Η Lady Gaga είναι μία πολύ εκρηκτική ποπ σταρ και μια πολύπλευρη προσωπικότητα. Ό,τι και να κάνει σχολιάζεται ποικιλοτρόπως. Ό,τι και εάν επιλέξει να φορέσει, ποτέ δε θα περάσει απαρατήρητη. Αυτή τη φορά, όμως, η συγκεκριμένη επιλογή ρούχου δεν είχε να κάνει με κάποιο συγκεκριμένο fashion trend, αλλά με μία μετατραυματική εμπειρία.

H σούπερ σταρ σόκαρε τους πάντες, όχι φορώντας κάποιο πολύ αποκαλυπτικό ή πολύ εκκεντρικό κοστούμι, αλλά ένα oversized ανδρικό κοστούμι, που κάλυπτε όλο της το κορμί.

Στην εκδήλωση «Γυναίκες στο Χόλιγουντ», που διοργάνωσε η αμερικανική έκδοση του περιοδικού Elle και τιμώμενο πρόσωπο μεταξύ άλλων γνωστών κυριών, ήταν και η Lady Gaga, η σούπερ σταρ σόκαρε τους πάντες, όχι φορώντας κάποιο πολύ αποκαλυπτικό ή πολύ εκκεντρικό κοστούμι, αλλά ένα oversized ανδρικό κοστούμι, που κάλυπτε όλο της το κορμί.

Η ίδια, κατά τη διάρκεια του ευχαριστήριου λόγου της, εξήγησε ότι με τη συγκεκριμένη στιλιστική της επιλογή θέλησε να σχολιάσει με αυτόν τον τρόπο την υπερβολική εμπορευματοποίηση του γυναικείου σώματος στη βιομηχανία του θεάματος και της μουσικής.

«Αφού πρώτα άλλαξα περίπου δέκα φορέματα, το μάτι μου έπεσε σε ένα τεράστιο κοστούμι Marc Jacobs. Τότε κατάλαβα ότι με καλούσε να το δοκιμάσω. Το φόρεσα και όσοι βρίσκονταν γύρω μου, προσπάθησαν με κάθε τρόπο να μου αλλάξουν γνώμη, λέγοντας, πόσο τέλειο ήταν πάνω μου το ένα ή το άλλο φόρεμα. Όμως, ήταν όλα φορέματα. Κι εγώ δεν είχα διάθεση να βάλω ένα ακόμη εντυπωσιακό φόρεμα απόψε» τόνισε.

Η Lady Gaga είναι μία πολύ εκρηκτική ποπ σταρ και μια πολύπλευρη προσωπικότητα. Ό,τι και να κάνει σχολιάζεται ποικιλοτρόπως. Ό,τι και εάν επιλέξει να φορέσει, ποτέ δε θα περάσει απαρατήρητη.

Και συνέχισε λέγοντας: «Πρόκειται για ένα υπερμεγέθες ανδρικό κοστούμι φτιαγμένο για μία γυναικεία παρουσία. Δεν είναι βραδινή τουαλέτα. Εγώ μέσα σε αυτό το κοστούμι, βρήκα τον πραγματικό μου εαυτό και μάλιστα ένιωσα ότι αυτή η δημιουργία εκφράζει απόλυτα αυτό που είμαι. Και τότε βρήκα ακριβώς όλα όσα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας αυτό το βράδυ».

«Εχω επιβιώσει από σεξουαλική επίθεση που είχα υποστεί στα 19 μου από έναν ισχυρό άνδρα της μουσικής βιομηχανίας κι ακόμη δεν είμαι αρκετά θαρραλέα για να πω το όνομά του. Ζω με ένα χρόνιο τραύμα, ως γυναίκα που από την αρχή της καριέρας της έπρεπε να ακούει και να κάνει αυτό που της έλεγαν οι άνδρες. Και σήμερα αποφάσισα να πάρω τη δύναμη που μου αναλογεί, πίσω. Σήμερα φοράω περήφανα παντελόνι».

«Εχω επιβιώσει από σεξουαλική επίθεση που είχα υποστεί στα 19 μου από έναν ισχυρό άνδρα της μουσικής βιομηχανίας κι ακόμη δεν είμαι αρκετά θαρραλέα για να πω το όνομά του.

Η περιγραφή για τη δραματική αυτή εμπειρία πραγματικά καθήλωσε το κοινό, που την παρακολουθούσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και την χειροκροτούσε ασταμάτητα. «Μετά από αυτό το συμβάν, άλλαξα ολοκληρωτικά. Ένα κομμάτι του εαυτού μου κλείδωσε για πολλά χρόνια. Δεν είπα σε κανέναν τι μου συνέβη. Ένιωθα και εξακολουθώ να νιώθω ντροπή μέχρι και τώρα, που στέκομαι εδώ, μπροστά σας. Ντρέπομαι γι’ αυτό που βίωσα. Υπάρχουν στιγμές που νιώθω ότι το φταίξιμο ήταν δικό μου. Όταν μοιράστηκα το τι μου είχε συμβεί με μερικούς πολύ ισχυρούς ανθρώπους του χώρου, κανένας δε θέλησε να με βοηθήσει. Κανείς δε βρέθηκε να με συμβουλεύσει, ώστε να πάρω την κατάλληλη ψυχολογική υποστήριξη που μου ήταν απαραίτητη εκείνη την περίοδο».

Το όνειρό μου είναι κάποια μέρα να υπάρξει σε κάθε σχολείο ένας ειδικός καθηγητής ψυχολογίας, ή ψυχοθεραπευτής. Κι αυτό ελπίζω να συμβεί όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και σε ολόκληρη την υφήλιο

Κλείνοντας την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία της, η Lady Gaga τόνισε: «Το όνειρό μου είναι κάποια μέρα να υπάρξει σε κάθε σχολείο ένας ειδικός καθηγητής ψυχολογίας, ή ψυχοθεραπευτής. Κι αυτό ελπίζω να συμβεί όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και σε ολόκληρη την υφήλιο. Μόνο έτσι έχει σημασία να είσαι γυναίκα στο Χόλιγουντ - για να επιστρέψω και στο λόγο για τον οποίο βραβεύομαι απόψε. Είμαι γυναίκα στο Χόλιγουντ σημαίνει έχω ένα δίαυλο επικοινωνίας, άρα μπορώ να κάνω τη διαφορά. Εύχομαι και προσεύχομαι καθημερινά να ακούμε με προσοχή όσους γύρω μας, μας χρειάζονται. Ας δώσουμε μία χείρα βοηθείας. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά».

Δείτε το αναλυτικό βίντεο:

 

TAGS