Η Letizia Ortiz Rocasolano (γεννημένη το 1972) είναι η βασίλισσα της Ισπανίας ως σύζυγος του Ισπανού βασιλιά Φίλιππου ΣΤ΄. Πριν γίνει βασίλισσα της Ισπανίας, η Λετίσια ήταν δημοσιογράφος και ανήκε στην ισπανική μεσαία τάξη. Κατά τη διάρκεια μιας από τις συνεντεύξεις της συναντήθηκε με τον Φίλιππο (γεννημένος το 1968), πρίγκηπα της Αστούριας και κληρονόμος του ισπανικού θρόνου. Η δέσμευσή τους ανακοινώθηκε το 2003. Ο γάμος έγινε το 2004.

Η πρώτη κόρη, η κληρονόμος της ισπανικής κορώνας, γεννήθηκε το 2005. Το μωρό ονομάστηκε Leonor, πριγκήπισσα της Αστούριας. Η δεύτερη κόρη, Infanta Sofia, γεννήθηκε το 2007. Το 2014, μετά την παραίτηση του βασιλιά Juan Carlos, η Λετίσια έγινε η βασίλισσα της Ισπανίας.

Η Λετίσια μέσα από τα χρόνια της δημόσιας ζωής έχει βρει το δικό της, προσωπικό στυλ, το οποίο έχει γίνει θέμα συζήτησης, ανά τον πλανήτη, τα τελευταία χρόνια. Τα φορέματα και οι γόβες της γίνονται τίτλοι και ρεπορτάζ αγοράς στον παγκόσμιο Τύπο. Συγκρίνεται συχνά με μια άλλη βασιλική φιγούρα του στυλ, την Kate Middleton. Υπάρχουν φήμες ότι οι δυο τους συνεργάζονται μεταξύ τους και ότι συζητούν για το στυλ, χαρίζοντας πληροφορίες η μία στην άλλη.

Επίσης, η βασίλισσα της Ισπανίας είναι γνωστή για την αγάπη της στις μικρές πλαστικές επεμβάσεις, οι οποίες άλλαξαν εντελώς την εμφάνισή της, σε σύγκριση με τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της. Η Λετίσια προσέχει το σώμα της, ακολουθώντας ένα αυστηρό πρόγραμμα διατροφής. Εκτός από τη διατροφή, κάνει γιόγκα και πιλάτες. 

Δείτε ένα βίντεο με τη ζωή της Λετίσια, από μικρή έως σήμερα:

 

TAGS