ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η τσάντα από μανιτάρια της Stella McCartney είναι το νέο "παραισθησιογόνο" της Μόδας

Τι κάνει τόσο ιδιαίτερη την τσάντα Frayme Mylo;

Για την 1η Ιουλίου προγραμματίζεται η κυκλοφορία της τσάντας Frayme Mylo από τη Stella McCartney, αποκλειστικά στα καταστήματα του οίκου, έναντι 1.995 λιρών.

Η Βρετανίδα σχεδιάστρια Stella McCartney για το σχεδιασμό της πρωτότυπης αυτής τσάντας συνεργάστηκε πριν από 5 χρόνια με την εταιρία Bolt Threads – μία material solutions company– που ασχολείται την ανάπτυξη προϊόντων από βιώσιμο δέρμα μανιταριών. Πέντε χρόνια αργότερα, η πρώτη πολυτελής τσάντα που δημιουργήθηκε από μυκήλιο είναι πλέον διαθέσιμη για αγορά.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stella McCartney (@stellamccartney)

Κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από μυκήλιο, δηλαδή το φυτικό μέρος του μύκητα, από Ιταλούς τεχνίτες ειδικά εκπαιδευμένους να χειρίζονται δέρμα από μυκήλιο και θα κυκλοφορήσει αρχικά σε 100 αριθμημένα τεμάχια.

Η τσάντα από μανιτάρια της Stella McCartney είναι το νέο "παραισθησιογόνο" της Μόδας

screen shot

Το σχέδιο εμφανίστηκε πρώτη φορά σε επίδειξη του οίκου πέρυσι και σχεδιάστηκε με έμπνευση από την τσάντα Falabella, αλλά με υπερμεγέθη αλυσίδα από ανακυκλώσιμο αλουμίνιο. Η πρώτη ύλη της προέρχεται από κάθετη καλλιέργεια, σε συνθήκες που μιμούνται τις φυσικές συνθήκες ανάπτυξης των μανιταριών και με διαδικασία σχεδιασμένη ώστε να έχει το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

"Η μεταφορά της πρώτης πολυτελούς τσάντας από το Mylo στην αγορά είναι ένα τεράστιο ορόσημο για τους ευσυνείδητους καταναλωτές, τη βιομηχανία βιοϋλικών και το μέλλον της μόδας πολυτελείας", λέει ο Dan Widmaier, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Bolt Threads σε ένα δελτίο τύπου. Η νέα τσάντα αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης αλλαγής του επίκεντρου της brand της McCartney, με το set της νέας καμπάνιας να επικεντρώνεται στο "Fashion Fungi", εμπνευσμένο από τις μεταμορφωτικές και υπερβατικές ιδιότητες του μανιταριού.

Read Next

19 Ιαν 2026

Η βασίλισσα Letizia με τις κόρες της στην κηδεία της Ειρήνης στην Αθήνα | Οι εμφανίσεις τους

Η βασίλισσα Letizia συνόδευσε τον σύζυγό της, βασιλιάς Felipe και την βασίλισσα Sofia στην Αθήνα.

19 Ιαν 2026

Χρυσή Βαρδινογιάννη, Nina Flohr | Oι εμφανίσεις τους στην κηδεία της Ειρήνης

Το μεσημέρι της Δευτέρας 19 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η κηδεία της Ειρήνης, αδερφής του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της τέως βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας.

Περισσότερα από

Μόδα

19 Ιαν 2026

Πώς να φορέσεις το wide leg παντελόνι όπως η Σοφία Καρβέλα

Η Σοφία Καρβέλα έκανε μία εμφάνιση με ένα wide leg παντελόνι.

17 Ιαν 2026

Η Λίλα Κουντουριώτη με τη ζακέτα από τη Zara που κοστίζει λιγότερο από 20 ευρώ

Η Λίλα Κουντουριώτη με τη ζακέτα που είναι ιδανική για τώρα αλλά και για την άνοιξη.

16 Ιαν 2026

Η Χριστίνα Κοντοβά με το διαχρονικό φόρεμα που θα φορέσεις σε κάθε βραδινή έξοδο

Η Χριστίνα Κοντοβά με το φόρεμα που φέτος κλείνει 100 χρόνια ζωής στη γυναικεία μόδα.

16 Ιαν 2026

Letizia της Ισπανίας | Με statement jacket που αναβαθμίζει κάθε εμφάνιση

Η βασίλισσα της Ισπανίας επέλεξε ένα statement jacket που χαρίζει τον fashion παράγοντα ακόμα και σε ένα απλό look.

16 Ιαν 2026
16 Ιαν 2026

Η Αμαλία Κωστοπούλου απέκτησε την αγαπημένη τσάντα της πριγκίπισσας Diana

Η Αμαλία Κωστοπούλου απέκτησε την τσάντα που λάτρεψαν γυναίκες όπως η Carolyn Bessette, η Grace Kelly και η Πριγκίπισσα Diana.

16 Ιαν 2026

Τα μπουφάν και τα παλτό από τη Zara που θα βρεις με έκπτωση και είναι must για τον χειμώνα

Τα παλτό και μπουφάν από τη Zara που αξίζουν μία θέση στη συλλογή σου.

16 Ιαν 2026

10 items με έκπτωση από τη Zara που αξίζει να αποκτήσεις | Κοστίζουν έως 50 ευρώ

Ποια κομμάτια από τη Zara αξίζουν μία θέση στη γκαρνταρόμπα σου;

16 Ιαν 2026

Αυτό είναι το κολακευτικό παντελόνι που είναι πιο άνετο και από το αγαπημένο σου τζιν

Το άνετο παντελόνι που χρειάζεται να προσθέσεις στη συλλογή σου ASAP.