Αν είσαι η Billie Eilish, το παγκόσμιο μουσικό φαινόμενο με εκατομμύρια fans σε όλο τον κόσμο αρκεί να παρουσιάσεις στο κανάλι σου στο YouTube ένα βίντεο και μέσα σε λίγες ώρες να έχεις πάνω από 8 εκ. views. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως, η νεαρή κάτοχος 5 Grammys χρησιμοποιεί τη φήμη της για να στείλει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα ενάντια στο body shaming προς τους θαυμαστές της και τους επικριτές της.

Η τραγουδίστρια, που έχει ξεχωρίσει απ’ την πρώτη στιγμή, μοιράστηκε ένα φιλμ μικρού μήκους διάρκειας 3 λεπτών και μέσα απ’ αυτό απευθύνεται σε όλους όσους επικρίνουν τα σώματα και τις στιλιστικές επιλογές των ανθρώπων. Η ίδια η Billie Eilish έχει μιλήσει για τα πικρόχολα σχόλια που έχει δεχθεί στα social media, κυρίως λόγω της επιλογής της να εμφανίζεται με φαρδιά ρούχα.

Το αρχικό πλάνο ήταν το βίντεο να προβληθεί κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης περιοδείας της στις ΗΠΑ, η οποία, όμως, αναβλήθηκε λόγω του κορονοϊού. Έτσι, η ίδια αποφάσισε να το δημοσιεύσει στα social media, με τα σχόλια των χρηστών να είναι άκρως θετικά.

H Billie Eilish στην ταινία μικρού μήκους απευθύνεται προς τους επικριτές της, ρωτώντας εάν θα ήθελαν να είναι πιο αδύνατη, να φοράει άλλα ρούχα, να είναι πιο ντυμένη ή με λιγότερα ρούχα και να έχει άλλους γοφούς: «Θα θέλατε να είμαι πιο αδύνατη; Πιο αδύναμη; Πιο ήπια; Πιο ψηλή; Θα θέλατε να είμαι ήσυχη; Σας προκαλούν οι ώμοι μου; Το στήθος μου; Το στομάχι μου; Οι γοφοί μου; Το σώμα με το οποίο γεννήθηκα δεν είναι αυτό που θα θέλατε;»

Και συνεχίζει «Έχεις άποψη για τις απόψεις μου, για τη μουσική μου, για τα ρούχα μου, για το σώμα μου. Μερικοί άνθρωποι μισούν αυτά που φοράω, σε άλλους αρέσουν. Άλλοι τα χρησιμοποιούν για να ασκήσουν κριτική σε άλλους, άλλοι για να ασκήσουν κριτική σε εμένα, σας νιώθω να με παρακολουθείτε, πάντα. Αν φοράω περισσότερα, αν φοράω λιγότερα, ποιος αποφασίζει πώς με καθορίζει αυτό; Το τι σημαίνει; Η αξία μου βασίζεται μόνο στο τι αντιλαμβάνεστε; Ή μήπως η γνώμη σας για μένα δεν αποτελεί δική μου ευθύνη;».

Δείτε το δυνατό βίντεο παρακάτω

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS