ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Σε θέλουν πρωταγωνιστή εντός του αθλητικού χώρου και απ' έξω δούλο»

Η Βούλα Πατουλίδου, η πρώτη γυναίκα χρυσή ολυμπιονίκης στην Ελλάδα, μίλησε για τη γυναικεία ενδυνάμωση.

«Σε θέλουν πρωταγωνιστή εντός του αθλητικού χώρου και απ' έξω δούλο»

Η Βούλα Πατουλίδου δεν θα μπορούσε να λείπει από μια εκπομπή αφιερωμένη στη γυναικεία ενδυνάμωση και έτσι η πρώτη γυναίκα χρυσή ολυμπιονίκης στην Ελλάδα μίλησε για όλα στο Dot.

Καλεσμένη της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του Θανάση Αναγνωστόπουλου, η Βούλα Πατουλίδου μίλησε για τα εμπόδια που συνάντησε ως γυναίκα στην πορεία της ζωής της αλλά και στον αθλητισμό, για την ιστορική νίκη του 1992 στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης, αλλά και τις καταγγελίες για τον χώρο του αθλητισμού που έφερε πρώτη στο φως η Σοφία Μπεκατώρου.

"Άκουσα πολλά "όχι, δεν πρέπει" και τα "πρέπει" ακόμα περισσότερα" ανέφερε, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξής της δήλωσε: "Η μεγαλύτερη νίκη στη ζωή είναι αυτή απέναντι στους δικούς σου φόβους και αγωνίες. Νομίζω έχω διδαχθεί και έχω διδάξει, τον φόβο σου να μην τον κρύβεις κάτω από το χαλί γιατί δεν υπάρχει περίπτωση, θα σε βρει. Εγώ πάλεψα με τον φόβο του ότι δεν μπορώ. Ότι δεν είμαι ικανή, ότι δεν είμαι ταλέντο. Το 95% των ανθρώπων που ήταν γύρω μου μού έλεγαν ότι δε μπορώ και λέω 95% γιατί το υπόλοιπο 5% μπορώ να πω ονομαστικά ποιοι ήταν εκείνοι που έλεγαν ότι "όχι μπορεί"".

Μιλώντας για την ιστορική νίκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992, η ίδια δεν θα ξεχάσει όπως είπε ούτε ένα δευτερόλεπτο από εκείνη την ημέρα αλλά και το άγχος πριν τον αγώνα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως από την αγωνία, το προηγούμενο βράδυ του αγώνα άσπρισαν τα μαλλιά της!

Δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στις καταγγελίες για τον χώρο του αθλητισμού, που έφερε στο φως η Σοφία Μπεκατώρου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "όταν για 20, 30 χρόνια, ορισμένες φορές και 40 χρόνια, οι ίδιοι άνθρωποι που δεν είναι οι καλύτεροι των καλυτέρων είναι εκεί γιατί το σύστημα τους επιβραβεύει στη μετριότητά τους, λες "εγώ πού πάω να αντιδράσω και πόσο θα αντέξω να αντιδρώ", γιατί θα σου κόψουν το κεφάλι. Είναι ο απόλυτος φόβος. Σε θέλουν πρωταγωνιστή εντός του αθλητικού χώρου και απ' έξω δούλο. Δεν γίνονται αυτά μαζί και εκεί υπάρχουν συγκρούσεις και αντιδράσεις. Αλλά εγώ δεν θυμάμαι να έγινα αποδέκτης τόσο σοβαρών καταγγελιών".

Δείτε όσα είπε:

Φωτό: NDP

Πηγή: yupiii.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Απρ 2024
26 Απρ 2024
Περισσότερα από

News

26 Απρ 2024

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Απόφαση σοκ του Εφετείου της ΝΥ ακυρώνει την καταδίκη του

"Δεν είχε δίκαιη δίκη" ο κατηγορούμενος για βιασμούς έκρινε το Εφετείο.

26 Απρ 2024

Μαρίνα Σάττι: Συγκινήθηκε on air μιλώντας για τον πατέρα της και την απώλεια του

"Πλέον δεν έχω κάτι να κρύψω, τίποτα, αποφάσισα να είμαι πια τελείως ανοιχτή" είπε η Μαρίνα Σάττι που μίλησε για τη Eurovision και το μεγάλο στοίχημα της Ελλάδας.

25 Απρ 2024

Αλεξία Μπακογιάννη: "Απείλησε να με χτυπήσει με μπουκάλι"

Μήνυση κατέθεσε η Αλεξία Μπακογιάννη κατά του Στέφανου Χίου.

25 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Βεατρίκη: Νεκρός ο πρώην σύντροφός της από ναρκωτικά σε ξενοδοχείο του Μαϊάμι - Οι εθισμοί, η εγκληματικότητα και η βία

O πρώην σύντροφός της Paolo Liuzzo πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών, σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα.

25 Απρ 2024

Η 90χρονη Ζωζώ Σαπουντζάκη με την 81 ετών Μαρία Ιωαννίδου ντυμένες στα λευκά

Οι δύο φίλες βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου.

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.

25 Απρ 2024

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας έγινε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας και της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό.

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

25 Απρ 2024