Σε νέα τηλεοπτική συνέντευξή της στις «Μαμά-δες» και τη Ζωή Κρονάκη, η Ναταλία Δραγούμη μοιράστηκε τη δική της εμπειρία από τη μητρότητα και τον γάμο. Αυτή τη στιγμή η κόρη της πλησιάζει τα 18 και ο γιος της τα 16 και όπως σχολίασε, αναπάντεχα ίσως, είναι «η καλύτερη φάση γιατί αισθάνεσαι ότι έχεις ενηλίκους μπροστά σου, μπορείς να συνεννοηθείς, μπορείς να τους συμβουλευτείς». Η ίδια συνέχισε λέγοντας πως συμβουλεύεται τα παιδιά της για επαγγελματικά διλήμματα. «Το πρώτο πράγμα που με ρωτάει ο γιος μου είναι: Πόσα θα πάρεις;».

Με τον άντρα της είναι μαζί 21 χρόνια. Όταν ρωτήθηκε για το μυστικό της επιτυχίας, απάντησε πως «το βασικό συστατικό του καλό γάμου είναι να υπάρχει πόθος». Στη συνέχεια αφηγήθηκε ότι η πρόταση γάμου έγινε όταν εκείνη βρισκόταν στη Γενεύη για δουλειά. «Μου έλειπε πάρα πολύ, του έλειπα, ήμασταν ακόμα στην αρχή, συνέχεια σε ένα τηλέφωνο. Μου είπε, θέλεις όταν γυρίσεις να πάμε να κάνουμε τατουάζ τα αρχικά των ονομάτων μας; Και το κάναμε, στο ίδιο σημείο».

«Μου έλειπε πάρα πολύ, του έλειπα, ήμασταν ακόμα στην αρχή, συνέχεια σε ένα τηλέφωνο. Μου είπε, θέλεις όταν γυρίσεις να πάμε να κάνουμε τατουάζ τα αρχικά των ονομάτων μας; Και το κάναμε, στο ίδιο σημείο».

Και τι γίνεται σήμερα με τον περίφημο συνδυασμό δουλειάς και παιδιών; «Έχει τίμημα. Και αυτό το καταλαβαίνω τώρα, που είμαι με τα παιδιά τόσο χρόνο. Καταλαβαίνω τι έχασα. Τα καημένα δεν μου λέγανε κάτι, αλλά τώρα καταλαβαίνω πόσο μεγάλη σημασία έχει γι’ αυτά που βρίσκομαι σπίτι».

«Έχει τίμημα. Και αυτό το καταλαβαίνω τώρα, που είμαι με τα παιδιά τόσο χρόνο. Καταλαβαίνω τι έχασα. Τα καημένα δεν μου λέγανε κάτι, αλλά τώρα καταλαβαίνω πόσο μεγάλη σημασία έχει γι’ αυτά που βρίσκομαι σπίτι».

Οι καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις μπορούν να γίνουν αφορμή για σημαντικές συζητήσεις με τα παιδιά. «Από τότε που ήταν πολύ μικρά τα παιδιά έχω ξεκινήσει να τους λέω ότι αν οποιοσδήποτε κάνει κάτι που δεν σας αρέσει, θα το πείτε στη δασκάλα, θα έρθετε να μας το πείτε. Και γενικά να έχετε την αίσθηση ότι δεν θα υποστούμε ό,τι μας κάνουν. Να τους μάθω το “όχι” και πώς αισθάνονται ότι κάτι δεν τους αρέσει. Με όλα αυτά που γίνονται, είναι μεγάλη ευκαιρία να μιλήσουμε με τα παιδιά μας».

Δείτε τη συνέντευξη της Ναταλίας Δραγούμη:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό: Glomex
 

TAGS