Δεν είναι η πρώτη φορά που η Θάντι Νιούτον, η γοητευτική πρωταγωνίστρια του «Westworld» και βραβευμένη με Emmy, μιλάει ανοιχτά για τη σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση που έχει υποστεί στο παρελθόν. Σε νέα της συνέντευξη, ωστόσο, στο Vulture, κάνει κάποιες ιδιαίτερα δυνατές δηλώσεις.

«Ένιωθα ότι έπρεπε να δώσω κάτι από μένα για να με προσέξουν» θυμάται σήμερα η Βρετανίδα ηθοποιός, με καταγωγή από τη Ζιμπάμπουε, για τα πρώτα της βήματα στον κόσμο του θεάματος ως έφηβη. «Οι δράστες σεξουαλικής κακοποίησης σε εντοπίζουν όπως οι καρχαρίες μυρίζουν το αίμα στη θάλασσα από χιλιόμετρα μακριά. Ένας από αυτούς αρκεί για να καταρρεύσεις».

 

Η Νιούτον αγωνίστηκε στο παρελθόν ενάντια σε σοβαρή βουλιμία,για την οποία συνέχισε λέγοντας: «Με κάποιον τρόπο, η διατροφική διαταραχή ήταν ένας τρόπος να με αποτελειώσω, να ξεφορτωθώ τον εαυτό μου. Δυστυχώς, όλα αυτά συνέβησαν σε μια βιομηχανία όπου η γυναίκα αντιμετωπίζεται σαν αντικείμενο».

«Με κάποιον τρόπο, η βουλιμία ήταν ένας τρόπος να με αποτελειώσω, να ξεφορτωθώ τον εαυτό μου»

Η Νιούτον, μεταξύ άλλων, προσεγγίστηκε από τον 39χρονο τότε σκηνοθέτη Τζον Ντουίγκαν όταν η ίδια ήταν μόλις 16 ετών και δύο χρόνια μετά σε μια οντισιόν της ζητήθηκε να προβεί σε σεξουαλικές πράξεις.

 

Σημείο καμπής ήταν η συνάντησή της με τη θεατρική συγγραφέα Ιβ Ένσλερ, όταν η Νιούτον ήταν 21 ετών, σε μια λονδρέζικη παμπ. «Της μίλησα για τη σεξουαλική κακοποίησή μου, αλλά δεν με κοίταξε με οίκτο» θυμάται σήμερα η Νιούτον. «Ήταν σαν να μου λέει, “κι όμως, είσαι ακόμα εδώ”. Εκείνη τη στιγμή από θύμα, έγινα επιζήσασα. Μου έδειξε ότι είχα αρχίσει να το ξεπερνάω».

 

Δείτε τη βράβευσή της με Emmy:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS