ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Νάταλι Γουντ: Το 1955, ο Κερκ Ντάγκλας βίασε την έφηβη τότε ηθοποιό και δεν κατηγορήθηκε ποτέ για την πράξη του

Τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις έκανε μέσα από το βιβλίο της η αδερφή της Λάνα.

Όσο σοκ και αποτροπιασμό μπορεί να προκαλέσει ένας βιασμός το 2021, τόση αδιαφορία προκαλούσε το μακρινό 1950. Ιδίως σε χώρους όπως οι τέχνες και δη ο κινηματογράφος, ο διάσημος αρρενωπός άντρας, θεωρούσε καθήκον του να κάνει σεξ με τη μικρή ενζενί που τον θαύμαζε και αποζητούσε με αγωνία έναν ρόλο στην επόμενη ταινία του. Το αν θα είχε τη συγκατάθεση της κοπέλας ήταν κάτι εντελώς περιττό, μιας και τότε οι άντρες ό, τι ήθελαν το έπαιρναν με κάθε κόστος – το οποίο ποτέ δεν πλήρωναν οι ίδιοι.

Κάπως έτσι συνέβη και με την ανερχόμενη ηθοποιό Νάταλι Γουντ, η οποία κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον μεγάλο σταρ του κινηματογράφου Κερκ Ντάγκλας το καλοκαίρι του 1955. Τα στόματα παρέμειναν κλειστά για πολλές δεκαετίες, μέχρι που η μικρή της αδερφή Λάνα, η οποία τότε ήταν 8 ετών, τα είπε όλα μέσα από την αυτοβιογραφία της "Little Sister" η οποία επικεντρώνεται στη διάσημη αδερφή της και τον τραγικό της θάνατο το 1981.

"Ήμουν μόλις 8 ετών θυμάμαι. Ήταν καλοκαίρι του 1955. Η Νάταλι θα συναντούσε κάποιον πολύ σημαντικό που θα τη βοηθούσε με την καριέρα της στον κινηματογράφο. Ήταν πολύ όμορφη εκείνη την ημέρα. Την αφήσαμε με τη μητέρα μας έξω από το Chateau Marmont και εκείνη κατευθύνθηκε προς την είσοδο. Λίγες ώρες αργότερα επιστρέψαμε για να την πάρουμε. Εμένα με είχε πάρει ο ύπνος στο κάθισμα, αλλά η Νάταλι ήταν τόσο ταραγμένη όταν μπήκε μέσα, που ξύπνησα απότομα. Έδειχνε ταλαιπωρημένη και τρομοκρατημένη. Ψιθύριζε με τη μαμά μου διάφορα προσπαθώντας να μην ακούσω τίποτα εγώ. Πολλά χρόνια αργότερα η αδερφή μου, μου εξομολογήθηκε ότι εκείνο το βράδυ τη βίασε ο Κερκ Ντάγκλας".

"”Ήταν μία απόκοσμη εμπειρία. Ήμουν τρομοκρατημένη” μου εκμυστηρεύτηκε. Προφανώς η μητέρα μας την είχε συμβουλεύσει να μην πει κουβέντα γιατί θα καταστρεφόταν η καριέρα της. Ο Ντάγκλας ήταν ένας τεράστιος σταρ στο απόγειο της καριέρας του. Το κοινό τον λάτρευε ενώ έκανε και πολλές φιλανθρωπίες. Είχε μάλιστα τιμηθεί από τον ίδιο τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Οπότε ήταν αναμενόμενο κανένας να μην πιστέψει τη νεαρή ηθοποιό αλλά τον δημοφιλή και ισχυρό σταρ", συνεχίζει η Λάνα.

Το κοινό τον λάτρευε ενώ έκανε και πολλές φιλανθρωπίες. Είχε μάλιστα τιμηθεί από τον ίδιο τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Οπότε ήταν αναμενόμενο κανένας να μην πιστέψει τη νεαρή ηθοποιό αλλά τον δημοφιλή και ισχυρό σταρ "Και κράτησα το μυστικό μέχρι τον θάνατο του Ντάγκλας το 2020 σε ηλικία 103 ετών. Έκτοτε, μπορούσα επιτέλους να μιλήσω ανοιχτά". Αμέσως μετά τον θάνατο του Ντάγκλας, το όνομα της Νάταλι Γουντ έγινε νούμερο ένα trend στο Twitter, αποδεικνύοντας ότι το καλά κρυμμένο μυστικό, δεν ήταν τελικά και τόσο μυστικό. Όσο για τον γιο του Κερκ, Μάικλ, όταν ρωτήθηκε για τις φήμες, αρκέστηκε να πει: "Ο Θεός ας τους αναπαύσει και τους δύο".

Η Νάταλι Γουντ γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου 1938 και πέθανε στις 29 Νοεμβρίου του 1981.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.

Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024

Κατερίνα Βρανά: "Κλείνω 7 χρόνια φέτος από την ημέρα που δεν πέθανα"

Αυτή είναι η "εορταστκή εβδομάδα επιβίωσης" όπως λέει χαρακτηριστικά η ίδια που 7 χρόνια πριν έδωσε μάχη για τη ζωή της.

24 Απρ 2024

"Προσκυνητής" στο Πανεπιστήμιο Columbia o Αλκίνοος Ιωαννίδης- η ομιλία του και η ακύρωση της συναυλίας

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης βρίσκεται στο πλευρό των φοιτητών αμερικανικών πανεπιστημίων που μάχονται για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την απελευθέρωση των παλαιστινιακών εδαφών. Τοὺς τραγούδησε τον "Προσκυνητή".

24 Απρ 2024

Κάρις Ζέτα Ντάγκλας: Έκλεισε τα 21 με ένα iconic φόρεμα της μαμάς της - Το είχε φορέσει πριν από 25 χρόνια

Το μεταξωτό ροζ φόρεμα Ungaro με τη δαντέλα που είχε φορέσει η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς το 1999, όταν βραβεύτηκε για τον ρόλο της στην ταινία "Η μάσκα του Ζορρό".

24 Απρ 2024

Βίκυ Καγιά: "Καλό ταξίδι μπαμπά μου. Σ’αγαπώ"

Πέθανε ο πατέρας της Βίκυς Καγιά: Το συγκινητικό αντίο.

24 Απρ 2024

Αθηναΐς Νέγκα: "Μεγάλωσα σε ένα σπίτι που ήταν μέσα στο πένθος λόγω της απώλειας του πατέρα μου"

Η Αθηναΐς Νέγκα μίλησε στο Mega και εξήγησε πως είναι να βιώνεις την απώλεια του ενός γονιού σου σε μικρή ηλικία.

24 Απρ 2024

Ο πρίγκιπας Λούις έγινε 6 ετών -η τρυφερή φωτογραφία

Το τρομερό παιδί της βασιλικής οικογένειας που κάνει όλους να χαμογελούν είχε μόλις τα γενέθλια του και η Κέιτ ανάρτησε τη φωτογραφία που όλοι περίμεναν.

24 Απρ 2024

Χρήστος Χωμενίδης: "Αντί να αποκτήσουμε ανοσία στο κιτς, το συνηθίσαμε"

"Θα ήλπιζε απλώς κανείς, αφελώς αισιόδοξος, ότι η εμπειρία της Χούντας θα είχε λειτουργήσει για τους Έλληνες ως εμβόλιο. Αλίμονο. Αντί να αποκτήσουμε ανοσία στο κιτς, το συνηθίσαμε."

24 Απρ 2024

Θεοφανία Παπαθωμά: "Δεν είναι αφρικανική σκόνη! Μας σκοτώνουν! "

Kάποιοι αμφισβητούν το φαινόμενο αφρικανικής σκόνης, ανάμεσά τους και η Θεοφανία Παπαθωμά.