ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

BE SHERO: Η Χριστίνα Φλαμπούρη φορά τη νέα limited συλλογή της Answear.LAB και μιλά για τις γυναίκες που την εμπνέουν

Η Χριστίνα Φλαμπούρη φωτογραφίζεται για το missbloom.gr, φορώντας δημιουργίες από τη νέα limited edition συλλογή BE SHERO της Answear.LAB.

Ποιος είναι ο ρόλος της μόδας στη ζωή μας; Γιατί είναι τόσο σημαντικό να ανακαλύψεις το δικό σου στιλ; Και εν τέλει, ποιος ο λόγος να συζητάμε για στιλ που εμπνέει αυτοπεποίθηση και δύναμη; Πολλές οι ερωτήσεις και πολύ σημαντικότερες οι απαντήσεις που αφορούν κάτι τόσο προσωπικό όσο το στιλ μας, δηλαδή τον τρόπο που επιλέγουμε να ντυνόμαστε στην καθημερινότητά μας, σε κάθε σημαντική ή λιγότερο σημαντική περίσταση. Την απάντηση, μας την προσφέρουν brands όπως η Answear.LAB, που κάθε χρόνο αναλαμβάνει να υπενθυμίσει σε κάθε γυναίκα πως κρύβει μέσα της μία ηρωίδα, δημιουργώντας μία limited edition συλλογή που θα τη βοηθήσει να εκφράσει τη δυναμικότητα και μοναδικότητά της μέσω του στιλ της.

Πιο συγκεκριμένα, η BE SHERO συλλογή της Answear.LAB, που μόλις κυκλοφόρησε είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας με την καλλιτέχνιδα και εικονογράφο Magdalena Pankiewicz και είναι εμπνευσμένη από γυναίκες ηρωίδες της παγκόσμιας ιστορίας, όπως οι Rosa Parks, Coco Chanel, Georgia O'Keefe και Simone de Beauvoir. "Κάθε συλλογή της Answear.LAB είναι μια ιστορία για τις γυναίκες. Μέσα από τη μόδα, θίγουμε σημαντικά θέματα, εμπνέουμε και παρακινούμε. Αυτή τη φορά ενθαρρύνουμε ξεκάθαρα τις γυναίκες να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να πιστέψουν στη δύναμή τους. Η συλλογή BE SHERO είναι ένας ύμνος στην ανεξαρτησία και στη γυναικεία δύναμη με την οποία μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο, παραμένοντας ταυτόχρονα ο εαυτός μας”.

Με αφορμή λοιπόν την κυκλοφορία της limited edition συλλογής BE SHERO από την Answear.LAB, η Χριστίνα Φλαμπούρη, που είναι η πρώτη Ελληνίδα που ανέβηκε στο Έβερεστ και η πρώτη που ολοκλήρωσε τα Seven Summits, δηλαδή την ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή κάθε ηπείρου, φωτογραφίζεται για το missbloom.gr, φορώντας total looks από την collection.

Είσαι η πρώτη Ελληνίδα που ανέβηκε στο Έβερεστ και η πρώτη που ολοκλήρωσε τα Seven Summits, δηλαδή την ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή κάθε ηπείρου. Από που άντλησες τη δύναμη για να τα καταφέρεις;

Συχνά στη ζωή μας, φοβόμαστε την αποτυχία ή φοβόμαστε να δεχτούμε τον φόβο σαν να μην δεχόμαστε τις αδυναμίες μας. Εμένα όλη αυτή η επιτυχία στο ορειβατικό κομμάτι προήρθε από μία μεγάλη αδυναμία. Ήθελα να ξεπεράσω έναν φόβο που έχω για το ύψος. Έως την ηλικία των 24, ήμουν ένα παιδί που δεν είχε καθόλου αυτοπεποίθηση, ακολουθούσα πάντα τον μεγάλο μου αδερφό ή τους γονείς μου για να κάνω το ο,τιδήποτε.

Η ορειβασία ήταν ένα challenge για να ξεπεράσω τη φοβία μου με το ύψος και στη συνέχεια συνειδητοποίησα πως η δύναμη της φύσης, μου έμαθε πως να έχω δύναμη και αυτοπεποίθηση. Όταν βρέθηκα την πρώτη φορά σε ένα δύσκολο σημείο, έπρεπε να συγκεντρωθώ και να σκεφτώ "Χριστίνα, κάνε το βήμα. Μπορείς. Πάρε την ανάσα σου. Νιώσε δυνατή. Κάντο". Όταν συνέβαινε αυτό, εκείνη τη στιγμή ένιωθα πως δυναμώνω. Γέμιζα με αυτοπεποίθηση. Ένιωθα πως τα όρια μου διευρύνονται. Την επόμενη φορά που είχα να κάνω ένα παρόμοιο πέρασμα, ήμουν πιο δυνατή. Αυτή η δύναμη άρχισε να με ακολουθεί παντού. Στη δουλειά, την καθημερινότητα, τις σχέσεις. Ακόμα και στις ερωτικές σχέσεις, άρχισα να απαιτώ περισσότερα πράγματα από τον σύντροφο μου, επειδή γνώριζα τι αξίζω ή τι έχω ονειρευτεί.

Άρα, η αφορμή ήταν ο φόβος και μία αποτυχία που είχα όταν ξεκίνησα να κάνω αναρρίχηση. Τελικά, αυτή η αποτυχία ήταν ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί, αφού με έκανε να πατήσω στις υψηλότερες κορυφές του κόσμου και μου έδωσε την τιμή να είμαι η πρώτη γυναίκα που άνοιγε την ελληνική σημαία στην πιο υψηλή κορυφή του πλανήτη.

Ποιες μικρές (ή μεγάλες) στιγμές της καθημερινότητας σε κάνουν να νιώθεις SHERO (she+hero); Ποιες γυναίκες σε εμπνέουν και είναι οι δικές σου ηρωίδες;

Είναι τέλειο να βλέπεις πως υπάρχουν brands που επικροτούν και δυναμώνουν μία εικόνα γυναίκας που έχει δύναμη, έχει αυτοπεποίθηση και είναι ηρωίδα. Όχι μία γυναίκα που ακολουθεί τα στερεότυπα και τους κανόνες. Επομένως, χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι μέρος αυτού του project.

Οι στιγμές που νιώθω ηρωίδα είναι τόσο διαφορετικές μεταξύ τους. Ένιωθα ηρωίδα όταν άνοιγα τη σημαία της χώρας μου στη Στέγη του Κόσμου. Πολλές φορές όμως νιώθω ηρωίδα, όταν επιστρέφω από το γραφείο και έχω ακόμα ενέργεια για τον γιο μου, έχω ένα αγοράκι ενός έτους, να του δώσω το 100% και όταν κοιμηθεί να συνεχίσω με όλες τις υπόλοιπες δουλειές που έχω. Στο τέλος, τελειώνει μία ημέρα και σκέφτομαι πως "ουάου, κοίτα πόσα διαφορετικά πράγματα έκανα και είμαι χαρούμενη. Έχω ακόμα ενέργεια για να συνεχίσω". Μπορεί να φαίνεται μικρό, αλλά καμιά φορά, οι καθημερινοί ήρωες της διπλανής πόρτας, για παράδειγμα η φίλη μας ή η γειτόνισσα που μπορεί να μας εμπνεύσει για κάτι, μπορούν να μας δώσουν πολύ μεγάλη έμπνευση για την καθημερινότητα.

Άρα, όταν με ρωτάνε ποιους ανθρώπους θαυμάζεις, πλέον δεν έχω κανέναν ως role model. Πιστεύω πως δεν πρέπει να θαυμάζεις τον άνθρωπο, αλλά τα χαρακτηριστικά του. Θαυμάζω πράγματα που κάνει η αδερφή μου και το πόσο καλή μητέρα είναι. Θαυμάζω πράγματα που μπορεί να κάνει η συνάδερφός μου στο διπλανό γραφείο και έχει τόσο ωραίο work-life balance. Μπορεί να θαυμάζω πράγματα σε γυναίκες, τις οποίες παρακολουθώ σε ομιλίες και εμπνέουν δύναμη και αυτοπεποίθηση. Είναι σαν να με βοηθούν να κάνω και εγώ το extra mile.

Διαβάστε περισσότερα στο missbloom.gr

Read Next

30 Απρ 2024

Αυτά είναι τα athleisure κομμάτια που θα επιλέξουμε για τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές εμφανίσεις μας

Τα κομμάτια που θα προτιμήσουμε στις προπονήσεις μας και στις casual εξόδους μας

30 Απρ 2024

Το σούπερ εντυπωσιακό κατακόκκινο φόρεμα της Αν Χάθαγουεϊ έκλεψε την παράσταση

Η Αν Χάθαγουεϊ με κόκκινο φόρεμα Versace ήταν ο ορισμός του sexy chic.

Περισσότερα από

Μόδα

30 Απρ 2024

Τα κομμάτια που χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις μια ενημερωμένη και θηλυκή spring - summer γκαρνταρόμπα

Τα κομμάτια που θα αναδείξουν την πιο λαμπερή και θηλυκή πλευρά σου αυτή τη σεζόν.

29 Απρ 2024

H Νάνσυ Ζαμπέτογλου με το απόλυτο ανοιξιάτικο look

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου με κόκκινο παντελόνι και '70s πουκάμισο.

29 Απρ 2024

Κλέλια Ανδριολάτου: Τα stylish looks που επιλέγει για τις ανοιξιάτικες ημέρες στην πόλη

Τα κομψά ανοιξιάτικα looks που επιλέγει η Κλέλια Ανδριολάτου για όλες τις ώρες της ημέρας

26 Απρ 2024

Πώς θα δημιουργήσεις τα πιο εντυπωσιακά bohemian chic looks για την άνοιξη σύμφωνα με την Τζωρτζίνα Λιώση

Οι πιο κομψοί συνδυασμοί που μπορείς να δημιουργήσεις φέτος την άνοιξη και το καλοκαίρι.

25 Απρ 2024

Στην γκαρνταρόμπα μίας fashion expert: Η Κατερίνα Ευαγγελινού προτείνει πως να είμαστε κομψές 24/7

Οι στιλιστικές επιλογές της Κατερίνας Ευαγγελινού από το answear.gr πρόκειται να σε εμπνεύσουν να ανανεώσεις το στιλ σου.

25 Απρ 2024

Το dress code είναι "κομψή σε κάθε ανοιξιάτικη περίσταση" και η Μαρία Παπαγεωργίου προτείνει τα πιο χρήσιμα styling tips για να το πετύχεις

Η κομψότητα είναι μία επιλογή που μπορείς να κάνεις σε κάθε ανοιξιάτικη περίσταση και η Μαρία Παπαγεωργίου το αποδεικνύει.

24 Απρ 2024

Ελένη Μενεγάκη: Πώς φόρεσε το οικονομικό λεοπάρ φόρεμα από τα Zara

Η Ελένη Μενεγάκη λέει "ναι" στο διαχρονικό λεοπάρ φόρεμα, και μας θυμίζει γιατί το αγαπάμε τόσο πολύ

24 Απρ 2024

Πώς θα συνδυάσεις τα πιο stylish looks με τα πιο κομψά παπούτσια της άνοιξης σύμφωνα με την Κέισι Μίζιου

Τα looks και τα παπούτσια με τα οποία θα δημιουργήσεις επίκαιρες και κομψές εμφανίσεις.

24 Απρ 2024

Το lookbook της άνοιξης: Η Αναστασία Παντούση δίνει την έμπνευση για να δημιουργήσεις τις πιο κομψές εμφανίσεις

Η Αναστασία Παντούση με τα ρούχα και αξεσουάρ που αξίζει να προσθέσεις στην ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

24 Απρ 2024

Το Chic Travel Style της Χρυσιάννας Ανδριοπούλου: Οι βαλίτσες και οι τσάντες ταξιδιού που επιλέγει

Τα είδη ταξιδιού που διαμορφώνουν τις τάσεις στη μόδα του chic traveling.