Η συζήτηση για το sustainability στη μόδα, εν ολίγοις τις πρακτικές και τις συνήθειες που θα μειώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που αφήνει η συγκεκριμένη βιομηχανία στο περιβάλλον, έχει ανοίξει για τα καλά με μεγάλες προοπτικές προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν είναι μόνο ότι τα περισσότερα brands και οίκοι μόδας έχουν συμπεριλάβει τον όρο "βιώσιμη μόδα" στη φιλοσοφία τους και προσπαθούν να εφαρμόσουν στην κατασκευή των προϊόντων τους υλικά και τεχνικές φιλικές προς το περιβάλλον, είναι και μία ολόκληρη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ώστε να πεισθούμε εμείς, οι καταναλωτές, ότι πρέπει να αλλάξουμε συνήθειες και να συμβαδίσουμε με επιλογές που είναι φιλικές για τον πλανήτη. 

Με απλά λόγια, η προσπάθεια θα πρέπει να είναι συλλογική για να μπορέσει να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Τα βήματα

Για να κατακτήσετε, λοιπόν, το sustainability στον τρόπο που ανανεώνετε την γκαρνταρόμπα σας και ντύνεστε, δεν χρειάζεται να κάνετε υπερπροσπάθεια. Τα βήματα είναι απλά και κατανοητά, και αν τα ακολουθήσετε με συνέπεια πολύ σύντομα θα έχετε κατακτήσει το στόχο σας να "χτίσετε" μια βιώσιμη γκαρνταρόμπα.

 Τα βήματα είναι απλά και κατανοητά, και αν τα ακολουθήσετε με συνέπεια πολύ σύντομα θα έχετε κατακτήσει το στόχο σας να "χτίσετε" μια βιώσιμη γκαρνταρόμπα.

Διαβάστε περισσότερα στο Harper's Bazaar

Κεντρική φωτογραφία: iStock

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS