Σε νέα συνέντευξή του στο «Pop Up» ο Μιχάλης Οικονόμου μίλησε για τα «Καλύτερά μας Χρόνια», μια τηλεοπτική σειρά που ξεκίνησε με πολύ μεράκι και, επομένως, τους καλύτερους οιωνούς, αλλά και για την οικογενειακή ζωή του, που καταρρίπτει τις κοινωνικές προκαταλήψεις.

Για την αγαπημένη σειρά είπε ότι αυτή την περίοδο γίνονται συζητήσεις να συνεχιστεί και μέσα στην επόμενη σεζόν. Σχολίασε, επίσης, ότι ήταν ανέκαθεν όνειρό του να γίνει ηθοποιός: «Ήταν παιδικό μου όνειρο. Έχω μάλιστα και μια έκθεση από Β' – Γ' Δημοτικού, που λέει τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις και έχω γράψει ακριβώς αυτό, θέλω να γίνω ηθοποιός. Ένα όνειρο που μετά το άφησα, έδωσα Πανελλήνιες, σπούδασα Πληροφορική και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Αμερικάνικο Κολλέγιο και μετά μου ξαναήρθε αυτό το παιδικό όνειρο και είπα, όχι, δεν θέλω να είμαι πίσω από έναν υπολογιστή».

«Ήταν παιδικό μου όνειρο. Έχω μάλιστα και μια έκθεση από Β' – Γ' Δημοτικού, που λέει τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις και έχω γράψει ακριβώς αυτό, θέλω να γίνω ηθοποιός».

Ο ηθοποιός συνέχισε λέγοντας τα εξής: «Ο πατέρας μου δεν ήταν πολύ θετικός. Η μαμά μου με υποστήριζε αλλά από τη στιγμή που πέρασα στο Εθνικό με παραδέχτηκε, με έναν τρόπο, και ο μπαμπάς».

Σε ερώτηση για το πώς ανταπεξέρχεται στις δύσκολες συνθήκες της εποχής, είπε: «Εγώ είμαι με τον σύντροφό μου και το παιδί που μεγαλώνουμε. Είναι τώρα δύο ετών και η αλήθεια είναι ότι είναι η χαρά της ζωής, δεν μας έχει αφήσει να βαρεθούμε».

«Η καρδιά μιλάει σε κάποιες κρίσιμες στιγμές της ζωής, όσο μεγάλες και ιλιγγιώδεις κι αν μας φαίνονται. Αν η καρδιά γλυκαθεί και γείρει προς τα εκεί, σου δίνει τη δύναμη να κάνεις πράγματα που δεν περίμενες ποτέ».

Όπως πρόσθεσε ο Μιχάλης Οικονόμου: «Η καρδιά μιλάει σε κάποιες κρίσιμες στιγμές της ζωής, όσο μεγάλες και ιλιγγιώδεις κι αν μας φαίνονται. Αν η καρδιά γλυκαθεί και γείρει προς τα εκεί, σου δίνει τη δύναμη να κάνεις πράγματα που δεν περίμενες ποτέ». Για τον γιο του συμπλήρωσε πως «είναι αυτό που θεωρώ το μεγάλο δώρο της ζωής μου. Είμαστε ομόφυλο ζευγάρι. Ακόμα η Πολιτεία δεν έχει κάποιο νόμο που να μας καλύπτει. Εγώ, συγκεκριμένα, είμαι ο αόρατος γονιός, γιατί ο σύντροφός μου σχετίζεται συγγενικά με το παιδί.

»Εμένα, από την άλλη, δεν με καλύπτει κάποια νομοθεσία αυτή τη στιγμή, ώστε να έχω δικαιώματα στο παιδί. Ελπίζω σύντομα να αλλάξει το οικογενειακό δίκαιο στην Ελλάδα, ώστε να συμπεριλάβει τις ομόφυλες οικογένειες. Η κοινωνία, νομίζω, είναι έτοιμη να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο».

Δείτε τη συνέντευξη του Μιχάλη Οικονόμου:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 

TAGS