ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«To Oλοκαύτωμα δεν έχει να κάνει με τη φυλή αλλά με την απανθρωπιά»

Η Γούπι Γκόλντμπεργκ είναι το πρόσωπο της ημέρας στις ΗΠΑ, για τις - κατά πολλούς - αντισημιτικές δηλώσεις της.

«To Oλοκαύτωμα δεν έχει να κάνει με τη φυλή αλλά με την απανθρωπιά»

Σε αναβρασμό βρίσκεται η Αμερική έπειτα από τις δηλώσεις της διάσημης ηθοποιού, Γούπι Γκόλντμπεργκ, η οποία έκανε μία πολύ ατυχή δήλωση, που προκάλεσε την αντίδραση μεγάλης μερίδας του κοινού. Όλα συνέβησαν στο τηλεοπτικό talk show "The View" στο οποίο η ηθοποιός είναι συμπαρουσιάστρια.

Το προς συζήτηση θέμα, είχε να κάνει με την αφαίρεση του διάσημου κόμικ MAUS από τη διδακτέα ύλη ενός σχολείου στο Τενεσί, με την αιτιολογία ότι περιλαμβάνει βρισιές, γυμνό και απεικόνιση αυτοκτονίας. Δημιουργός του κόμικ είναι ο Αρτ Σπίγκελμαν ο οποίος αφηγείται τις αναμνήσεις του πατέρα του που επιβίωσε από το Ολοκαύτωμα. Οι Εβραίοι εμφανίζονται ως ποντίκια και οι Ναζί ως γάτες. Πήρε λοιπόν τον λόγο η Γούπι, για να κάνει στη συνέχεια ένα μοιραίο λάθος.

Δημιουργός του κόμικ είναι ο Αρτ Σπίγκελμαν ο οποίος αφηγείται τις αναμνήσεις του πατέρα του που επιβίωσε από το Ολοκαύτωμα. Οι Εβραίοι εμφανίζονται ως ποντίκια και οι Ναζί ως γάτες. Πήρε λοιπόν τον λόγο η Γούπι, για να κάνει στη συνέχεια ένα μοιραίο λάθος.

"Eκπλήσσομαι με το γεγονός ότι σας κάνει να αισθάνεστε άβολα ένα γυμνό σώμα και όχι ότι 6 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς εφόσον η κουβέντα πήρε αυτή την τροπή. Το Ολοκαύτωμα δεν έχει να κάνει με τη φυλή αλλά με τη βαρβαρότητα που μπορεί να δείξει ο άνθρωπος απέναντι στον συνάνθρωπό του", είπε και τα αίματα αυτομάτως άναψαν.

Το Ολοκαύτωμα δεν έχει να κάνει με τη φυλή αλλά με τη βαρβαρότητα που μπορεί να δείξει ο άνθρωπος απέναντι στον συνάνθρωπό του

"Έχει να κάνει με τη φυλή. Οι Ναζί κυνήγησαν συγκεκριμένες φυλές. Τους Εβραίους, τους Αιγύπτιους, τους Ρομά", είπε η συμπαρουσιάτρια Άνα Ναβάρο για να απαντήσει η Γούπι "Ναι αλλά οι συγκεκριμένες ήταν δύο φυλές λευκών ανθρώπων". "Οι Ναζί δεν τους αντιμετώπιζαν έτσι", συμπλήρωσε η Σάρα Χέινς. Όπως ήταν φυσικό, το Twitter αμέσως μετά πήρε φωτιά.

Το εξοργισμένο κοινό δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν δέχονται το παραπάνω διακύβευμα και κάλεσαν την ηθοποιό να βγει και να απολογηθεί. "Όχι Γούπι Γκόλντμπεργκ το Ολοκαύτωμα έχει να κάνει με τη συστηματική προσπάθεια των Ναζί να αφανίσουν τους Εβραίους, επειδή ακριβώς τους θεωρούσαν κατώτερους" ήταν ένα από τα πολλά εξαγριωμένα σχόλια στο Twitter.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ηθοποιός απολογήθηκε με το εξής μήνυμα: "Είπα ότι ότι το Ολοκαύτωμα δεν είχε να κάνει με τη φυλή αλλά με την απανθρωπιά και τη σκληρότητα ενώ έπρεπε να τονίσω ότι είχε να κάνει και με τα δύο. Η εβραική κοινότητα είχε και θα έχει πάντα την υποστήριξή μου. Συγνώμη για τον πόνο που προκάλεσα".

Είπα ότι ότι το Ολοκαύτωμα δεν είχε να κάνει με τη φυλή αλλά με την απανθρωπιά και τη σκληρότητα ενώ έπρεπε να τονίσω ότι είχε να κάνει και με τα δύο. Η εβραική κοινότητα είχε και θα έχει πάντα την υποστήριξή μου. Συγνώμη για τον πόνο που προκάλεσα

Λίγο πριν, το "The View" ανακοίνωσε ότι απομακρύνει την Γκόλντμπεργκ για δύο εβδομάδες εξαιτίας των σχολίων της, γεγονός που έγινε δεκτό με ανάμεικτα συναισθήματα. Υπήρξαν φυσικά εκείνοι που ικανοποιήθηκαν, αλλά ήταν και αρκετοί εκείνοι που δήλωσαν ότι δεν θα παρακολουθήσουν το show για όσο η Γούπι θα λείπει. "Είμαι Εβραίος και θεωρώ ότι η Γούπι δεν είπε τίποτα κακό ή προσβλητικό. Εύχομαι να επιστρέψει σύντομα στη θέση της" ενώ ένας άλλος έγραψε "Ας ακυρώσουμε το The View. Οι συντελεστές του δεν μπορούν καν να πουν τη γνώμη τους".

Κεντρική φωτογραφία: Splash News / Ideal Image

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

04 Μαϊ 2024

Κάρμεν Χιμένεζ: Η γυναίκα που για 28 χρόνια έκανε την τυφλη για να μη χαιρετάει κανέναν

Αυτός είναι,ίσως, ο πιο παράδοξος τρόπος για να αποφύγεις μερικούς ανεπιθύμητους συγγενείς και φίλους.

04 Μαϊ 2024

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου έχει ένα πολύ σημαντικό σημείο που αξίζει να σταθούμε

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος έστειλε το δικό του μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα από

News

04 Μαϊ 2024

Le grand pique-nique de Champs: Η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο πικνίκ

Τέσσερις χιλιάδες τυχεροί θα ζήσουν από κοντά την εντυπωσιακή και πρωτότυπη εκδήλωση στη λεωφόρο Champs-Élysées του Παρισιού.

03 Μαϊ 2024

Κατερίνα Διδασκάλου: "Όταν αποφάσισα να φιλοξενήσω έναν άστεγο"

Η Κατερίνα Διδασκάλου αποκαλύπτει τι της έχει διδάξει σε αυτήν και τα παιδιά της η φιλοξενία του αστέγου.

03 Μαϊ 2024

Μαρία Μενούνος: "Μου λείπεις μαμά"

Η συγκινητική της ανάρτηση.

03 Μαϊ 2024

Πάσχα στο χωριό

Μικρές αλλά πολύτιμες αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια.

03 Μαϊ 2024

Swipe right για την Ευρώπη: Μια εφαρμογή τύπου Tinder μας δείχνει με ποιους υποψήφιους των Ευρωεκλογών... ταιριάζουμε

Μια ομάδα νέων σκέφτηκε μια λύση για να αυξήσει τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές της ΕΕ.

03 Μαϊ 2024

Σία Κοσιώνη – Κώστας Μπακογιάννης: Το "δικό τους" Πάσχα στο Καρπενήσι

Η Σία Κοσιώνη και ο Κώστας Μπακογιάννης μοιράζονται στιγμιότυπα από το "Πάσχα στο χωριό".

03 Μαϊ 2024

Εύα Μέντες: "Δεν θα μπορούσα να είχα κάνει παιδιά σε άλλη ηλικία" λέει η σταρ και κάποιες από εμάς συμφωνούμε- πολύ

Η Εύα Μέντες εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να κάνει παιδιά μετά τα 40 κι εμείς αναρωτιόμαστε αν όντως έχει δίκιο.