Η ανατριχιαστική δολοφονία on camera του 46χρονου μαύρου Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό, έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη ανά τον κόσμο και έχει προκαλέσει έκρηξη στη Μινεάπολη, που παραμένει τυλιγμένη στις φλόγες.

Δεν φλέγεται μόνο ο τόπος του  φυλετικού εγκλήματος η Μινεάπολη όμως, αλλά σχεδόν ολόκληρη η Αμερική. Διαδηλωτές στο Λος Άντζελες μπλοκαραν προσωρινά τον αυτοκινητόδρομο 101 κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ. Ανάλογα επεισόδια σημειώνονται και σε άλλες πολιτείες, σύμφωνα με τον ξένο τύπο.

Τα συνθήματα κατά των φυλετικών ανισοτήτων βρίσκονται σε πρώτο πλάνο στα social media ολόκληρου του πλανήτη, ενώ πολλοί άνθρωποι μοιράζονται φωτογραφίες από τις αντιρατσιστικές διαμαρτυρίες αλλά και μηνύματα κατά της φυλετικής βίας. Τη στήριξη τους στον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα έδειξαν, συμμετέχοντας σε μια από τις πορείες διαμαρτυρίας στο Λος Άντζελες, η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου και ο Πάνος Βλάχος.

Το ζευγάρι των ηθοποιών ζει και εργάζεται στην Αμερική τα τελευταία χρόνια και βλέπει από κοντά την οργή του κόσμου που εκδηλώνεται στους δρόμους. Οι δύο ηθοποιοί μοιράστηκαν φωτογραφίες από την αντιρατσιστική διαδήλωση στην οποία συμμετείχαν. «Τα ανθρώπινα δικαιώματα θα έπρεπε να είναι αυτονόητα. Η ισότητα θα έπρεπε να είναι αυτονόητη. Το να τιμωρηθείς γιατί εγκλημάτησες ή ήσουν συνένοχος σε μία δολοφονία θα έπρεπε να είναι αυτονόητο. Είναι αστείο πώς το δικαίωμα της οπλοκατοχής προστατεύεται αλλά το δικαίωμα να αναπνέεις τίθεται σε αμφισβήτηση σε αυτή τη χώρα» γράφει στη φωτογραφία από την πορεία διαμαρτυρία η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Εικόνες από την πορεία μοιράστηκε και ο Πάνος Βλάχος σε instagram stories του ενώ εξέφρασε την οργή του και τις προηγούμενες μέρες μέσα από αναρτήσεις.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS