Πριν από μερικούς μήνες η διάσημη Αμερικανίδα παρουσιάστρια Έλεν ΝτεΤζένερις βρέθηκε αντιμέτωπη με μία σειρά σοβαρές καταγγελίες από πλευρά πρώην συνεργατών της, οι οποίοι μίλησαν ανοικτά για τις δυσάρεστες εμπειρίες που βίωσαν όσο καιρό δούλευαν στην εκπομπή της.

Τώρα οι καταγγελίες συνεχίζονται αφού άλλοι 11 υπάλληλοι της δημοφιλούς εκπομπής "The Ellen DeGeneres Show" μίλησαν στο Buzzfeed News για το πόσο δύσκολο και σκληρό μπορεί να γίνει το να δουλεύεις για την ΝτεΤζένερις. Οι εργαζόμενοι που έχουν ζητήσει να διατηρηθεί η ανωνυμία τους έκαναν λόγο για «εκφοβισμό», «εργασιακό bullying» και «ρατσισμό στο εργασιακό περιβάλλον».

Η τραγική ειρωνία σε όλο αυτό μοιάζει να είναι το γεγονός ότι η ΝτεΤζένερις έχει κάνει σήμα κατατεθέν της το μότο «να είσαι ευγενικός», προωθώντας μέσω της εκπομπής της διάφορες φιλανθρωπικές δράσεις, τη στιγμή που δεκάδες εργαζόμενοι της υποστηρίζουν ότι η ίδια είναι το αντίθετο του ευγενικού και καλού ανθρώπου. 

«Το να είσαι ευγενικός είναι βλακείες και συμβαίνει μόνο όσο οι κάμερες είναι ανοιχτές. Όλα για το σόου γίνονται», είπε ένας πρώην συνεργάτης της. «Ξέρω ότι δίνουν χρήματα σε ανθρώπους και τους βοηθούν, αλλά είναι για το σόου».

Η τραγική ειρωνία σε όλο αυτό μοιάζει να είναι το γεγονός ότι η ΝτεΤζένερις έχει κάνει σήμα κατατεθέν της το μότο «να είσαι ευγενικός», προωθώντας μέσω της εκπομπής της διάφορες φιλανθρωπικές δράσεις, τη στιγμή που δεκάδες εργαζόμενοι της υποστηρίζουν ότι η ίδια είναι το αντίθετο του ευγενικού και καλού ανθρώπου. 

Την ίδια στιγμή μία μαύρη, πρώην υπάλληλος της ΝτεΤζένερις, που εργάστηκε στην εκπομπή της για περίπου 1μιση χρόνο, είπε ότι βίωνε καθ' όλη τη διάρκεια της εργασίας της εκεί «εκφοβισμό και μικροεπιθέσεις». Παράλληλα, ένας παραγωγός της εκπομπής κάποια στιγμή είπε σ' αυτήν και σε έναν άλλο μαύρο υπάλληλο ότι μπορεί να τους μπερδεύει γιατί είχαν και οι δύο πλεξούδες τα μαλλιά τους. Σε μια άλλη περίπτωση, μια κειμενογράφος της εκπομπής της είπε: «Λυπάμαι, ξέρω μόνο τα ονόματα των λευκών που εργάζονται εδώ». Οι συνάδελφοί της αντί να αντιδράσουν άρχισαν να γελούν με το σχόλιο.

Ένας άλλος πρώην υπάλληλος που εργάστηκε στην εκπομπή για ένα χρόνο είπε ότι επισκέφτηκε μια μονάδα ψυχικής υγείας μετά από μία απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε, αλλά όταν επέστρεψε στη δουλειά του ανακοίνωσαν ότι έχει απολυθεί. «Νομίζουμε ότι εάν κάποιος έχει κάνει απόπειρα αυτοκτονίας δεν θα θέλει να προσθέσει κι άλλο άγχος στη ζωή του», του είπαν.

Σε απάντηση στην έρευνα του Buzzfeed, οι παραγωγοί στην εκπομπή εξέδωσαν μια δήλωση για τις καταγγελίες των εργαζομένων. Οι εκτελεστικοί παραγωγοί Andy Lassner, Ed Galvin και Mary Connelly υποσχέθηκαν να «κάνουν το καλύτερο».

«Κατά τη διάρκεια σχεδόν δύο δεκαετιών, 3.000 επεισόδια, που απασχολούν πάνω από 1.000 άτομα προσωπικό, έχουμε προσπαθήσει να δημιουργήσουμε ένα ανοιχτό, ασφαλές και χωρίς αποκλεισμούς εργασιακό περιβάλλον», δήλωσαν. «Είμαστε πραγματικά θλιμμένοι και λυπούμαστε που μάθαμε ότι ακόμη και ένα άτομο στην οικογένεια παραγωγής μας είχε αρνητική εμπειρία. Δεν έχει να κάνει με το ποιοι είμαστε, ούτε με το ποιοι προσπαθούμε να γίνουμε, ούτε καν με την αποστολή την οποία μας έχει αναθέσει η Έλεν για μας. Για την εγγραφή, η καθημερινή ευθύνη του σόου της Έλεν είναι αποκλειστικά δικής μας. Τα παίρνουμε όλα αυτά πολύ σοβαρά και συνειδητοποιούμε, καθώς πολλοί στον κόσμο μαθαίνουν, ότι πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερα,δεσμευόμαστε να κάνουμε το καλύτερο και θα το κάνουμε».

Σε μια άλλη περίπτωση, μια κειμενογράφος της εκπομπής της είπε: «Λυπάμαι, ξέρω μόνο τα ονόματα των λευκών που εργάζονται εδώ». Οι συνάδελφοί της αντί να αντιδράσουν άρχισαν να γελούν με το σχόλιο.

Παρά τις φήμες για τη συμπεριφορά της Έλεν, μια πρώην υπάλληλος επιμένει ότι δεν είναι η παρουσιάστρια το πραγματικό πρόβλημα πίσω στα παρασκήνια της εκπομπή της. «Οι άνθρωποι επικεντρώνονται στις φήμες για το πώς η Έλεν είναι κακή και άλλα παρόμοια, όμως αυτό δεν είναι το πρόβλημα», είπε, ρίχνοντας όλο το φταίξιμο στους παραγωγούς που βρίσκονται πίσω από την πετυχημένη εκπομπή. «Το ζήτημα είναι αυτοί οι τρεις εκτελεστικοί παραγωγοί που είναι υπεύθυνοι για όλους αυτούς τους ανθρώπους [και] που κάνουν την ασκούν και εφαρμόζουν αυτό το αίσθημα εκφοβισμού. Πιστεύουν ότι όλοι όσοι εργάζονται στο The Ellen Show είναι τυχεροί που εργάζονται εκεί - "Άρα αν έχετε κάποιο πρόβλημα, πρέπει να φύγετε γιατί θα προσλάβουμε κάποιον άλλο γιατί όλοι θέλουν να εργαστούν εδώ"».

Για την ιστορία να πούμε ότι σε καταγελίες για «αγένεια» από μεριάς της ΝτεΤζένερις είχε προχωρήσει η NikkieTutorials τον περασμένο Απρίλιο. Όπως η ίδια υποστήριξε εμφανίστηκε στο The Ellen DeGeneres Show για να μιλήσει για την απόπειρα εκβιασμού, που την ανάγκασε να κάνει δημόσια coming out λίγο νωρίτερα απ’ ότι το ήθελε.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 Κεντρική φωτογραφία: ΑΠΕ

Με πληροφορίες από ΑΠ

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS