Ένα νέο ντοκιμαντέρ που ερευνά τις υιοθεσίες στην Καμπότζη δίνει μια νέα ματιά στην υιοθεσία του Μάντοξ από την Αντζελίνα Τζολί και εξετάζει το αν ο γιος της είχε κλαπεί από τη βιολογική του οικογένεια για να δοθεί σε παράνομη υιοθεσία.

Η σταρ του Χόλιγουντ είναι μία από τους εκατοντάδες Αμερικανούς που υιοθέτησαν τα παιδιά τους μέσω της Λορίν Γκαλίντο από την Καμπότζη, χωρίς να γνωρίζουν τις παράνομενες και ανήθικες πρακτικές της. Στην περίπτωση του Μάντοξ, το ερώτημα παραμένει: Είναι οι γονείς του ακόμα στη ζωή και είχαν εξαπατηθεί από τους συνεργάτες της Γκαλίντο που πλησίαζαν φτωχές οικογένειες στην επαρχία για να κλέψουν τα παιδιά τους;

Είναι οι γονείς του ακόμα στη ζωή και είχαν εξαπατηθεί από τους συνεργάτες της Γκαλίντο που πλησίαζαν φτωχές οικογένειες στην επαρχία για να κλέψουν τα παιδιά τους;

Το ντοκιμαντέρ εξετάζει κατά πόσο ήταν νόμιμη η καταγραφή του Μάντοξ ως ορφανό την εποχή που πραγματοποιήθηκε η υιοθεσία το 2002, με πολλούς εργαζόμενους στo κέντρο πρόνοιας παιδιών της χώρας να πιστεύουν ότι μάλλον είχε πουληθεί από τη φτωχή μητέρα του για 100 δολάρια.

Ο Κικ Γκαλίμπρου, επικεφαλής της εταιρείας ανθρωπίνων δικαιωμάτων Licaldho, που είχε ερευνήσει το σκάνδαλο υιοθεσιών είχε πει «είμαι σίγουρος ότι αυτό το παιδί δεν ήταν στα αλήθεια ορφανό και δεν είχε εγκαταλειφθεί». Η Αντζελίνα Τζολί μάλιστα είχε κάνει τη δική της έρευνα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, προκειμένου να πιστοποιήσει ότι ο Μάντοξ δεν είχε γονείς που ζούσαν. Όπως είχε πει «ποτέ δεν θα έκλεβα ένα παιδί από τη μητέρα του. Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο απαίσια θα ένιωθε».

Η Αντζελίνα Τζολί μάλιστα είχε κάνει τη δική της έρευνα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, προκειμένου να πιστοποιήσει ότι ο Μάντοξ δεν είχε γονείς που ζούσαν. Όπως είχε πει «ποτέ δεν θα έκλεβα ένα παιδί από τη μητέρα του. Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο απαίσια θα ένιωθε».

Η 21χρονη σκηνοθέτις Ελίζαμπεθ Γιάκομπς που είναι επίσης ένα παιδί που υιοθετήθηκε μέσω της Γκαλίντο είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει την αλήθεια για τις υιοθεσίες της στο νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο «The Stolen Children».

Ταξιδεύοντας στη Καμπότζη ελπίζει να βρει τις απαντήσεις για τη δική της υιοθεσία αλλά και να δώσει μια βαθύτερη ματιά σε άλλες ιστορίες, όπως αυτή του Μάντοξ. Οι μισές υιοθεσίες που έκαναν οι Αμερικάνοι από την Καμπόντια από το 1997 έως το 2001 έγιναν μέσω του πρακτορείου υιοθεσίας της Γκαλίντο και της αδελφής της ‘Seattle International Adoptions’. Ένα χρόνιο μετά την υιοθεσία του Μάντοξ, οι δύο αδελφές είχαν καταδικαστεί με χρηματική ποινή για μεταποίηση εγγράφων προκειμένου να αποκτήσουν θεωρήσεις εισόδου για τα ορφανά.

Kεντρική φωτογραφία: Splash

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS