέγει τα συγκεκριμένα φορέματα (shift dresses), δεν το κάνει τυχαία. Έχει καλογυμνασμένα χέρια και τα επιδεικνύει. Οι σφιχτοί δικέφαλοι είναι υπερατού για όλες τις ηλικίες.

3. Αποφεύγουμε το έντονο μακιγιάζ. Μόνο εάν χρειαστεί να εμφανιστούμε κάπου, αλλά και πάλι ένα όμορφο κραγιόν και σωστή χρήση του μέικ απ με λίγο ρουζ αρκεί. Το βαρύ μακιγιάζ βαραίνει τα ήδη βεβαρημένα χαρακτηριστικά μας, από μια ηλικία και μετά.

4. Φοράμε φούτερ/πουλόβερ. Είναι αλήθεια ότι το πουκάμισο είναι πιο επίσημο και σαφώς πιο «στητό» ρούχο. Σε παγιδεύει σε μια καθώς πρέπει εικόνα. Τα φούτερ και τα πουλόβερ έχουν πιο χαλαρό φιζίκ και συνδυάζονται -ειδικά φέτος- με τα πάντα. Μέχρι και με την μεταλιζέ μας φούστα ή παντελόνι. Το είδαμε άλλωστε πρόσφατα στην Ευγενία Νιάρχου, η οποία το συνδύασε με μεγάλη επιτυχία.

5. Φοράμε μίνι. Εάν και εφόσον μας αρέσει και εάν και εφόσον αισθανόμαστε άνετα με αυτό. Το μίνι είναι ταυτόσημο της γυναικείας χαράς. Και η χαρά δεν έχει ηλικία.

6. Δεν κυκλοφορούμε με μαλλί κομμωτηρίου. Το μαλλί κομμωτηρίου είναι το νέο «μαλλί της γριάς». Άσε που σε καμία επίδειξη μόδας, ποτέ, κανένας σχεδιαστής δεν εμφάνισε τα μοντέλα του με μαλλιά ψημένα από την κάσκα του κομμωτηρίου.

7. Αποφεύγουμε το γαλλικό μανικιούρ. Αλλά και τα μακριά νύχια. Και τα δύο μεγαλώνουν, για διαφορετικούς λόγους το καθένα. Το γαλλικό είναι πολύ ήσυχο και αδιάφορο και το προτιμούν οι μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες. Τα μακριά νύχια μπορεί να τα έκανε μόδα η Λάνα Ντελ Ρέι, αλλά κάνουν το γυναικείο χέρι να μοιάζει με βαρύ κουπί. Και όχι με φρέσκο μίσχο.

8. Αφήνουμε τα χέρια μας ακάλυπτα από τον ώμο. Η Μισέλ Ομπάμα που επιλέγει τα συγκεκριμένα φορέματα (shift dresses), δεν το κάνει τυχαία. Έχει καλογυμνασμένα χέρια και τα επιδεικνύει. Οι σφιχτοί δικέφαλοι είναι υπερατού για όλες τις ηλικίες.

9. Αποφεύγουμε τα δαντελένια καλσόν. Βαραίνουν την εμφάνιση και ταιριάζουν μόνο σε πολύ μικρές ηλικίες που μοιάζει να το έβγαλαν από την κούκλα τους και να το φόρεσαν αυτές. Αποφεύγουμε τα καλσόν, καλύτερα ψηλές κάλτσες ή τίποτα -ειδικά με βραδινή εμφάνιση και ψηλή γόβα.

10. Αποφεύγουμε τα ριχτά ρούχα. Τα ριχτά και φαρδιά ρούχα κρύβουν τα πάντα. Εάν είμαστε πολύ αδύνατες μας κουκουλώνουν και εάν είμαστε πιο γεματούλες μας... πολλαπλασιάζουν. Παράλληλα κρύβουν και οποιαδήποτε διάθεση για στυλ μπορεί να έχει κάποια εμφάνιση. Μέχρι και την ηλικία μας κουκουλώνει.

11. Αποφεύγουμε τις μεγάλες τσάντες και προτιμάμε μικρά τσαντάκια. Οι μεγάλες τσάντες είναι κουραστικές και «γεροντικό αξεσουάρ», όπως χαρακτηριστικά είχε πει και ο Άγγλος σχεδιαστής Γκάρεθ Πιου.

12. Φοράμε χαρούμενα και χρωματιστά αξεσουάρ. Αποφεύγουμε τα γκρι και τα καφέ χρώματα, που φλερτάρουν με την κατάθλιψη και ποντάρουμε στην εξωστρέφεια ενός φαντεζί κολιέ, ενός κόκκινου σκελετού γυαλιών ή ενός ζευγαριού σκουλαρικιών, τα οποία αν είχαν στόμα θα έλεγαν «προσέξτε με χαχαχαχα».

Read Next

17 Απρ 2024

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου με το αλάνθαστο ανοιξιάτικο combo που χαρίζει σε κάθε γυναίκα φινέτσα

Ο chic συνδυασμός που επέλεξε η Νάνσυ Ζαμπέτογλου είναι ιδανικός για κάθε γυναίκα

16 Απρ 2024

Ο Malan Breton στην Athens Fashion Week: Το success story του πολυτάλαντου σχεδιαστή

Ο Malan Breton είναι ένας αυθεντικός celebrity της μόδας.

Περισσότερα από

Μόδα

16 Απρ 2024

Ελεονώρα Μελέτη: Πώς φόρεσε το total white κοστούμι

Η σικάτη εμφάνιση και οι δηλώσεις για την υποψηφιότητά της στις ευρωεκλογές.

15 Απρ 2024

Τα πιο κομψά looks που μπορείς να κάνεις με τα hero-pieces της ανοιξιάτικης γκαρνταρόμπας

Τα πιο stylish ανοιξιάτικα looks από τη νέα συλλογή της Calvin Klein

13 Απρ 2024

Γιάννα Αγγελοπούλου: Η σοφιστικέ εμφάνιση με γόβες και τσάντα Chanel

Η εμφάνιση της στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών μάς έδωσε έμπνευση.

13 Απρ 2024
12 Απρ 2024

Η Ελένη Πετρουλάκη με total white look: Η παντελόνα που έκανε τη διαφορά

Η εμφάνιση της fitness expert σε εγκαίνια έκθεσης στο φουαγιέ του Παλλάς

12 Απρ 2024

Νάνσυ Ζαμπέτογλου: Φόρεσε τα πιο μοντέρνα παπούτσια της άνοιξης

Με 70’s αισθητική και άνεση σε κάθε βήμα. Αυτά είναι τα παπούτσια που θα φοράς την φετινή άνοιξη.

11 Απρ 2024

Prada Galleria: Η εμβληματική τσάντα του οίκου επιστρέφει ανανεωμένη με έμπνευση από τη φύση

Η νέα εκδοχή της Prada Galleria είναι μία φρέσκια προσθήκη στη δημιουργική γκάμα του ιταλικού οίκου.

11 Απρ 2024

Η Μαρέβα Μητσοτάκη με λευκό σακάκι και sneakers στην εκδήλωση για τα "150 χρόνια Μεγάλη Βρετανία"

Η Μαρέβα Μητσοτάκη έδωσε το παρών στην προβολή του ντοκιμαντέρ για τα "150 χρόνια Μεγάλη Βρετανία".

10 Απρ 2024

Η 77χρονη Άννα Μαρία κομψή με μπλε coat dress σε βραδινή έξοδο

Το κομψό φόρεμα έφερε την υπογραφή της ελληνίδας σχεδιάστριας μόδας, Celia Kritharioti.

10 Απρ 2024

Κατερίνα Διδασκάλου: Το κομψό styling trick που αναβαθμίζει ακόμη και το πιο απλό look

Το στιλιστικό trick που ακολούθησε η 63χρονη ηθοποιός.