Ένα από τα τραγούδια που τη χαρακτηρίζουν είναι το «Supergirl» και πράγματι, η Λένα Παπαληγούρα, που έδωσε νέα τηλεοπτική συνέντευξη στο «Φλερτ» και τη Νάντια Κοντογεώργη, έχει εργαστεί για πάρα πολλά χρόνια ακούραστα, όπως επιβεβαιώνει και ο φίλος και συνεργάτης της, Γιώργος Νανούρης, σε ένα βίντεο-έκπληξη που προβάλλεται στην εκπομπή.

Αυτή τη φορά, τη σκηνοθετεί στον «Γυάλινο Κόσμο» του Τένεσι Ουίλιαμς, μια παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου που θα προβληθεί στις 23 Ιανουαρίου σε live streaming, και με αυτή την αφορμή μιλάει γι’ αυτήν, χαρακτηρίζοντάς την «εξαιρετικό πλάσμα» και «ταλαντούχα ηθοποιό». «Τα τελευταία έξι χρόνια έχουμε ζήσει συγκινητικές στιγμές. Και τώρα θα είμαστε μαζί στην πρώτη μου σκηνοθεσία στο Εθνικό Θέατρο αλλά και το καλοκαίρι στην πρώτη μου σκηνοθεσία στην Επίδαυρο» λέει ο Νανούρης και προσθέτει: 

«Χαίρομαι γι’ αυτήν που έχει προχωρήσει και προσωπικά και έχει κάνει αυτά τα δύο υπέροχα παιδιά. Με έναν τρόπο έχω ζήσει τις εγκυμοσύνες της στη σκηνή. Μια φωτεινή ψυχή, πολύ δοτική, δεν παραπονιέται, δεν κουράζεται ποτέ. Για μια πολύ μεγάλη περίοδο δούλευε ασταμάτητα, οπότε πολλές φορές ερχόταν στο θέατρο μετά από πρόβες ή άλλες παραστάσεις και μπορούσε για πέντε, δέκα λεπτά να κλείσει τα μάτια της όπου βρισκόταν, σε μια καρέκλα, στο πάτωμα, να κοιμηθεί, να φορτίσει τις μπαταρίες της και να είναι φρέσκια. Κάτι που εγώ ποτέ δεν μπορώ να κάνω. Και κάθε φορά που το έκανε αυτό εγώ τη φωτογράφιζα, οπότε έχω μια σειρά φωτογραφιών όπου κοιμάται στα πιο απίθανα μέρη: σε καταστρώματα πλοίων, σε βράχια, σε καρέκλες, στο πάτωμα, και λέμε ότι κάποια στιγμή που θα μαζευτούν πάρα πολλές φωτογραφίες θα κάνουμε μια έκθεση».

«Για μια πολύ μεγάλη περίοδο δούλευε ασταμάτητα, οπότε πολλές φορές ερχόταν στο θέατρο και μπορούσε για πέντε, δέκα λεπτά να κλείσει τα μάτια της όπου βρισκόταν, σε μια καρέκλα, στο πάτωμα, να κοιμηθεί, να φορτίσει τις μπαταρίες της και να είναι φρέσκια»

Στην ίδια συνέντευξη, η Παπαληγούρα παραδέχεται ότι «δεν μπορώ να βλέπω τον εαυτό μου [σε παραστάσεις], δεν αντέχω. Μου φαίνομαι χάλια, νιώθω ότι πρέπει να τα διορθώσω όλα και έχω αποφασίσει ότι δεν χρειάζεται να πιέζομαι και ποτέ δεν βλέπω δικά μου πράγματα». Έκανε μια εξαίρεση, ωστόσο, για μια παλαιότερη παράστασή της με την Καμεράτα, στο Μέγαρο Μουσικής, που ανέβηκε πριν από τρία χρόνια, συνδυάζοντας τη μουσική με τα παραμύθια, και προβλήθηκε πρόσφατα. «Ήταν η πρώτη φορά που με είδε ο γιος μου στην τηλεόραση. Νομίζω ότι δεν με γνώρισε. Περίμενα να συγκινηθεί, αδιαφόρησε πλήρως» προσθέτει χαριτολογώντας.

«Δεν μπορώ να βλέπω τον εαυτό μου, δεν αντέχω. Μου φαίνομαι χάλια, νιώθω ότι πρέπει να τα διορθώσω όλα και έχω αποφασίσει ότι δεν χρειάζεται να πιέζομαι και ποτέ δεν βλέπω δικά μου πράγματα».

Για τον «Γυάλινο Κόσμο» εξηγεί ότι σκηνοθετείται ειδικά για προβολή σε live streaming και πως «ενώ θα μπορούσε όλο αυτό να είναι πολύ μη εμπνευστικό, το να μην αγγιζόμαστε, να παίζουμε σε απόσταση 1,5 μέτρου με μάσκες, χάρη στον Νανούρη μπήκαμε σε μια διαδικασία να το σκεφτούμε διαφορετικά».

Η ίδια φοβάται τις αρρώστιες, αλλά αυτό που την τρομάζει περισσότερο στον κορονοϊό είναι η μοναξιά της πανδημίας: «Δεν είμαι αρρωστοφοβική σε βαθμό να μην μπορώ να υπάρξω, αλλά σίγουρα το γεγονός ότι αυτή η αρρώστια έχει μοναξιά και απομόνωση και άνθρωποι πεθαίνουν μόνοι τους στο νοσοκομείο, αυτό το κομμάτι με τρομάζει πολύ. Προσέχω πάρα πολύ, στο Εθνικό κάνουμε συνέχεια τεστ, αλλά είναι καλό γιατί ανά τακτά χρονικά διαστήματα τσεκάρεσαι. Πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτό γιατί και οι ψυχικές επιδράσεις είναι τεράστιες».

Δείτε τη συνέντευξη της Λένας Παπαληγούρα στη Νάντια Κοντογεώργη:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό: Glomex
 

TAGS