ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Υπάρχουν πολλά περιστατικά κακοποίησης στην παιδική μου ηλικία»

Η Χάλι Μπέρι μιλά για τη νέα της ταινία της Bruised στο Netflix και εξομολογείται την κακοποιητική συμπεριφορά του πατέρα της και πώς κατάφερε να τον συγχωρέσει.

«Υπάρχουν πολλά περιστατικά κακοποίησης στην παιδική μου ηλικία»

«Υπάρχουν πολλά περιστατικά κακοποίησης στην παιδική μου ηλικία. Μεγάλωσα με έναν αλκοολικό πατέρα που ήταν πολύ κακοποιητικός, λεκτικά, συναισθηματικά και σωματικά» είπε η Μπέρι αναφερόμενη στον πατέρα της, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο podcast Fresh Air του NPR. Αφορμή στάθηκε η νέα της ταινία Bruised, την οποία σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί η ίδια ενσαρκώνοντας μια πρώην πρωταθλήτρια πυγμάχο που ψάχνει να βρει τον δρόμο της στη ζωή και τη μητρότητα.

Η ηθοποιός έχει μιλήσει και στο παρελθόν για την κακή σχέση που είχε με τον πατέρα της που απεβίωσε το 2003, όπως και στο γεγονός πως κατόρθωσε να τον συγχωρέσει. Σε μία ανάρτησή της στο Instagram, πριν από δύο χρόνια, στη γιορτή του πατέρα είχε γράψει πώς ο εθισμός του στον αλκοολισμό «μάς έκλεψε τη σχέση που έπρεπε να έχουμε», ενώ συμπλήρωνε ότι της έλειπε και ότι τον αγαπούσε πολύ.

Όταν ρωτήθηκε για το πώς έφτασε στο σημείο να συγχωρέσει τον πατέρα της, ο οποίος είχε εγκαταλείψει την μητέρα της όταν αυτή ήταν 3 χρόνων, η ηθοποιός απάντησε ότι έκανε «πολλές θεραπείες». «Όταν πέθανε, μου δόθηκε το δώρο να μιλήσω σε έναν πνευματικό θεραπευτή, σε κάποιον που μου έκανε κάποιες πνευματικές ασκήσεις για να επουλώσω την πληγή μου με τον μπαμπά μου», συνέχισε, προσθέτοντας πως τη βοήθησε να δει ότι ο πατέρας της ήταν έτσι «σε μεγάλο βαθμό λόγω της ελλείψεις αγάπης και καθοδήγησης που δεν πήρε ως παιδί».


«Δεν γεννήθηκε στον κόσμο ως κακοποιητικός, αλκοολικός άνδρας που ήταν εκτός ελέγχου. Έγινε έτσι από αυτό που του έδιναν ή δεν του έδιναν», είπε. Έτσι, όπως συμπλήρωσε, «άρχισα να τον βλέπω ως ένα αθώο αγοράκι που μεγάλωσε από έναν αλκοολικό πατέρα και μία μητέρα που ήταν τόσο συντετριμμένη η ίδια» και μετά ανακάλυψε ότι το τραύμα αυτό πήγαινε ακόμα πιο πίσω, στα χρόνια της σκλαβιάς.

«Όσο ανακαλύπτω πράγματα, καταλαβαίνω ότι αυτό ήταν ένα τραύμα γενεών. Ότι ο πατέρας μου προσπαθούσε απλώς να επιβιώσει. Προσπαθούσε να βρει τον εαυτό του, να βρει τον ανδρισμό του. Και έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε... Όταν τον είδα με αυτός τον τρόπο, ένιωσα γεμάτη αγάπη και ενσυναίσθηση γι’ αυτόν. Ένιωσα λύπη για τη ζωή που έζησε. Συνειδητοποίησα ότι κατέφευγε στο αλκοόλ ως έναν τρόπο διαφυγής από το γεγονός ότι ένιωθε αποτυχημένος. Κοιτάζοντάς τον έτσι, γέμισα αγάπη για εκείνον», κατέληξε.

Κεντρική εικόνα: Splash neews/ ideal images

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Η 90χρονη Ζωζώ Σαπουντζάκη με την 81 ετών Μαρία Ιωαννίδου ντυμένες στα λευκά

Οι δύο φίλες βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου.

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.

Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας έγινε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας και της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό.

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

25 Απρ 2024
25 Απρ 2024

Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ: Κόρες και εγγονή ποζάρουν με ροζ μαγιό

Οι κόρες των διάσημων σταρ, μοιράστηκαν στιγμιότυπα από τις οικογενειακές τους διακοπές.

25 Απρ 2024

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και οι καταγγελίες του βουλευτή

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

25 Απρ 2024

Όταν οι εκπαιδευτικοί μας σώζουν κυριολεκτικά τη ζωή των μαθητών τους

Βράβευση εκπαιδευτικών που έσωσαν τη ζωή παιδιών εν ώρα υπηρεσίας από τον Υπουργό Παιδείας.

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.