Οι εποχές εκείνες που οι περισσότερες γυναίκες ονειρευόντουσαν τον γάμο τους "βγαλμένο από τα παραμύθια" έχουν (μάλλον) περάσει στο παρελθόν. Όχι, βεβαίως, ότι δεν υπάρχουν ακόμα μέλλουσες νύφες που επιθυμούν να επενδύσουν σε εντυπωσιακά νυφικά, ωστόσο με τα χρόνια η γυναικεία ενδυνάμωση και η απελευθέρωση αναφορικά με το τι πραγματικά αποτελεί προτεραιότητα, επιθυμία κι ανάγκη για κάθε γυναίκα έχουν φέρει αλλαγές ακόμα και στο πώς θα ντυθεί μια νύφη στον γάμο της. Με απλά λόγια, πολλές γυναίκες στο σήμερα επιλέγουν για τη σημαντική αυτή μέρα της ζωής τους να εκφράσουν με την επιλογή του σε νυφικό αυτό που αισθάνονται και τις κάνει να νιώθουν άνετα με την προσωπικότητά τους από το να ακολουθήσουν νόρμες που μοιάζουν συμβατές με παλαιότερα ήθη. 

Με απλά λόγια, πολλές γυναίκες στο σήμερα επιλέγουν για τη σημαντική αυτή μέρα της ζωής τους να εκφράσουν με την επιλογή του σε νυφικό αυτό που αισθάνονται και τις κάνει να νιώθουν άνετα με την προσωπικότητά τους από το να ακολουθήσουν νόρμες που μοιάζουν συμβατές με παλαιότερα ήθη. 

Με την πανδημία, εξάλλου, πολλοί γάμοι περιορίστηκαν σε τελετές με περιορισμένο αριθμών καλεσμένων, ενώ δεν είναι λίγα τα ζευγάρια πια που επιλέγουν να παντρευτούν με πολιτικό γάμο ή σ' ένα νησί με πολύ στενούς συγγενείς και φίλους.  Πολλές, επίσης, νύφες αποφασίζουν ότι δεν θέλουν πλέον να επενδύσουν πολλά χρήματα για ένα φόρεμα που θα το φορέσουν μία φορά - και ποτέ ξανά- και ακολουθούν την επιθυμία τους να αγοράσουν ένα φόρεμα που θα μπορέσουν να φορέσουν και σε άλλη περίσταση. Πού μπορεί, εν τέλει, να μην είναι καν φόρεμα αλλά ένα κοστούμι, ένα σετ ή μια ολόσωμη φόρμα. 

Διαβάστε περισσότερα στο Harper's Bazaar

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτογραφία: iStock

TAGS