Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και πετυχημένα μιούζικαλ του ελληνικού κινηματογράφου. «Οι Θαλασσιές οι Χάντρες» κατάφεραν να σατυρίσουν υπέροχα τα ήθη και έθιμα της εποχής, με φόντο την Πλάκα και φυσικά ένα λαμπερό καστ με μερικούς από τους πιο διάσημους και δημοφιλείς Έλληνες ηθοποιούς.

Η συνταγή πετυχημένη: Μία ερωτική ιστορία στο επίκεντρο, πολλά κωνικά στοιχεία να την πλαισιώνουν, και πολλή, μα πάρα πολλή μουσική! Πρωταγωνιστικό δίδυμο οι πανέμορφοι Λάσκαρη – Γεωργίτσης, των οποίων η καριέρα εκτοξεύτηκε κυριολεκτικά. Μάλιστα η Λάσκαρη, προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στις Κάννες, όπου προβλήθηκε η ταινία, μιας και οι παπαράτσι την λάτρεψαν (βοήθησε βέβαια και το σέξι της φόρεμα που άφησε ιστορία).

Μάλιστα η Λάσκαρη, προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στις Κάννες, όπου προβλήθηκε η ταινία, μιας και οι παπαράτσι την λάτρεψαν (βοήθησε βέβαια και το σέξι της φόρεμα που άφησε ιστορία).

Εκτός από το πρωταγωνιστικό δίδυμο, στο μιούζικαλ βλέπουμε και πληθώρα διάσημων ηθοποιών όπως τον Κώστα Βουτσά και τη Μάρθα Καραγιάννη. Η τελευταία, είχε ήδη καθιερωθεί ως σέξι κωμική περσόνα που τρέλαινε τους άντρες στο πέρασμά της, ωστόσο στη συγκεκριμένη ταινία ο ρόλος της ήταν διαφορετικός.

Κλήθηκε να υποδυθεί μία αθώα και αφελή κοπέλα, η οποία καταπιέζεται από τον αδερφό της και το μόνο που επιθυμεί είναι να παντρευτεί. Η εικόνα της Καραγιάννη σε εκείνη την ταινία δεν θύμιζε σε τίποτα το φλογερό θηλυκό που είχαμε συνηθίσει στις προηγούμενες εμφανίσεις της. Όπως άλλωστε είχε πει και ο Δαλιανίδης, η Ζωή ήταν ο κεντρικός χαρακτήρα και έπρεπε να ξεχωρίζει. «Βγάζεις την Λάσκαρη ωραία και εμένα σαν κακομοίρα» φέρεται να είχε πει η Καραγιάννη στον διάσημο σκηνοθέτη και όχι άδικα. Εκείνος λοιπόν για να την καλοπιάσει της αφιέρωσε μία ολόκληρη σκηνή όπου χορεύει σαγηνευτικά φορώντας μόνο τα απαραίτητα.

Παρόλα αυτά το θέμα είχε λήξει εκεί, καθώς τις δύο εντυπωσιακές ηθοποιούς συνέδεε ειλικρινείς και βαθιά φιλία. 

Πληροφορίες από mikrofwno.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS