Η Τζία Καράντζι ήταν, για πολλούς, το πρώτο top model στη δεκαετία του '80. Μια πανέμορφη γυναίκα με αδύναμο, όμως, χαρακτήρα. Όσοι την γνώρισαν λένε ότι τυφλώθηκε από τα δυνατά φώτα της δημοσιότητας, που εισέβαλαν ξαφνικά στη ζωή της, και ο κόσμος της μόδας όσο γρήγορα την έκανε διάσημη, τόσο γρήγορα την ξέχασε μόλις άρχισαν τα προσωπικά της προβλήματα. Το πανέμορφο φωτομοντέλο είχε μία σύντομη και ταραχώδη ζωή που κατέδειξε την σκοτεινή πλευρά του φανταχτερού κόσμου της μόδας.

Με μεγάλο θάρρος αλλά και θράσος για την ηλικία της εισέβαλε στο γραφείο του πρακτορείο μοντέλων και εντυπωσίασε την ιδιοκτήτρια, από την οποία πήρε πολλές συμβουλές για μία επιτυχημένη πορεία στον χώρο της μόδας.

Η Τζία Μαρί Καράντζι γεννήθηκε το 1960 και τα παιδικά της χρόνια τα έζησε στηΦιλαδέλφεια. Η μητέρα της έφυγε από το σπίτι όταν ήταν περίπου 10 ετών. Έμεινε με τον πατέρα της και εργάστηκε για λίγο στο οικογενειακό fast food από το οποίο έφυγε με ένα νεαρό. Την ερωτεύτηκε και της πρότεινε να γίνει μοντέλο στα 17 της χρόνια. Με μεγάλο θάρρος αλλά και θράσος για την ηλικία της εισέβαλε στο γραφείο του πρακτορείο μοντέλων και εντυπωσίασε την ιδιοκτήτρια, από την οποία πήρε πολλές συμβουλές για μία επιτυχημένη πορεία στον χώρο της μόδας. Όντας ένα διαφορετικό κορίτσι σε μια εποχή με κυρίαρχα τα ξανθά μαλλιά και το νάζι, η Gia έκανε αισθητή την παρουσία της και έτσι άρχισε να γίνεται διάσημη από το '78. Έκανε πολλά εξώφυλλα και είχε συνεργασίες με όλα τα διάσημα ονόματα. Είχε διαφορετικές ερωτικές προτιμήσεις και ερωτεύτηκε την Λίντα, επίσης μοντέλο, με την οποία είχε μια περιπετειώδη σχέση πάθους αλλά και πολλά προβλήματα. Η Τζία είχε ήδη ταξιδέψει στον κόσμο των ναρκωτικών και η φίλη της την έβαλε να διαλέξει ανάμεσα σε εκείνη και τις ουσίες. Ήταν όμως πραγματικά εθισμένη και δεν μπορούσε να αποχωριστεί τον λευκό θάνατο.

Είχε διαφορετικές ερωτικές προτιμήσεις και ερωτεύτηκε την Λίντα, επίσης μοντέλο, με την οποία είχε μια περιπετειώδη σχέση πάθους αλλά και πολλά προβλήματα. Η Τζία είχε ήδη ταξιδέψει στον κόσμο των ναρκωτικών και η φίλη της την έβαλε να διαλέξει ανάμεσα σε εκείνη και τις ουσίες. Ήταν όμως πραγματικά εθισμένη και δεν μπορούσε να αποχωριστεί τον λευκό θάνατο.

Στο πλευρό της είχε πάντα την μητέρα της, η οποία την πίεζε  να παραμείνει στον χώρο της μόδας, χωρίς να βλέπει ότι η κόρη της γινόταν ψυχολογικό ράκος. Η κάτω βόλτα την πήρε όταν πέθαναν από καρκίνο η φίλη της, ιδιοκτήτρια του πρακτορείου μοντέλων και σε τροχαίο ο αγαπημένος της φωτογράφος. Οι φήμες για τα ναρκωτικά οργίαζαν και έτσι σταμάτησε να είναι περιζήτητη, αφού πολλές φορές πήγε σε φωτογραφήσεις υπό την επιρροή ουσιών. Πολύ σύντομα από τα πλούτη έμεινε απένταρη και χωρίς προτάσεις για δουλειά ενώ συνελήφθη σε αεροδρόμιο μεταφέροντας ναρκωτικές ουσίες το '83. Τελικά επέστρεψε στη Φιλαδέλφεια, όπου και μπήκε σε πρόγραμμα απεξάρτησης.

Οι φήμες για τα ναρκωτικά οργίαζαν και έτσι σταμάτησε να είναι περιζήτητη, αφού πολλές φορές πήγε σε φωτογραφήσεις υπό την επιρροή ουσιών.

Η Τζία έκανε στροφή στην ζωή της και αποφάσισε να εγκαταλείψει τη μόδα για να εργαστεί ως πωλήτρια. Δεν έκοψε όμως τις κακές συνήθειες και σύντομα έπεσε στα δίχτυα της πορνείας. Βιάστηκε επανειλημμένα από τους πλούσιους πελάτες της ώσπου αρρώστησε με πνευμονία. Τότε οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι πάσχει από AIDS. Συνάντησε και αποχαιρέτησε τη Λίντα, τον μοναδικό άνθρωπο που ερωτεύτηκε πραγματικά, και γύρισε στο σπίτι της. Στις 18 Νοεμβρίου του 1986 σε ηλικία μόλις 26 ετών, πέθανε στο νοσοκομείο. Στο πλευρό της, μέρα νύχτα, βρισκόταν μόνο η μητέρα της ενώ στην κηδεία της δεν πήγε κανείς από τον λαμπερό κόσμο του μόντελιγκ.

Δείτε ένα βίντεο με μία συνέντευξη της Τζία:

Στις 18 Νοεμβρίου του 1986 σε ηλικία μόλις 26 ετών, πέθανε στο νοσοκομείο.

Η ζωή της έχει γυριστεί σε ταινία το 1998 με τίτλο Τοπ Μόντελ και πρωταγωνίστρια την Αντζελίνα Τζολί, ένας ρόλος που της χάρισε τη Χρυσή Σφαίρα α’ γυναικείου ρόλου. Εξαίρετη και η Φέι Νταναγουέι, που κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα β’ γυναικείου ρόλου. Η πανέμορφη Τζία έχει μείνει γνωστή για την διαφορετικότητά της, αλλά και για το ότι έκανε τον κόσμο της μόδας να πάει ένα βήμα παραπέρα αποδεχόμενος πια τις ιδιαιτερότητες του καθενός.

Η πανέμορφη Τζία έχει μείνει γνωστή για την διαφορετικότητά της.
Η Τζία έκανε στροφή στην ζωή της και αποφάσισε να εγκαταλείψει τη μόδα για να εργαστεί ως πωλήτρια.

Πηγή: diasimesistories.blogspot.gr 

TAGS