ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Βγάζαμε όλη την εβδομάδα με μία κονσέρβα φασόλια, αλλά κάποιες φορές ζούσαμε στο Μπέβερλι Χιλς»

«Ήταν μια πολύ παράξενη ζωή». Η παιδική ηλικία της Σερ ήταν γεμάτη στερήσεις, διαζύγια και καταχρήσεις. Βρέθηκε ακόμα και σε ίδρυμα για ορφανά.

«Βγάζαμε όλη την εβδομάδα με μία κονσέρβα φασόλια, αλλά κάποιες φορές ζούσαμε στο Μπέβερλι Χιλς»

Δεν είναι λίγοι οι επώνυμοι που κατάφεραν να μετουσιώσουν τις δυσκολίες στη ζωή τους σε πηγή έμπνευσης και δημιουργίας και ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται, αναμφίβολα η Σερ, που έζησε μια παιδική ηλικία γεμάτη διαζύγια, αστάθεια και στερήσεις. Που βρέθηκε ακόμα και σε ίδρυμα για ορφανά, σε ηλικία δύο ετών.

Γονείς της, η Τζόρτζια Χολτ και ο Τζον Σαρκισιάν, των οποίων η θυελλώδης σχέση κατέληξε πολύ γρήγορα σε διαζύγιο, όταν η Σερ ήταν μόλις 10 μηνών. Το κορίτσι μεγαλώνοντας δεν είχε ιδιαίτερες σχέσεις με τον πατέρα του, μέχρι τη συμφιλίωση των γονιών της όταν η κόρη τους έφτασε τα 11 χρόνια. Ο αρμενικής καταγωγής Σαρκισιάν, μανιώδης τζογαδόρος και χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ήταν συναισθηματικά ασταθής. Ωστόσο, μετέφερε τουλάχιστον μια θετική κληρονομιά στην κόρη του: την αγάπη και τον σεβασμό της Σερ προς την αρμένικη κουλτούρα.

Ο άντρας που η Σερ θεωρούσε αληθινό πατέρα της ήταν ο τρίτος σύζυγος της μητέρας της, ο ηθοποιός Τζον Σάουθολ. Αλλά ακόμα και αυτός ο γάμος κατέληξε γρήγορα σε διαζύγιο, στα εννέα χρόνια της Σερ. Συνολικά, η Χολτ παντρεύτηκε επτά φορές. Όπως είπε το 1978 στο περιοδικό People: «Εκείνα τα χρόνια δεν ήταν σωστό να κοιμάσαι με κάποιον αν δεν είχες παντρευτεί. Έτσι, κατέληξα να παντρευτώ πολλές φορές».

«Εκείνα τα χρόνια δεν ήταν σωστό να κοιμάσαι με κάποιον αν δεν είχες παντρευτεί. Έτσι, κατέληξα να παντρευτώ πολλές φορές» έλεγε η μητέρα της Σερ

Τα συχνά διαζύγια της Χολτ την οδήγησαν, μαζί με τη Σερ, σε μια νομαδική και συχνά γεμάτη στερήσεις ζωή. Η Χολτ, που ονειρευόταν καριέρα στην υποκριτική και το τραγούδι, προσπαθούσε να εξασφαλίσει τα προς το ζην με σύντομους ρόλους σε ταινίες και περιστασιακές live εμφανίσεις ως τραγουδίστρια. Όταν η Σερ έγινε δύο ετών, οι συνθήκες ζωής τους έγιναν τόσο σκληρές, που η μητέρα της αναγκάστηκε να εμπιστευτεί τη φροντίδα της, για μερικές εβδομάδες, σε ένα καθολικό ορφανοτροφείο, μέχρι να μπορέσει να ξανασταθεί στα πόδια της.

Το 2010 η Σερ έλεγε για τα δύσκολα παιδικά της χρόνια στο Vanity Fair: «Θυμάμαι να ντρέπομαι πραγματικά για τα ρούχα μου. Δυσκολευόμουν να περπατήσω με τα παπούτσια μου… Θυμάμαι να πηγαίνω στο σχολείο με λάστιχα γύρω τους, για να συγκρατούν τις σόλες τους».

Οι συστηματικές απόπειρες, μάλιστα, της Χολτ να μπει στον κόσμο του θεάματος, γέμισε την παιδική ηλικία της Σερ με αντιφάσεις. Ή, όπως το έχει θέσει η ίδια: «Βγάζαμε όλη τη βδομάδα με μια κονσέρβα κρέας ή φασόλια, αλλά κάποιες φορές ζούσαμε στο Μπέβερλι Χιλς. Ήταν μια πολύ παράξενη ζωή».

Σε ηλικία 16 ετών η Σερ εγκατέλειψε το πατρικό της για το Λος Άντζελες, όπου γνώρισε τον Σαλβατόρε (Σόνι) Μπόνο, έναν 27χρονο τραγουδοποιό και παραγωγό δισκογραφικής. Όταν οι συγκάτοικοί της την έδιωξαν από το σπίτι, μετακόμισε μαζί του, υποτίθεται για να εργαστεί ως οικιακή βοηθός του. Μεταξύ τους αναπτύχθηκε σύντομα μια επαγγελματική και ερωτική σχέση που τους καθόρισε. Το 1965 κυκλοφόρησαν μαζί την πρώτη τους επιτυχία, «I got you babe», που τους έφερε διεθνή φήμη, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους.

Δείτε τη δύσκολη ζωή της Σερ:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

photo: EPA/ENNIO LEANZA

Read Next

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.

Περισσότερα από

News

28 Απρ 2024

Time 100 Gala: Ούμα Θέρμαν, Μάικλ Τζ. Φοξ, Κάιλι Μινόγκ- οι λαμπερές αφίξεις στο εμβληματικό πάρτι

Το πάρτι για τον εορτασμό της λίστας των 100 πιο επιδραστικών ανθρώπων είναι κάθε χρόνο ένα πολυαναμενόμενο γεγονός.

28 Απρ 2024

Βασιλιάς Κάρολος: H νέα ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ για την υγεία του

Τέλος στις φήμες για επιδείνωση της υγείας του βασιλιά Κάρολου θέλησε να βάλει το Παλάτι με μια ανακοίνωση, αλλά και μια νέα φωτογραφία του βασιλικού ζεύγους.

28 Απρ 2024

Πώς θα τιμήσει η παρέα των Friends τη γλυκόπικρη επέτειο των 20 χρόνων

Η τηλεοπτική παρέα των Friends αποχαιρέτησε τον περασμένο Οκτώβριο τον Mάθιου Πέρι.

28 Απρ 2024

Μουσείο Ακρόπολης: "Παρθενώνας και Βύρωνας. Με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βύρωνα"

Τα τελευταία λόγια του λόρδου Βύρωνα πριν πεθάνει λέγεται ότι ήταν για την Ελλάδα.

28 Απρ 2024

Τζον Λένον-Πολ ΜακΚάρτνεϊ: Οι γιοι τους είναι ολόιδιοι με τους μπαμπάδες και κυκλοφορούν νέο single

Μια νέα συνεργασία Λένον- ΜακΚάρτνεϊ είναι το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε κανείς.

27 Απρ 2024

Φούτζι: Οι Ιάπωνες μπλοκάρουν" την θέα του όρους Φούτζι στους τουρίστες

Δραστικά μέτρα λαμβάνει η Ιαπωνία καθώς δεν μπορεί να ανεχτεί πια τις κακές συμπεριφορές.

27 Απρ 2024
27 Απρ 2024

Νάνα Μούσχουρη: Συγκλόνισε η 89χρονη διεθνούς φήμης τραγουδίστρια στο Καλλιμάρμαρο

Στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας η Νάνα Μούσχουρη ερμήνευσε τους εθνικούς ύμνους Γαλλίας και Ελλάδας.

27 Απρ 2024

Ανδρέας Μικρούτσικος: "Στη Super Κατερίνα ένιωσα καταπιεσμένος και ότι δεν υπήρχε σεβασμός"

Ανδρέας Μικρούτσικος: "Στη Super Κατερίνα ένιωσα καταπιεσμένος και ότι δεν υπήρχε σεβασμός"