Μια σπάνια φωτογραφία, της Ναταλίας Γερμανού με τη μητέρα της, Εριέττα Μαυρούδη, ανέβασε η δημοσιογράφος σε Insta Story, για να τιμήσει τα γενέθλιά της. Όμορφη και κομψή, στο σαλόνι της, κρατά την τούρτα με τα κεράκια.

Στις παλιές, ασπρόμαυρες φωτογραφίες με τον γάμο της με τον Φρέντυ Γερμανό η Εριέττα Μαυρούδη, σχεδόν μικρό κορίτσι, φοράει ένα σακάκι Chanel και απολαμβάνει την παρέα της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Παρόλο όμως που έγινε μητέρα μόλις σε ηλικία είκοσι ετών, έχτισε μια εντυπωσιακή καριέρα.

Η Εριέττα Μαυρούδη σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου αλλά αφού εργάστηκε ως δημοσιογράφος στο περιοδικό «Γυναίκα» τελικά την κέρδισε ο χώρος της διαφήμισης. Δούλεψε, σύμφωνα με παλαιότερο αφιέρωμα του «Βήματος», ως κειμενογράφος στη διαφημιστική εταιρεία Ergon, μετά πήγε στην BBDO και άρχισε να ανεβαίνει τα σκαλοπάτια της ιεραρχίας φτάνοντας, την εποχή της δημοσίευσης του άρθρου (2008), στη θέση της αντιπροέδρου. Έσπασε, έτσι, κατά κάποιον τρόπο τη «γυάλινη οροφή», όπως ονομάζονται τα εμπόδια που συχνά συναντούν οι γυναίκες στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην κορυφή της ιεραρχίας.

Η Ναταλία Γερμανού, ωστόσο, φαίνεται πως δεν έζησε αρκετά τους πολυάσχολους γονείς της, εκφράζοντας τα παράπονά της σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο Hello: «Μεγάλωσα με την γιαγιά μου, την μητέρα του μπαμπά μου. Παρατηρούσα όμως ότι κι άλλα παιδιά που είχαν χωρίσει οι γονείς τους μεγάλωναν με την μαμά τους ή με τον μπαμπά τους. Κάποια στιγμή στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού αναρωτήθηκα γιατί συμβαίνει αυτό και το είπα ανοιχτά στους δικούς μου. Στην αρχή τα μάσησαν, μετά από την επιμονή μου κατάλαβαν ότι είχαν να κάνουν με ένα ζόρικο παιδί. Τότε λοιπόν μου είπαν ότι δούλευαν και οι δύο πολλές ώρες και δεν μπορούσαν να αφοσιωθούν σε εμένα. Μου είπαν ότι είχαν τις δουλειές τους και ότι η γιαγιά μου προθυμοποιήθηκε και ζήτησε να με μεγαλώσει για να μου δώσει όλη την αγάπη που μου άξιζε. Σε εκείνη την ηλικία, ήρθα για πρώτη φορά αντιμέτωπη, με μια αλήθεια. Ότι δεν ήμουν εγώ η προτεραιότητα τους. Σκληρό, αλλά όχι απαραίτητα καταστροφικό. Προτεραιότητα τους ήταν η δουλειά τους. Και της μαμάς και του μπαμπά και με αυτή την πραγματικότητα έπρεπε να πορευτώ σε όλη μου τη ζωή».

Δείτε τη νέα ανάρτηση της Ναταλίας Γερμανού για τα γενέθλια της μητέρας της:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS