Η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, πριν από 15 χρόνια, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τον Ντιέγκο για μια συνέντευξη. Η γνωστή δημοσιογράφος, μετά το αρχικό σοκ της είδησης του θανάτου του, αποχαιρέτησε τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή, με τον δικό της τρόπο,  μέσω ενός κειμένου στο προφίλ της στο ίνσταγκραμ, αποκαλύπτοντας το παρασκήνιο της συνάντησής τους. 

«Οι θρύλοι δεν πεθαίνουν ποτέ. Απλά ξεκουράζονται για λίγο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την αποκλειστική συνέντευξη που έκανα με τον Μαραντόνα στην Αθήνα το 2005. Σε ένα κρίσιμο σημείο, όταν το φτωχό παιδί από το Μπουένος Άιρες που μετατράπηκε σε Θεό μέχρι που η ανθρώπινη φύση του αποκαλύφθηκε. Όπως σε ένα αρχαίο δράμα ο ήρωας πέφτει βαθιά στην άβυσσο πριν αποφασίσει να βρει τον δρόμο της επιστροφής. Τότε ήταν που πήγα να ζητήσω μία συνέντευξη. Ο κόσμος με προειδοποίησε ότι την τελευταία φορά που του πήραν συνέντευξη πυροβόλησε τον δημοσιογράφο. Γίναμε φίλοι ενώ ο Έλληνας cameraman που βιντεοσκοπούσε τη συνέντευξη έκλαιγε σαν παιδί. 

»Θυμάμαι ότι ο μάνατζέρ του, Eric Manasse, ζήτησε χρήματα. Του έδειξα τις άδειες μου τσέπες και ένα κεφάλαιο σε ένα από τα βιβλία μου, που έγραψα για τον Μαραντόνα -τον μάγο- που έδωσε σε εμάς τα φτωχά παιδιά ελπίδα και ευτυχία. Μας έδειξε ότι υπάρχουν έξοδοι από τη φτώχεια. Και ήταν επαναστάτης μέχρι να χαθεί. Και να βρεθεί πάλι. 

»Είμαι βαθιά ευγνώμων που διάλεξε να δώσει σε εμένα αυτή τη συνέντευξη αντί για όλους αυτούς τους τύπους που του πρόσφεραν δεκάδες χιλιάδες ευρώ απλώς για να τον αγοράσουν για λίγο. Δεν ξέρω αν συγκινήθηκε από την ιστορία μου και κολακεύτηκε από το βιβλίο μου ή αν ήταν ότι το γύρισα σε ισπανικά όταν παρατήρησα ότι σχεδόν τον πήρε ο ύπνος που μιλούσαμε αγγλικά. Αλλά ξέρω ότι θα είναι ένας από τους Θεούς μου για όσο ζω. Ένας ανθρώπινος Θεός που έκανε μαγικά και λάθη. Ξεκουράσου στον Παράδεισο, Ντιέγκο» έγραψε η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου. Μια ωραία ιστορία παρασκηνίου μιας συνέντευξης. 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

 

TAGS