ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

H Polygreen μαζί με τα πολυκαταστήματα attica δίνουν στα ρούχα την ευκαιρία να έχουν μια δεύτερη ζωή!

Έχοντας ως κεντρικό μήνυμα το "Waste is not our style", η εταιρεία κυκλικής οικονομίας Polygreen και τα attica ενώνουν τις δυνάμεις τους, με στόχο την ανακύκλωση ρούχων, παπουτσιών και αξεσουάρ.

attica

Η Polygreen ανακοινώνει μια συνεργασία – ορόσημο στον τομέα της ανακύκλωσης ρούχων, με τα πολυκαταστήματα attica, μια από τις δυναμικότερες και πιο επιδραστικές εταιρείες στο χώρο του retail μόδας και ομορφιάς.

Σύμπραξη Polygreen & attica για ανακύκλωση ρούχων & παπουτσιών

H Polygreen μαζί με τα πολυκαταστήματα attica δίνουν στα ρούχα την ευκαιρία  να έχουν μια δεύτερη ζωή!

Ένα από τα μεγάλα θέματα που δημιουργούνται στη βιομηχανία της μόδας, ως συνέπεια της μαζικής παραγωγής ρούχων και παπουτσιών είναι η εναλλαγή των εμπορευμάτων ένδυσης και υπόδησης με μεγάλη ταχύτητα, από τη μία σεζόν στην επόμενη, οδηγώντας στην υπερσυσσώρευσή τους στις χωματερές και στην επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί για το μέγεθος του προβλήματος: μεταξύ 5% και 10% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου παράγονται από τη βιομηχανία της μόδας, η οποία επίσης αποτελεί τη σημαντικότερη πηγή ρύπανσης των υπόγειων υδάτων, των ποταμών και των θαλασσών.

attica

Η σύμπραξη της Polygreen και των attica σηματοδοτεί την επέκταση του προγράμματος Just Go Zero, στο πλαίσιο της οποίας τα ήδη χρησιμοποιημένα ρούχα επανεισάγονται στον κύκλο της οικονομίας, ως second hand. Η νέα διαδικασία συλλογής ρούχων προς επαναχρησιμοποίηση έχει ως βάση δύο πολυκαταστήματα attica στην Αθήνα, (στο ιστορικό κτίριο City Link στο επίπεδο -1 και στο εμπορικό κέντρο Golden Hall στο επίπεδο 1), και άλλα δύο στη Θεσσαλονίκη (στο πολυκατάστημα της Τσιμισκή στο επίπεδο -1 και στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos). Οι επισκέπτες των πολυκαταστημάτων, καλούνται να τοποθετήσουν τα παλιά τους ρούχα, δερμάτινα και υφασμάτινα αξεσουάρ και παπούτσια, ιδανικά καθαρά και σε καλή κατάσταση, στα recycling stations που βρίσκονται τοποθετημένα σε κεντρικά σημεία των attica. Στη συνέχεια, η Polygreen αναλαμβάνει τη συλλογή και μεταφορά τους σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Ελλάδα, όπου διαχωρίζονται με φροντίδα, με σκοπό την επαναχρησιμοποίησή τους, μέσω second hand συνεργαζόμενων επιχειρήσεων.

attica

Μέσω αυτής της διαδικασίας, τα ρούχα, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ που συνδέθηκαν με σημαντικές περιόδους της ζωής μας, που μας συντρόφευσαν σε χαρές, αλλαγές και δυσκολίες, μπορούν να ξεκινήσουν ένα καινούργιο ταξίδι εμπειριών και αναμνήσεων, βρίσκοντας τη θέση τους σε μια νέα ντουλάπα! Για ό,τι δεν μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί, θα αξιοποιηθεί σαν πρώτη ύλη στην επιπλοποιία, στην αυτοκινητοβιομηχανία και στον κατασκευαστικό κλάδο.

Επιπλέον, η συνεργασία επεκτείνεται στην ορθή περιβαλλοντική διαχείριση υλικών από το πολυκατάστημα attica City Link και από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, υιοθετώντας το πρωτοποριακό πρόγραμμα Just Go Zero. Μέσω του Just Go Zero, τα ανακυκλώσιμα υλικά και τα υπολείμματα καφέ διαχωρίζονται στην πηγή, συλλέγονται από το attica City Link και από τους χώρους των κεντρικών γραφείων και μεταφέρονται σε μονάδες επεξεργασίας της Polygreen. Τα ανακυκλώσιμα υλικά γίνονται εκ νέου χρήσιμες πρώτες ύλες και τα υπολείμματα καφέ μετατρέπονται σε εδαφοβελτιωτικό, μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των κτιρίων.

attica

Η Ζωή Δημητράκου-Πολυχρονοπούλου, Director Textiles Division της Polygreen, δήλωσε: "Μια νέα εποχή ξεκινά για τα ρούχα και τα παπούτσια που δεν χρειαζόμαστε. Ξεκινήσαμε στην Τήλο, συνεχίσαμε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο και σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συνεργασία μας με τα πολυκαταστήματα αttica. Το περιβάλλον μας χρειάζεται, όπως το σώμα μας χρειάζεται τα ρούχα μας. Στόχος του προγράμματος Just Go Zero είναι να μη φτάνουν τα ρούχα που δεν χρειαζόμαστε πια στις χωματερές, αλλά να αποκτούν μια δεύτερη ζωή. Συγκεντρώνουμε ρούχα, αλλάζουμε συνήθειες".

Η Φοίβη Παναγιωτοπούλου, Marketing & E-Commerce Director των attica, αναφέρει: "H συνεργασία μας με την Polygreen και το πρόγραμμα Just Go Zero, έρχεται να ενδυναμώσει τη νέα εποχή που έχει ήδη ξεκινήσει για τα attica, και η οποία περιλαμβάνει ένα συνολικό πρόγραμμα ανακύκλωσης και βιωσιμότητας, με επίκεντρο τα γραφεία και τo flagship store μας. Από την πλευρά μας, θα κάνουμε όλες τις ενέργειες επικοινωνίας που χρειάζονται ώστε να είναι ξεκάθαρο στους καταναλωτές πώς και πού μπορούν να ανακυκλώσουν τα παλιά ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ που δεν χρειάζονται πια, χαρίζοντάς τους μια δεύτερη ζωή. Η εποχή επιτάσσει τη βιωσιμότητα και την οικολογική συνείδηση σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας".

Read Next

19 Ιαν 2026

Η βασίλισσα Letizia με τις κόρες της στην κηδεία της Ειρήνης στην Αθήνα | Οι εμφανίσεις τους

Η βασίλισσα Letizia συνόδευσε τον σύζυγό της, βασιλιάς Felipe και την βασίλισσα Sofia στην Αθήνα.

19 Ιαν 2026

Χρυσή Βαρδινογιάννη, Nina Flohr | Oι εμφανίσεις τους στην κηδεία της Ειρήνης

Το μεσημέρι της Δευτέρας 19 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η κηδεία της Ειρήνης, αδερφής του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της τέως βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας.

Περισσότερα από

Μόδα

19 Ιαν 2026

Πώς να φορέσεις το wide leg παντελόνι όπως η Σοφία Καρβέλα

Η Σοφία Καρβέλα έκανε μία εμφάνιση με ένα wide leg παντελόνι.

17 Ιαν 2026

Η Λίλα Κουντουριώτη με τη ζακέτα από τη Zara που κοστίζει λιγότερο από 20 ευρώ

Η Λίλα Κουντουριώτη με τη ζακέτα που είναι ιδανική για τώρα αλλά και για την άνοιξη.

16 Ιαν 2026

Η Χριστίνα Κοντοβά με το διαχρονικό φόρεμα που θα φορέσεις σε κάθε βραδινή έξοδο

Η Χριστίνα Κοντοβά με το φόρεμα που φέτος κλείνει 100 χρόνια ζωής στη γυναικεία μόδα.

16 Ιαν 2026

Letizia της Ισπανίας | Με statement jacket που αναβαθμίζει κάθε εμφάνιση

Η βασίλισσα της Ισπανίας επέλεξε ένα statement jacket που χαρίζει τον fashion παράγοντα ακόμα και σε ένα απλό look.

16 Ιαν 2026
16 Ιαν 2026

Η Αμαλία Κωστοπούλου απέκτησε την αγαπημένη τσάντα της πριγκίπισσας Diana

Η Αμαλία Κωστοπούλου απέκτησε την τσάντα που λάτρεψαν γυναίκες όπως η Carolyn Bessette, η Grace Kelly και η Πριγκίπισσα Diana.

16 Ιαν 2026

Τα μπουφάν και τα παλτό από τη Zara που θα βρεις με έκπτωση και είναι must για τον χειμώνα

Τα παλτό και μπουφάν από τη Zara που αξίζουν μία θέση στη συλλογή σου.

16 Ιαν 2026

10 items με έκπτωση από τη Zara που αξίζει να αποκτήσεις | Κοστίζουν έως 50 ευρώ

Ποια κομμάτια από τη Zara αξίζουν μία θέση στη γκαρνταρόμπα σου;

16 Ιαν 2026

Αυτό είναι το κολακευτικό παντελόνι που είναι πιο άνετο και από το αγαπημένο σου τζιν

Το άνετο παντελόνι που χρειάζεται να προσθέσεις στη συλλογή σου ASAP.