ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Βρήκα τον εαυτό μου στα 62 μου»: Η Τζέιν Φόντα σε μια δυνατή εξομολόγηση για το χρόνο και το στυλ

Με αφορμή το νέο ντοκιμαντέρ «Jane Fonda in Five Acts», η 82χρονη ηθοποιός αφηγήθηκε την ιστορία της ζωής της.

«Βρήκα τον εαυτό μου στα 62 μου»: Η Τζέιν Φόντα σε μια δυνατή εξομολόγηση για το χρόνο και το στυλ

«Βρήκα επιτέλους τον εαυτό μου σε ηλικία 62 ετών, όταν έμεινα χωρίς σύντροφο, σχεδόν πριν από είκοσι χρόνια»: Έτσι ξεκινάει την αφήγηση της ιστορίας της ζωής της η Τζέιν Φόντα, 82 ετών σήμερα, με αφορμή το νέο ντοκιμαντέρ του HBO, «Jane Fonda in Five Acts» («Τζέιν Φόντα σε Πέντε Πράξεις»), στο Harper’s Bazaar. «Στο παρελθόν ήταν οι άντρες της ζωής μου που καθόριζαν το στυλ μου. Πρώτα ο πατέρας μου, μετά οι τρεις σύζυγοί μου – συνολικά τέσσερις άντρες», προσθέτει η ηθοποιός.

Ως παιδί, η Τζέιν ήταν αγοροκόριτσο – παρόλο που η μητέρα της ήθελε να την ντύνει με κορδέλες, εκείνη αγαπούσε τα γουέστερν και θαύμαζε τους καουμπόις, σαν τον πατέρα της. Στην εφηβεία, ωστόσο, έγινε η μεταστροφή μέσα της προς πιο θηλυκά ρούχα.

«Στα 60s, όταν ήμουν παντρεμένη με τον Γάλλο σκηνοθέτη Ροζέ Βαντίμ, που πριν από εμένα είχε την Μπριζίτ Μπαρντό και την Κατρίν Ντενέβ, ντυνόμουν πολύ σέξι.

»Στα 70s, όταν παντρεύτηκα τον Τομ Χέιντεν, έγινα ακτιβίστρια και, ειλικρινά, δεν έδινα ιδιαίτερη σημασία στο τι φορούσα.

»Μια δεκαετία μετά, όταν γύριζα τη “Χρυσή Λίμνη”, στεκόμουν μπροστά σε ένα καθρέφτη φτιάχνοντας τα μαλλιά μου και ετοιμαζόμουν για μια σκηνή όταν η Κάθριν Χέπμπορν, που έπαιζε τη μητέρα μου στο φιλμ, με πλησίασε, έπιασε το μάγουλό μου ανάμεσα στα δάχτυλά της και είπε: “Τι σκοπεύεις να κάνεις με αυτό; Αυτό είναι το κουτί σου: έτσι παρουσιάζεσαι στον κόσμο. Πώς θέλεις να είναι αυτό το κουτί;”. Ως 40χρονη γυναίκα, δεν ήξερα τι να της απαντήσω.

»Στο παρελθόν πάντα πίστευα ότι είναι κακό να ασχολούμαι υπερβολικά με την εμφάνισή μου. Αυτό ενόχλησε τη Χέπμπορν, γιατί εκείνη ήταν η πεμπτουσία της αυτογνωσίας. Είχε κατακτήσει το προσωπικό της στυλ και παρέμενε πιστή σε αυτό. Οι λέξεις της άρχισαν να ζυμώνονται μέσα μου κι εγώ άρχισα να καταλαβαίνω ότι είναι σημαντικό να αντιλαμβάνεσαι τι εικόνα δίνεις».

Έτσι, η Τζέιν Φόντα άρχισε να επενδύει περισσότερο στο στυλ της, να επιλέγει ρούχα που την κολάκευαν και της ταίριαζαν.

Στη δεκαετία του ’80 ερωτεύτηκε τα Armani. Αντιλήφθηκε ότι στυλ δεν είναι μόνο τα ρούχα αλλά και η στάση ζωής. Άρχισε να φτιάχνει περισσότερο τα μαλλιά της και να φοράει μακιγιάζ στην καθημερινότητά της. «Ήταν ένα μεγάλο βήμα για μένα. Έχω μεγάλες, ίσες βλεφαρίδες, έτσι όποτε μπορώ τις κυρτώνω και φοράω μάσκαρα. Διαφορετικά, φοράω γυαλιά ηλίου. Επίσης άρχισα να φοράω ρουζ, γιατί καθώς μεγαλώνεις γίνεσαι πιο χλωμή».

Όταν, ωστόσο, παντρεύτηκε το 1991 τον Τεντ Τέρνερ, για μια ακόμα φορά παραμέλησε το ντύσιμό της. Ιδιαίτερα όταν βρίσκονταν στο ράντσο του, όπου περνούσαν τον περισσότερο χρόνο τους στη φύση, η Τζέιν Φόντα δεν αποχωριζόταν τα ντένιμ.

Στα 65 της, μετά από δεκαπέντε χρόνια απουσίας, αποφάσισε ότι ήθελε να ασχοληθεί ξανά με την υποκριτική.

Ακολουθώντας τη συμβουλή του γιου της, Τρόι Γκάριτι, αποφάσισε να προσλάβει στιλίστρια, την Tanya Gill, που τη βοήθησε να κατακτήσει ένα eclectic στυλ, με έμφαση σε κομμάτια Givenchy, Ferragamo, Balmain, Gucci.

Πλέον, η Τζέιν Φόντα καταλαβαίνει αν κάτι της ταιριάζει «τη στιγμή που το φοράω. Νιώθω όμορφα που βρήκα πλέον τον εαυτό μου. Άργησα, σίγουρα! Από την άλλη, αφού πλέον ζούμε δεκαετίες παραπάνω από τους παππούδες μας, έχει και τα πλεονεκτήματά του το να ζεις την καλύτερη περίοδό σου σε προχωρημένη ηλικία».

Δείτε τη να εξηγεί στην Έλεν Ντε Τζενέρις γιατί θεωρεί «θαύμα» το γεγονός ότι έφτασε τα 80 χρόνια.

Read Next

26 Απρ 2024

Σοφία Μπους: "Είμαι queer και επιτέλους νιώθω ότι μπορώ να ανασάνω"

Μετά τις φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και καιρό, η Σοφία Μπους έκανε coming out και μίλησε για τη σχέση της με την Άσλιν Χάρις.

26 Απρ 2024

Σκοτ Ντίσικ: Το Ozempic, η δραματική απώλεια κιλών και η κραυγή απόγνωσης για βοήθεια

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται η υγεία του Σκοτ Ντίσικ - του σταρ απο το Keeping Up with the Kardashians-λόγω της δραματικής απώλειας βάρους με τη χρήση του Ozempic.

Περισσότερα από

News

26 Απρ 2024

Τζέιν Φόντα: Η σπάνια δημόσια εμφάνιση της 86χρονης ηθοποιού με την 21χρονη εγγονή της Βίβα Βαντίμ

Η Τζέιν Φόντα με την εγγονή της, στα βραβεία TIME Earth Awards Gala στη Νέα Υόρκη.

26 Απρ 2024

Η 57χρονη Σάλμα Χάγιεκ σε άγνωστες φωτογραφίες από το γάμο της με τον μεγιστάνα Φρανσουά-Ανρί Πινό

H Σάλμα Χάγιεκ και ο Φρανσουά Ανρί Πινό συμπλήρωσαν 15 χρόνια γάμου. Η εξωτική Μεξικανή ηθοποιός αποκάλυψε στο Instagram αδημοσίευτες φωτογραφίες τους.

26 Απρ 2024

Για safari η Αμαλία Κωστοπούλου με τον σύντροφό της με τα παπούτσια της σεζόν

Οι εντυπωσιακές λήψεις που δημοσίευσε η Αμαλία.

26 Απρ 2024

Κρίστι Τέρλινγκτον: Ποζάρει (σχεδόν) τόπλες στα 55 της και είναι άψογη

"Αισθάνομαι τυχερή που έχω την επιλογή να κάνω το μοντέλο. Ακόμα βιοπορίζομαι από αυτήν την δουλειά"

26 Απρ 2024

Ένα θαύμα στα Μετέωρα: Ο "εργένης των Μετεώρων" βρήκε ταίρι

Ο ασπροπάρης (είδος γύπα) γυρνούσε για χρόνια μόνος στη φωλιά του, φέτος η τύχη του άλλαξε!

26 Απρ 2024

Ράιαν Γκόσλινγκ – Έμιλι Μπλαντ: Εντυπωσιακοί σε ειδική προβολή του "The Fall Guy" στο Λονδίνο

"The Fall Guy" θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 6 Μαΐου

26 Απρ 2024
26 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Άνιστον ετοιμάζει το ριμέικ της θρυλικής ταινίας "9 to 5"

Η πρωτότυπη ταινία του 1980 είχε πρωταγωνίστριες τις Jane Fonda, Lily Tomlin και Dolly Parton.